.

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΣΤΕΛΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ !!!

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Πάνω από 100 δις ευρώ χάθηκαν στο χρηματιστήριο...ένα έγκλημα για το οποίο δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς !!!





Η ΠΑΣΟΚαρα του χρηματιστηρίου. Ή πως να κάνεις τον Κινέζο

Με αφορμή την επανεμφάνιση από τον ΣΚΑΙ του Κώστα Σημίτη (που έρχεται ως συνέχεια της αποτυχημένης προσπάθειας να στηθεί το πολιτικό προφίλ του Σάκη Ρουβά) θυμόμαστε ένα ηχητικό αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει ο Δημήτρης Μαρούλης με υλικά από το αρχείο του ΣΚΑΙ για το χρηματιστήριο.





πηγη: info-war.gr

65 δις βγήκαν στο εξωτερικό από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου όπως αποκάλυψε το ιδρυτικό μέλος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.Τον φώναξε ποτέ κάποιος εισαγγελέας ;;;




Ας θυμηθούμε όμως και μερικές δηλώσεις εκείνης της εποχής όπως τις έχει συγκεντρώσει το logiosermis.net :

«Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).

«Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας, είναι ένας θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί την οικονομία»(Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).

«Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα - δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβριος '99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).

«Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές που τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρηματιστήριο να αμείβονται» (Κ.Σημίτης, 5/12/2000)
«Η περίοδος νευρικότητας στο Χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξης. Είναι η 9η Απριλίου. Είναι η επανεκλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι η αποκατάσταση συνθηκών ηρεμίας στο Χρηματιστήριο, στην Οικονομία, στη Χώρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, είμαστε εγγυητές της ομαλής πορείας των αγορών και της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός Οικονομίας, 28/3/2000)

«Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)

«… το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να αντανακλά τη δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, Σεπτέμβριος 1999).

«Το 2000 η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι δυναμικά ανοδική, καθώς η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, θα δώσει ώθηση στη Σοφοκλέους»(Γιάννος Παπαντωνίου, 20/12/1999).

«…όσοι είναι στο Χρηματιστήριο θα είναι κερδισμένοι. Είναι πολύ απλό το μήνυμα, το συμπέρασμα, το δια ταύτα αυτών των εκτιμήσεων. Θα πάει καλά το Χρηματιστήριο, διότι η οικονομία πάει πολύ καλά, πάει καλύτερα και απ’ ό,τι περιμέναμε...» (Γιάννος Παπαντωνίου, 28/3/2000)

«Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος. Πήραμε πολύ έγκαιρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε ήδη σήμερα να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος στο Χρηματιστήριο...» (Γιάννος Παπαντωνίου, 9/11/1999)

«Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση... Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Έλληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία(…)» (Ανακοίνωση Τύπου του ΠΑΣΟΚ, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

«Εγώ για το Χρηματιστήριο θα κάνω μόνο μία δήλωση. Πιστεύω ότι η τάση του θα είναι
ανοδική και μάλιστα ενισχύομαι στην εκτίμηση αυτή από έγκυρους διεθνείς αναλυτές. ∆ιάβαζα χθες ένα άρθρο της Wall Street Jurnal, η οποία έλεγε ακριβώς αυτό, ότι τους επόμενους μήνες θα έχει ανοδική τάση το Χρηματιστήριο, το οποίο σημαίνει ότι όσοι είναι στο Χρηματιστήριο θα είναι κερδισμένοι. Είναι πολύ απλό το μήνυμα, το συμπέρασμα, το δια ταύτα αυτών των εκτιμήσεων. Θα πάει καλά το Χρηματιστήριο, διότι η οικονομία πάει πολύ καλά, πάει καλύτερα και απ’ ό,τι περιμέναμε…»
Γ. Παπαντωνίου, Συνέντευξη Τύπου στο Υπ. Οικονομίας 28 Μαρτίου 2000 

«Η Ελλάδα το καλοκαίρι θα έχει ένα χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή χρηματιστήρια, που δεν θα έχουν φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Θα έχουμε φτάσει στην κορυφή των διεθνών χρηματιστηρίων, θα είμαστε η αιχμή του δόρατος σε ό,τι αφορά και τη διοίκηση και την τεχνολογία και το νομοθετικό πλαίσιο.»
Γ. Παπαντωνίου, Συνέντευξη Τύπου για Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά 2 Ιουνίου 1999

«Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση… Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία γι’ αυτό… θέλουν σταθερό πλαίσιο αναφοράς, με συνέχεια, με συνέπεια, με διασφαλίσεις…»
Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος 

«Ας πρόσεχαν…»
Δήλωση του Κ. Σημίτη για τους χαμένους του χρηματιστηρίου λίγο μετά την εκλογική του νίκη τον Απρίλιο του 2000


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates