.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ SUCCESS STORY: 4 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ !!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΦΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΤΑ 3.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ...
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την Ελλάδα ήταν τα στοιχεία της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εργασιακή και την κοινωνική κατάσταση στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ που αφορά την περίοδο 2015-2016.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Ελλάδα, τα στοιχεία του 2015 της σχετικής έκθεσης έδειξαν μεταξύ άλλων ότι το 35,7% του πληθυσμού της χώρας ήταν αντιμέτωπο με την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ το 22,2% αντιμετώπιζε σοβαρές υλικές στερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρέθηκαν μόνο οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Παράλληλα, τραγική ήταν η κατάσταση και στο χώρο της Υγείας της καθώς το 12,3% του πληθυσμού στερούνταν ιατρική περίθαλψη την οποία είχε ανάγκη.

Το παράδοξο ήταν ότι μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης η Ελλάδα σπατάλησε περισσότερα χρήματα για το κοινωνικό κράτος, καθώς οι δαπάνες ήταν ισοδύναμες με το 20,5% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 20,1%.

Τέλος, η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη τριάδα των χωρών της Ε.Ε με τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας, καθώς το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα 6,5 φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.

Διαβάστε την έκθεση της Κομισιόν ΕΔΩ


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates