.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΝΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΩΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ;;;

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΡΧΙ-ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΩΛ ΔΙΕΔΙΔΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Επειδή, έλεγε, ότι τον κρατούσε στο χέρι, λόγω των θαλασσοδανείων της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στον χρηματιστηριακό τζόγο των Αθηναϊκών Συμμετοχών !!! 










Υπόθεση «Paul Παπαδόπουλος»
Γιώργος Πετρίδης23/03/2011




Μια απίστευτη ιστορία, με σκοτεινά χρηματιστηριακά παιχνίδια, τοκογλύφους, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ξυλοδαρμούς και τροχαία και στον ρόλο του πρωταγωνιστή ένας Κύπριος διαχειριστής που κάνει τον «Νονό» να μοιάζει με παιδικό παραμύθι…Αν κάτι ταιριάζει γάντι στον περιβόητο μίστερ Paul Παπαδόπουλο, αυτό είναι δυο-τρεις στίχοι του Σωκράτη Μάλαμα: «Μα είναι δώρο άδωρο ν’ αλλάξεις χαρακτήρα, τζάμπα κρατάς λογαριασμό, τζάμπα σωστός με το στανιό». Οι στίχοι του Μάλαμα περιγράφουν βέβαια μιαν άλλη κατάσταση (για την «Πριγκηπέσσα»), ωστόσο αποτυπώνουν με ακρίβεια την ψυχοσύνθεση ενός επιχειρηματία ο οποίος το 2000, και ενώ είχαν χαθεί από τους επενδυτές 33 δισ. δραχμές, έδινε συνέντευξη Τύπου και ισχυριζόταν ότι οι Αθηναϊκές Συμμετοχές θα εξαγόραζαν αγγλική τράπεζα στο Λονδίνο! Οπως θα δούμε, ο Παύλος ή Paul Παπαδόπουλος επέστρεψε ύστερα από χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών αφού πέρασε από τροχαία ατυχήματα, δίκες και συνέχισε να κάνει ακριβώς τα ίδια, όπως εκείνο το αλησμόνητο θερμό καλοκαίρι του 1999… Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα του δράση στην εταιρεία Ζήνων (νυν Αvenir) έχει ήδη απασχολήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς έχουν γίνει σοβαρές καταγγελίες εναντίον της.

Οι Αθηναϊκές Συμμετοχές και το δόλωμα


Ανέκαθεν οι ιδέες για επιχειρήσεις και η πειθώ για τον Κύπριο διαχειριστή Paul Παπαδόπουλο ήταν το δυνατό του σημείο, όπως και οι ικανότητές του στον πίνακα της Σοφοκλέους, καθώς είχε τρομάξει όλους τους «επαγγελματίες» του είδους με τα σκαμπανεβάσματα των μετοχών - οποιωνδήποτε μετοχών. Για παράδειγμα, τότε ξεκίνησε με τις Αθηναϊκές Συμμετοχές (πρώην Δημητριάδης) και από τις 1.000 δραχμές τις έφθασε μέσα σε ένα πεντάμηνο στις 14.000 δραχμές!

Και όχι μόνο εκτόξευε τις μετοχές, αλλά στη συνέχεια με τη μετατροπή της Δημητριάδης σε Αθηναϊκες Συμμετοχές κατάφερε να αντλήσει από τους επενδυτές 33 δισ. δραχμές. Ολα αυτά με ένα σχέδιο ετερόκλητων εξαγορών που περιελάμβαναν από εταιρεία ζωοτροφών μέχρι και εταιρεία χημικών! Δέλεαρ για τους επενδυτές ήταν τα ονόματα γνωστών επιχειρηματιών (Β. Θεοχαράκης, Β. Μυτιληναίος, Μ. Κυριακού, Ανδρ. Κορασίδης κ.λπ.).

Στην πραγματικότητα, οι Αθηναϊκές Συμμετοχές δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα χαρτοφυλάκιο εταιρειών οι οποίες αγοράστηκαν την περίοδο της ευφορίας. Μόλις πέρασε η εποχή των παχέων αγελάδων, οι εταιρείες δεν κόστιζαν όσο εξαγοράστηκαν και χρωστούσαν δεκάδες δισ. σε δάνεια. Tελικά, αρκετές εκποιήθηκαν προκειμένου να πληρωθούν τα δάνεια. Κι όμως, η ιδέα για την άντληση δεκάδων δισεκατομμυρίων δραχμών -με σκοπό τη δημιουργία εταιρειών στον χρηματοοικονομικό τομέα ή στη βιομηχανία- εφαρμόστηκε σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου: από την εποχή της Εταιρείας της Νότιας Θάλασσας μέχρι τις επενδυτικές και τις τράπεζες του 1929. Τα ίδια γίνονται και τώρα σε Ελλάδα - εξωτερικό και θα συνεχίσουν να γίνονται αν οι επενδυτές δεν αρχίσουν να σκέπτονται…

Το τροχαίο στην Παραλιακή

Τελικά, για την υπόθεση των Αθηναϊκών Συμμετοχών ο Paul Παπαδόπουλος οδηγήθηκε σε δίκες ενώ πριν είχε κινδυνεύσει να σκοτωθεί. Οδηγώντας στην παραλιακή λεωφόρο είδε ένα άλλο αυτοκίνητο να χτυπά το δικό του και να τον εκτρέπει από την πορεία του. Αυτό που κυκλοφορεί στον χώρο του είναι πως αιτία της πρόσκρουσης ήταν κάποιες επιταγές που είχαν δοθεί στον κ. Παπαδόπουλο και ο κάτοχος τις ανανέωνε σε τακτά διαστήματα χωρίς να τις εξοφλεί. Τελικά, αποφάσισε να τις… εξοφλήσει με ένα ατύχημα-μήνυμα. 

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ: 
Ο φιλόσοφος Ζήνων που θα γινόταν ο κυπριακός ΟΠΑΠ

Τα χρόνια πέρασαν και ο Paul Παπαδόπουλος περνούσε τον καιρό του μεταξύ Γλυφάδας και Κύπρου, περιμένοντας μια νέα ανοδική χρηματιστηριακή αγορά ή πρόθυμους επενδυτές που θα χρηματοδοτούσαν τα σχέδιά του. O Zήνων ήταν ένας Κύπριος φιλόσοφος ο οποίος είχε χάσει την περιουσία του σε ένα ναυάγιο και βρέθηκε στην Αθήνα. Για τον Paul Παπαδόπουλο ο Ζήνων ήταν μια εισηγμένη εταιρεία με ένα αντικείμενο ξεπερασμένο (ρομποτική για βιομηχανίες), δηλαδή μια νομική οντότητα στην οποία θα περνούσε τη νέα του ιδέα: να δημιουργήσει τον κυπριακό ΟΠΑΠ μέσα από συγχωνεύσεις εταιρειών στοιχημάτων της Κύπρου, τις οποίες είτε έλεγχε μετοχικά (Megabet Ltd) είτε θα μπορούσε να ελέγξει μέσω μετρητών ή ανταλλαγής μετοχών. Το σχέδιο επετεύχθη και τελικά με αύξηση κεφαλαίου (6 εκατ. ευρώ) εισέρχεται στη Ζήνων, χωρίς όμως να εμφανίζεται προσωπικά στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Πολλά από τα πρόσωπα που κατείχαν μετοχές ήταν δικοί του άνθρωποι.

Προηγουμένως βέβαια είχε φροντίσει να διαδώσει τη νέα δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς με αυτό τον τρόπο εξασφάλιζε χρήματα, είτε με την άνοδο των μετοχών είτε με την είσοδο νέων επενδυτών στο σχήμα. Ομως, η μετάβαση της Ζήνων στη νέα δραστηριότητα (τυχερά παιχνίδια) χρειαζόταν χρόνο, καθώς έπρεπε να πουληθούν συμμετοχές, να διευθετηθούν θέματα με τις τράπεζες, προσωπικού κ.ά. Τελικά, γι’ αυτή τη διαδικασία χρειάστηκε ένας χρόνος και πλέον, και με αύξηση κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ πλέον η Ζήνων ανταλλάσσει μετοχές με τις εταιρείες στοιχήματος Megabet, Poerol, Eurogoal Cyprus, Eurogoal Betting, Eurogoal Racing, Shigibet Ltd, Κastor Leisure, Κastor Betting. Η μετάβαση στη νέα δραστηριότητα έχει επιτευχθεί. Ετσι το μόνο που μένει είναι η προσέλκυση επενδυτών από το εξωτερικό.

Οther people’s money…

Ακόμα και στην προσέλκυση επενδυτών ο Paul Παπαδόπουλος διαθέτει μια μεγάλη ικανότητα καθώς με δέλεαρ το κέρδος μπορεί να υποσχεθεί στον οποιονδήποτε τον ουρανό με τ’ άστρα.

Από παλιά διατηρεί κάποιες γνωριμίες στον χρηματοοικονομικό χώρο που του επιτρέπουν να βρίσκει κεφάλαια, είτε από το Λονδίνο είτε από τις ΗΠΑ. Αλλωστε μια-δυο βασικές γνωριμίες να έχεις, στο Λονδίνο μπορείς να βρεις δεκάδες brokers που διαχειρίζονται ξένα χρήματα και όχι τα δικά τους… Το αντικείμενο της εταιρείας είναι «καυτό», όπως λέγεται, καθώς στην Ελλάδα αναμένεται το άνοιγμα της αγοράς στον διαδικτυακό τζόγο. Σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχουν πολλές ελληνικές εταιρείες, επομένως θα μπορούσε να παρουσιάσει την εταιρεία ακόμη και σε roadshows στο εξωτερικό. Οπερ και εγένετο. Στην εταιρεία πραγματοποιούνται προσλήψεις τόσο για τις επενδυτικές σχέσεις όσο και για την κορυφή της εταιρείας (κ. Κάρολος Γκίκας, ο οποίος είναι γνωστός από τη συμμετοχή του σε εισηγμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής). Οι παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε ένας «εμφύλιος» μεταξύ βασικών μετόχων της Zήνων.

Oι «έμποροι της Βενετίας»

Η μετοχή της Ζήνων χρειαζόταν στήριξη, έτσι ο κ. Παπαδόπουλος εφαρμόζει τα παλιά δοκιμασμένα κόλπα. Στηρίζει με αγορές μετοχών την εταιρεία, μετερχόμενος κάθε χρηματιστηριακό τρόπο. Η στήριξη, όμως, χρειάζεται συνεχή ρευστότητα, έτσι μοιραία οδηγείται στους σύγχρονους «εμπόρους της Βενετίας» (τοκογλύφους)... Αλλωστε μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ακόμη και οι τοκογλύφοι φαντάζουν… προσκοπάκια. Χαρακτηριστικό, όμως, στοιχείο του Paul Παπαδόπουλου ήταν η αδρεναλίνη να βρίσκεται στο κόκκινο - είτε είχε λεφτά είτε όχι. Συνεχές κυνηγητό με επιταγές, ραντεβού και χρηματιστηριακές κινήσεις. Αρκετοί από τους εμπόρους συμμετέχουν είτε με μετοχικό ποσοστό είτε καταβάλλοντας κεφάλαια. Η μικρή «αλυσίδα» όμως σπάει ύστερα από καιρό, καθώς η μετοχή της Ζήνων σημειώνει συνεχώς καθοδική πορεία. Και οι «έμποροι της Βενετίας» γίνονται συνεχώς πιεστικοί. Από τον Σεπτέμβριο του 2008, οπότε βρισκόταν στα 2,18 ευρώ, φθάνει το καλοκαίρι του 2010 στα 1,25 ευρώ.

Η Avenir, το σκοτεινό μέλλον και ο ισολογισμός-φάντασμα

Στις αρχές Αυγούστου του 2010 η εταιρεία μετονομάζεται σε Avenir (στα γαλλικά avenir σημαίνει μέλλον). Ωστόσο έναν μήνα μετά αρχίζουν νέα σοβαρά προβλήματα για το… παρόν. Η εταιρεία δεν δημοσιεύει εγκαίρως την οικονομική της κατάσταση και το Χρηματιστήριο αποφασίζει την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής. Το παρασκήνιο και αυτή τη φορά ήταν μεγάλο. Ενας ορκωτός λογιστής στην Κύπρο δεν υπέγραφε τις καταστάσεις και επειδή η διοίκηση δεν φρόντισε εγκαίρως το θέμα, ανέλαβε πάλι ο κ. Παπαδόπουλος να λύσει τη δύσκολη υπόθεση. Τελικά, μέσα σε μία εβδομάδα, τα αποτελέσματα εξαμήνου δημοσιεύονται, με τζίρο 62 εκατ. ευρώ και ζημίες 600.000 ευρώ. Η ζημιά, όμως, που έχει συμβεί στην αγορά είναι ανεπανόρθωτη. Οταν μια εισηγμένη δεν δημοσιεύει ισολογισμό, τότε σίγουρα κάτι συμβαίνει.

Λείπει ταξίδι (στις ΗΠΑ και στην Ελβετία) για δουλειές...

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι η αύξηση κεφαλαίου που είχε πραγματοποιηθεί δεν ήταν και τόσο επιτυχής, και γι’ αυτό τον λόγο κάποιοι επενδυτές είχαν σημαντικά παράπονα από τον ιθύνοντα νου της υπόθεσης. Στην επόμενη γενική συνέλευση της εταιρείας, και ενώ έχει ανακοινωθεί reverse split, μια ομάδα μετόχων αντιδρά και καταψηφίζει το θέμα. Η συνέχεια της υπόθεσης μοιάζει με ταινία που αφορά στον υπόκοσμο και τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Ξαφνικά στην αγορά κυκλοφορούν φήμες για την εξαφάνιση του κ. Παπαδόπουλου από την Ελλάδα, αλλά και για τον άγριο ξυλοδαρμό του. Ο ίδιος, όμως, παραμένει όπως ήταν πάντα. Λέει ότι έχει φύγει για ταξίδι στις ΗΠΑ, στην Ελβετία... Και μάλλον θα εμφανιστεί στην επόμενη bull market της Αθήνας.


Αθηναϊκές Συμμετοχές: το πάρτι του ’99 κατέληξε σε αγωνία για επιβίωση το 2002
Του Γιάννη Παπαδογιάννη

Αθηναϊκές Συμμετοχές, η εταιρεία που κάποτε, με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη της Ιονικής Τράπεζας, θα κατακτούσε Ελλάδα και Ευρώπη, σήμερα αγωνίζεται για την επιβίωσή της υπό το βάρος των άστοχων επενδυτικών κινήσεων και των υψηλότατων υποχρεώσεων. Πλέον η εταιρεία έχει μετονομαστεί σε Ευρωσυμμετοχές, ευελπιστώντας ότι μαζί με την αλλαγή του ονόματος θα αφήσει πίσω και τις αμαρτίες του παρελθόντος. Το όνειρο ή, καλύτερα, το πάρτι ξεκίνησε στις αρχές του 1999, όταν ομάδα επιχειρηματιών-σταρ της αγοράς, όπως ο κ. Κυριακού του Antenna, ο κ. Ευ. Μυτιληναίος του ομώνυμου ομίλου, ο κ. Ανδ. Κορασίδης και ο κ. Χρ. Παπαέλληνας, αγόρασαν την εταιρεία-σφραγίδα Δημητριάδης. H εταιρεία μετονομάστηκε σε Αθηναϊκές Συμμετοχές με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στον χρηματοοικονομικό τομέα. Ωστόσο, οι παραπάνω επιχειρηματίες δεν ήταν παρά η βιτρίνα του εγχειρήματος. Ενορχηστρωτής και πρώτο βιολί ήταν ο περιβόητος Πωλ Παπαδόπουλος, που τον καιρό εκείνο η αγορά τού απέδωσε μυθικές δυνάμεις και δυνατότητες.

Η... εγγυήτρια δύναμη


Με την ομάδα των επιχειρηματιών να λειτουργεί περίπου σαν την εγγυήτρια δύναμη του εγχειρήματος και τον κ. Παπαδόπουλο να υπόσχεται τον ουρανό και τ' άστρα, δημιουργήθηκε μια εκπληκτική αγοραστική ζήτηση για τη μετοχή. Από τις 1.000 δραχμές που ήταν στις αρχές του 1999, εκτοξεύτηκε στις 14.000 δραχμές μέσα στο πρώτο 5μηνο του 1999. Το φιλόδοξο μάνατζμεντ έσπευσε να εξαργυρώσει την απληστία της αγοράς. Προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 33 δισ. δρχ. (98 εκατ. ευρώ), νούμερο πολύ υψηλό τόσο για τα δεδομένα της εποχής όσο και για τη φύση της εταιρείας. Για να σχηματιστεί μια πιο καθαρή εικόνα για το γαϊτανάκι των δισεκατομμυρίων που είχε στηθεί και την κατασπατάληση των κεφαλαίων που ακολούθησε, αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι σήμερα η συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διαμορφώνεται στα 7,5 δισ. δρχ. ενώ οι υποχρεώσεις της ξεπερνούν τα 33 δισ. δρχ.

Η εταιρεία όχι μόνο κατάφερε να απολέσει τα 33 δισ. δρχ. που άντλησε, αλλά τώρα βρίσκεται να χρωστάει δεκάδες δισ. δρχ., με το σύνολο των συμμετοχών της να είναι δεσμευμένες από τράπεζες ως εγγύηση για τα δάνειά της.

Η απομυθοποίηση του κ. Παπαδόπουλου δεν άργησε να έλθει, ενώ πριν από το τέλος του 1999 πολλοί από τους εμπλεκομένους επιχειρηματίες παραδέχονταν ως λάθος τη συμμετοχή τους στην εταιρεία. Παράλληλα, όμως, και εις βάρος των μικροεπενδυτών άρχισαν να ρευστοποιούν τις μετοχές τους, σηματοδοτώντας την αντίστροφη πορεία της μετοχής. O κ. Παπαδόπουλος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναστρέψει την κατάσταση, προχώρησε τον Μάρτιο του 2000 σε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την εξαγορά αγγλικής τράπεζας, ενώ προέβλεψε ότι τα κέρδη της χρήσης θα έφταναν τα 15 δισ. δρχ.!

Οι εξαγγελίες προκάλεσαν το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της εταιρείας το οποίο ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε να το ικανοποιήσει ξεπουλώντας χιλιάδες μετοχές των Αθηναϊκών Συμμετοχών από διάφορες off shore εταιρείες που ήλεγχε.

Τα χρήματα της αύξησης χάθηκαν σε μια σειρά άστοχων επενδύσεων αλλά και της κατασπατάλησής τους προς διάφορες κατευθύνσεις, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με τα αναγραφόμενα στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως στα τέλη του 2000 η αξία των τοποθετήσεων σε διάφορες μετοχές του XAA -κυρίως Λαμπρόπουλος και Παπαέλληνας- είχε συρρινωθεί στα 2 δισ. δρχ., ενώ είχαν αγοραστεί έναντι 6 δισ. δρχ. Παράλληλα, στα τέλη Δεκεμβρίου το χαρτοφυλάκιο των Ευρωσυμμετοχών σε ένα σύνολο επενδύσεων κτήσης 32,57 δισ. δρχ. (εκ των οποίων τα 11 δισ. δρχ. αφορούσαν επενδύσεις σε μη εισηγμένες εταιρείες) παρουσίαζε υποαξίες 18,36 δισ. δρχ. ή σε ποσοστό απώλειες 56%! H χρήση έκλεισε με ζημιές ύψους 7,5 δισ. δρχ. ενώ αν συνυπολογιστούν και οι παρατηρήσεις του ορκωτού, οι ζημίες έφταναν τα 16 δισ. δρχ., δηλαδή μεγαλύτερες από τα... κέρδη που προέβλεπε ο κ. Παπαδόπουλος. Τον Νοέμβριο του 2000, όταν πια είχε γίνει ολοφάνερη η δεινή θέση της εταιρείας, τη διοίκηση ανέλαβε ο κ. Κυριακού, πλαισιωμένος από τον κ. Γλυνιαδάκη, ενώ αποχώρησαν οι κ. Παύλος Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος και Μιχαήλ Παπαέλληνας.

Τα... πολλά «εφόσον»

Πλέον όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων και στην αποδοτικότερη αξιοποίηση των συμμετοχών. Εχει γίνει κάποια συνεννόηση με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι ο μεγαλύτερος δανειοδότης της εταιρείας, ενώ δρομολογείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 δισ. δρχ. για την οι οποία ο κ. Κυριακού έχει δεσμευτεί ότι θα μετάσχει με περίπου 3 δισ. δρχ. και η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2003. Ωστόσο, το επιχειρηματικό σχέδιο για τη σωτηρία της εταιρείας χαρακτηρίζεται και εξαρτάται από τα πολλά «εφόσον». Εφόσον πετύχει η αύξηση κεφαλαίου, εφόσον ενισχυθούν στο χρηματιστήριο οι τιμές της Περσεύς και της Unibrain, εφόσον πετύχει η επέκταση στον κλάδο των ιχθυηρών, εφόσον κατορθώσει να ρευστοποιήσει κάποιες συμμετοχές της... τότε τα δάνεια της εταιρείας θα αποπληρωθούν και μπορεί να ελπίζει σε μελλοντικά κεφαλαιακά κέρδη από κάποιες συμμετοχές της.

Σήμερα η Ευρωσυμμετοχών ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το 67% της Περσεύς, το 100% της Treasure Holdings, το 100% της Παλλάς Δυναμική (πρώην LFG Finance), το 93,75% της Μαλτέζος, το 67% του Διαγνωστικού Κέντρου Λεκατσά, το 15,22% της Νέκταρ A.E., το 18,73% της Unibrain, το 10% της ξενοδοχειακής Αερ. Σπάτων, το 6,10% του Καζίνο & Ξενία Θράκης και το 9,70% της Κανελλάκης A.E.

H μεγάλη ελπίδα της Ευρωσυμμετοχών είναι η εισηγμένη Περσεύς, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ζωοτροφών (ιχθυοτροφές). H μετοχή διαπραγματεύεται σε καθεστώς επιτήρησης, ωστόσο τα στελέχη της αισιοδοξούν ότι σύντομα η επιτήρηση θα τερματιστεί, αποτέλεσμα της καλής πορείας των μεγεθών της. H Ευρωσυμμετοχών, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της Περσεύς, σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα στον χώρο των ιχθυοκαλλιεργιών.


Στα κυπριακά δικαστήρια ο Σ.Χατζηιωάννου κατά 14 εταιρειών και προσώπων




Λευκωσία: Ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης προσέφυγε ο γνωστός επιχειρηματίας, Στέλιος Χατζηιωάννου, καταθέτοντας αγωγή εναντίον επιχειρηματιών και εταιρειών, διεκδικώντας ποσό 9 εκατομμυρίων ευρώ, που όπως υποστηρίζει έχασε με δόλιο τρόπο από εταιρεία στην οποία ήταν μέτοχος.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία του κ. Χατζηιωάννου, easyGroup Holdings LTD, κινήθηκε νομικά εναντίον συνολικά 14 προσώπων και εταιρειών, ανάμεσά τους οι επιχειρηματίες Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννης, Βίκτωρας Ρέστης και Παύλος (Πολ) Παπαδόπουλος και εταιρείες όπως οι Μινωικές Γραμμές, η ΑΝΕΚ και η Sharelink του επιχειρηματία Χριστόδουλου Έλληνα.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Πολίτης» και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει o Στέλιος Χατζηιωάννου ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε από τους συνεργάτες του σε εταιρεία που είχαν συστήσει στην Κύπρο υπό την επωνυμία Sea Star Capital PLC, η οποία οδηγήθηκε σε κατάρρευση αφού πρώτα είχε απογυμνωθεί από όλα τα περιουσιακά της στοιχεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι Γιάννης Σήφη Βαρδινογιάννης και Παύλος (Πολ) Παπαδόπουλος, φέρονται να εξαπάτησαν με δόλια τεχνάσματα την easyGroup Holdings LTD και το 2009 αντάλλαξε το προϊόν πώλησης πλοίου ιδιοκτησίας της easyGruise LTD με μετοχές της Sea Star Capital PLC και στη συνέχεια έκαναν αγοραπωλησίες μετοχών με εταιρείες στις οποίες ήταν μέτοχοι, ή δικαιούχοι μετοχών κι έτσι, αποξένωσαν μετοχές και περιουσιακά στοιχεία της Sea Star Capital PLC, νε αποτέλεσμα η αξία της να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και να εκμηδενιστεί προκαλώντας ζημιά ύψους 9 εκατ. ευρώ στην εταιρεία του κ. Χατζηιωάννου.

Μιλώντας στο philenews ο συνήγορος του Στ.Χατζηιωάννου, Κώστας Μελάς, ανέφερε ότι ήδη έχει αποταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για επίδοση στην Ελλάδα των κατηγορητηρίων στους κατηγορούμενους, καθώς για την ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον των Γιάννη Σήφη Βαρδινογιάννη και Παύλου (Πολ) Παπαδόπουλου προβλέπεται φυλάκιση ως ποινή. Ο κ. Μελάς ανέφερε ότι το Υπουργείο του απάντησε καταφατικά.

Η υπόθεση έχει καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και έχει ορισθεί η έναρξη της εκδίκασή της στις 24 Σεπτεμβρίου.




Σημαντικά Γεγονότα
1999
  • Τον Ιανουάριο, η πλειοψηφία των μετοχών (περίπου 72%) της εταιρίας "Εριοϋφαντουργία Δημητριάδης Α.Ε." αγοράστηκε από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων και οι εταιρίες LFG Capital Management Ltd., η M.H. Media Productions Holdings Ltd. - συμφερόντων κ. Μίνωα Κυριακού - η Μυτιληναίος Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων, με ποσοστά συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μεγαλύτερα του 10%.
  • Τον Φεβρουάριο, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας "Εριοϋφαντουργία Δημητριάδης Α.Ε." αποφάσισε την αλλαγή του σκοπού της εταιρίας από εριοϋφαντουργία σε Εταιρία Συμμετοχών (Holding) και τη μετονομασία της σε "Αθηναϊκές Συμμετοχές Κεφαλαίου Α.Ε.".
  • Μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, στις 26 Απριλίου, η εταιρία προχώρησε σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 22 Σεπτεμβρίου 1999.
  • Τον Σεπτέμβριο, η εταιρία απέκτησε ποσοστό 87,78% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "ΜΑΛΤΕΖΟΣ Συστήματα Ηλιακής Ενέργειας - Θέρμανση - Ψύξη - Κινητή Τηλεφωνία Α.Ε." Επίσης, απέκτησε 29,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε."
  • Τον Οκτώβριο, η εταιρία απέκτησε το 25% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας "Union PLC.", με έδρα το Λονδίνο. Με την συμμετοχή αυτή, η εταιρία αποσκοπούσε στην δραστηριοποίησή της στην αγορά των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
  • Τον Δεκέμβριο, η εταιρία προέβη σε συμφωνία για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της "ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε."
2000
  • Μετά από έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού, τον Ιανουάριο, η εταιρία απέκτησε επιπλέον ποσοστό 41,65% των μετοχών της εταιρίας "Ζωοτεχνική Κορινθίας Α.Ε.", φτάνοντας συνολικά το 71,15% του μετοχικού κεφαλαίου της "Ζωοτεχνική Κορινθίας Α.Ε.".
  • Τον Ιούλιο, η εταιρία έλαβε τη στρατηγική απόφαση να επικεντρωθούν οι δραστηριότητες της θυγατρικής της "Μοσχολιός Χημικά Α.Ε." στον Τομέα της Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε η απόσχιση του κλάδου των χημικών και η πώλησή του στην εταιρία "ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.", η οποία ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο. Επίσης, αποφασίστηκε και η μετονομασία της εταιρίας από "Μοσχολιός Χημικά Α.Ε." σε "Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία".
  • Τον Νοέμβριο μεταβλήθηκε σημαντικά η μετοχική σύνθεση της εταιρίας, με την αύξηση της συμμετοχής του Ομίλου Κυριακού. Τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε ο κ. Κυριακού, ενώ τη θέση του Αντιπροέδρου ανέλαβε ο κ. Ιωσήφ Γλυνιαδάκης. Από το Διοικητικό Συμβούλιο αποχώρησαν οι κ.κ. Παύλος Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος και Μιχαήλ Παπαέλληνας.
2001
  • Τον Ιανουάριο, η νέα διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε την πλήρη αξιοποίηση και εκμετάλλευση των μεσομακροπρόθεσμων επενδύσεων της εταιρίας, καθώς και την αξιοποίηση του δυναμικού της σε επενδύσεις Venture Capital, σε ταχέως αναπτυσσόμενους κλάδους.
  • Η εταιρία απέκτησε σημαντική ρευστότητα, τον Ιούλιο, μετά την πώληση μετοχών της "Union PLC", αξίας περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων δραχμών (10,27 εκατομμυρίων ευρώ). Μέρος των εσόδων αυτών διατέθηκαν σε νέες επενδύσεις. Επιπλέον, με δεδομένες τις εξελίξεις, της περιόδου εκείνης, στο Χρηματιστήριο, η εταιρία έκρινε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη στον χρηματοοικονομικό τομέα δεν ήταν εφικτή. Στη συνέχεια, τον Ιούλιο, η εταιρία πέτυχε να απεμπλακεί αζημίως από τη συνεργασία της με την εταιρία "Dexia Asset Management S.A."
  • Τον Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συγχώνευση των εταιριών "Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία" και "Ζωοτεχνική Ελλάς Α.Ε.". Από τη συγχώνευση προέκυψε η εταιρία "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε.", η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή και διάθεση ιχθυοτροφών καθώς και την παροχή υπηρεσιών υγείας.
2002
  • Η εταιρία "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε.", μετά από συζητήσεις που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2002 κατέληξε στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την "Veterin Α.Β.Ε.Ε.", για την από κοινού συμμετοχή τους σε νέα εταιρία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών. Με αυτή την στρατηγική συμφωνία η "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε." επιτυγχάνει τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και τους στόχους της για καθετοποίηση, και παραγωγή και εμπορία επωνύμου προϊόντος. Ακόμα, η Περσεύς θα αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή των ιχθυοκαλλιεργειών ιδιοκτησίας της "Veterin" και των ιχθυοκαλλιεργειών κοινής ιδιοκτησίας.
  • Η "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε." υπέγραψε από κοινού με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (ΙΘΑΒΙΚ) και τη "Veterin A.B.E.E." τη σύσταση της εταιρίας "Aqua Biotech Hellenic Ανώνυμη Συμβουλευτική, Εμπορική, Τεχνολογική Εταιρία Στήριξης & Ανάπτυξης Έρευνας". Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει ώστε να εδραιωθεί ουσιαστικά η τεχνογνωσία της Περσεύς σε θέματα εφαρμογής της διατροφής στην ιχθυοκαλλιέργεια, ενισχύοντας την ανταγωνιστική της θέση στην αγορά και εξυπηρετώντας με τον πλέον άρτιο τρόπο την πρότυπη λειτουργία των θυγατρικών της επιχειρήσεων στην ιχθυοκαλλιέργεια.
  • Η Εταιρία ανακοίνωσε τον Απρίλιο θετικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα για το α' τρίμηνο του 2002, τα οποία ανέρχονται σε € 420.000 περίπου, έναντι ζημιών € 5.120.000, για το αντίστοιχο διάστημα του 2001. Επίσης, σημειώθηκε σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας, από € 8,8 εκατ. για το 2001 σε € 1,8 εκατ. για το 2002.
  • Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 14.06.2002 αποφασίστηκε η αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της εταιρίας σε "Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία" και "Euroholdings Capital & Investment Corp." αντίστοιχα.
  • Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών, αποφάσισε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε.". Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αφορά την καταβολή μετρητών κατά € 12.581.289 με την έκδοση 4.193.763 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,36 εκάστη, και τιμή διάθεσης € 3 για κάθε νέα μετοχή.
  • Στην α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας ανακοινώθηκε η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους € 18 εκατ. περίπου, στην οποία ο κ. Κυριακού δεσμεύτηκε να συμμετάσχει με € 9 εκατ. περίπου, εκφράζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στην επιτυχή έκβαση των προσπαθειών, που καταβάλλει η Διοίκηση, και του επιχειρηματικού σχεδίου που υλοποιείται.
  • Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε η μεταβίβαση της συμμετοχής της εταιρίας "Μαλτέζος Α.Β.Ε.Ε., στην κατά 100% θυγατρική εταιρία "Παλλάς Δυναμική Α.Ε.", αντί τιμήματος € 8,2 εκατ. Η παραπάνω ενέργεια αποφασίστηκε στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των συμμετοχών του ομίλου.
  • Στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της "Σύμβασης Συμμετοχής σε Ανώνυμες Εταιρίες - Προσύμφωνο Αγοραπωλησίας Μετοχών Ανωνύμων Εταιριών" μεταξύ των εταιριών "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε." και "Veterin A.B.E.E.". Συγκεκριμένα, η Περσεύς προέβη στην εξαγορά ορισμένων συμμετοχών σε εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών ("Ανώνυμη Γεωργική και Εμπορική Εταιρία Υδατοκαλλιεργειών", "Αργινώντας Ιχθυοκαλλιέργειες Ανώνυμη Εταιρία", "Θαλάσσιες Υδατοκαλλιέργειες Ευβοϊκού Ανώνυμη Εταιρία", Ανώνυμη Εξαγωγική Εισαγωγική Εταιρία Εμπορίας Ιχθύων" και "Ιχθυοτροφεία Φειδονησίου Ανώνυμη Εταιρία").
  • Με ISO 9002 πιστοποιήθηκε η "Περσεύς Προϊόντα Ειδικής Διατροφής Α.Β.Ε.Ε.", για την παραγωγική της διαδικασία καθώς και τις διαδικασίες πωλήσεών της. Οι παραπάνω διαδικασίες αποτελούν εγγύηση για την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της εταιρίας.
  • Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2002, ανανέωσε την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών κατά € 16.775.052, με την έκδοση 4.193.763 νέων κοινών μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,37, με τιμή διάθεσης € 4 για κάθε νέα μετοχή, και δικαίωμα προτίμησης 3ν/10π μετοχές, υπέρ των παλαιών μετόχων.
  • Τον Οκτώβριο, η εταιρία "Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρία" προχώρησε σε αναδιάρθρωση του σημαντικότερου μέρους του τραπεζικού δανεισμού της, ο οποίος προβλέπεται να μειωθεί, με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους € 35,1 εκ.

17 χρόνια μετά. Η Αποκάλυψις του ΑΝΟΜΟΥ….



Του Νίκου Πάσχου
Ήταν καλοκαίρι του 1999. Το χαρτί ξεκίνησε αρχές του χρόνου κάτω από το χιλιάρικο. Κάλπαζε. Ο Κύπριος πλασαρίστηκε με πληρωμένα δημοσιεύματα ως ο μεγάλος γκουρού που μας ήρθε από το Αμέρικα. Το concept του απατεώνα απαιτούσε ηχηρά ονόματα της εποχής. Ο Κυριακού του Antenna, ο Μυτιληναίος ο Κορασίδης και ο Παπαέλληνας. Έστησε τις Αθηναϊκές Συμμετοχές μεσω του Δημητριάδη. Ίσως η μεγαλύτερη απάτη ακόμα και από αυτή της ENRON σε αντίστοιχα μεγέθη. Στην αγορά όλοι έχουν κάτι να πουν για αυτό το στόρι….

17 χρόνια μετά θα σας αποκαλύψω ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο. Εκτός από τον απατεώνα ζήτημα να το γνωρίζουν 2 άντε 3 νοματαίοι όλοι και όλοι…..
«CONCEPT FINANCE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ»

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999. Όταν ξεκίνησε η πτώση στα βαριά σαβουρόχαρτα με τα υπόλοιπα μπουρδελόχαρτα της μικρής κεφαλαιοποιήσεις να συνεχίζουν την άνοδο….
Έδρα Νέα Ιωνία. Μετοχικό κεφάλαιο 20.000.000 δρχ.
Πρώτο διοικητικό συμβούλιο
Κωνσταντίνος Χύμας.
Μιλτιάδης Παρλαμάς.
Κύριλλος Σεβαστιάδης
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Σταματία Μελή Καρρά
Οι 3 πρώτοι είναι μπροστινοί του Κύπριου. Τους χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα. (απάτη Avenir κ.τ.λ)


Ο Ιωάννης είναι ο αδελφός του.
Η Σταματία είναι η συμβία του. Δεν έχουν παντρευτεί ποτέ.
Σήμερα κυκλοφορεί ως ………….Τιτίκα Μελή…..

Έγραφε η Καθημερινή το 2001

……Διευρύνεται ο κύκλος των ανακρίσεων γύρω από την υπόθεση μετοχές-φούσκες στο Χρηματιστήριο, καθώς η 19η τακτική ανακρίτρια, κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ολοκλήρωσε τις καταθέσεις και την έρευνα σχετικά με την εισηγμένη στο ΧΑΑ εταιρεία «Αθηναϊκές Συμμετοχές», συντάσσει κατηγορητήρια και εντός των ημερών αναμένεται να στείλει σχετικές κλήσεις προς απολογία στους υπευθύνους της εταιρείας.
Πριν από περίπου τρεις μήνες, η κ. Μπουρμπούλια σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο – πραγματογνώμονα κ. Γ. Βαρθαλίτη, που είχε διορίσει η ίδια, ξεκίνησε τη διενέργεια, ανεξάρτητη από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έρευνας σχετικά με τις εταιρείες «Αθηναϊκές Συμμετοχές» και «Εθνική Ακινήτων». Στις δύο εταιρείες ήδη διενεργείτο έρευνα από το ΣΔΟΕ, ωστόσο η κ. Μπουρμπούλια είχε προχωρήσει στη διενέργεια «παράλληλης» έρευνας, προκειμένου να διαμορφώσει συντομότερα «προσωπική» άποψη για το αν όλες οι ενέργειες των εταιρειών ήταν νόμιμες…..
Από παραπάνω κρατήστε τον τεχνικό σύμβουλο – πραγματογνώμονα κ. Γ. Βαρθαλίτη.
Πάμε πάλι πίσω στην CONCEPT
Ιδρύθηκε το 1999. Τέλος του 2005 γίνεται ανάκληση της αδείας από την Νομαρχία….
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Την 21.12.2005 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της Υπηρεσίας μας, η με αριθ. ΕΜοικ. 23512/21.12.2005 απόφασή μας, με την οποία ανακλήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 48α του κ.ν.2190/ 1920 «Περί Ανωνύμων Εταιρειών», όπως ισχύει, η υπ’ αριθμ. ΕΜ 10555/22.9.1999 απόφασή μας περί χορήγησης άδειας σύστασης και έγκρισης καταστατικού της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «CONCEPT FINANCE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ», με δτ «CONCEPT FINANCE ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.» και αριθμό μητρώου 43884/01ΑΤ/Β/99/330 που εδρεύει στο Δήμο Ν. Ιωνίας και τέθηκε σε εκκαθάριση, επειδή παρέλειψε να υποβάλλει στην Υπηρεσία μας τους, κατά το νόμο και το Καταστατικό αυτής, ισολογισμούς των διαχειριστικών ετών 31.12.2000, 31.12.2001, 31.12.2002, 31.12.2003 & 31.12.2004 εγκεκριμμένους από τις τακτικές Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της.
Αγία Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2005
Με εντολή Νομάρχη
Ο Διευθυντής
ΑΠΟΣΤ. ΤΟΣΚΑΣ
Το μαγαζί φάντασμα στήθηκε διακίνησε δισεκατομμύρια μαύρο χρήμα και μετά όμορφα και ωραία ήρθε η ανάκληση και όλα μέλι γάλα !
Μέσω της Concept μοιράστηκαν άνω των 600 δις δρχ !!!
Μέσω της Concept με επιταγές ή με cash διακινηθήκαν εκατομμύρια ως δωράκια σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, υπουργούς, δικαστές και …. άλλους !
Μέσω της Concept έγινε εικονική Α.Μ.Κ στις Αθηναϊκές Συμμετοχές από τον απατεώνα που ναι μεν κράτησαν το ίδια ποσοστά τους οι εκλεκτοί επιχειρηματίες αλλά με πολλαπλάσιο αριθμό μετοχών. Παρασκευή κατατέθηκαν οι επιταγές από τον απατεώνα γράφτηκαν στην Α.Μ.Κ και την δευτέρα ανακλήθηκαν. BNP Baribas Κολωνακίου. Στο κόλπο ο διευθυντής. Στην BNP εκεί που μετά αργότερα έγινε και ληστεία. Μαϊμού για να καλύψουν τις τρύπες !
Μέσω τις Concept έχουν γίνει αγοροπωλησίες μετοχών άνω του 1 τρις !
Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι το σκάνδαλο και η…. Αποκάλυψη του Ανόμου… κάνετε πολύ μεγάλο λάθος !!!
Ο τεχνικός σύμβουλος – πραγματογνώμονας κ. Γ. Βαρθαλίτης, τον οποίο διόρισε η Μπουρμπούλια ως βοηθό της, για την έρευνα σχετικά με την φούσκα των «Αθηναϊκών Συμμετοχών» με την έγκριση των ανωτέρων της,
ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ !!!
Ακριβώς όπως το διαβάζετε. Ο άνθρωπος που έψαχνε να βρει την απάτη και τον απατεώνα ήταν υπάλληλος του !!!!!!!

Ιδού το ντοκουμέντο






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates