.

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΗ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΜΕ ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ !!!

ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ: 



Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης για το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ που χορηγεί στη ΔΕΗ κοινοπραξία των 4 συστημικών τραπεζών αποτελούμενη από τις ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, Πειραιώς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το δάνειο είναι διετές. Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει το δρόμο ώστε να πληρωθεί απρόσκοπτα το εταιρικό ομόλογο που διέθεσε η ΔΕΗ σε εγχώριους και διεθνείς επενδυτές την άνοιξη του 2014. Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο ομόλογα (το πρώτο ήταν 3ετές και το δεύτερο 5ετές) που εξέδωσε η εταιρεία και το οποίο λήγει την Πρωτομαγιά.

Οι σχετικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη του δανείου με τις ελληνικές τράπεζες βρίσκονταν σε εξέλιξη από τα τέλη του 2016 ωστόσο οι όροι που τέθηκαν για την έγκριση "δυσκόλεψαν” αρκετά τις υπογράφες. Κατά πληροφορίες έχει ζητηθεί για την εγγύηση του δανείου να εκχωρηθούν οι απαιτήσεις από συμβάσεις πελατών της ΔΕΗ, ως ενέχυρο. Επίσης για τη σύσταση ενεχύρου επί υφιστάμενων και μελλοντικών επιχειρηματικών απαιτήσεων της ΔΕΗ από συμβάσεις εταιρικών πελατών δάνειο έχει δοθεί η συναίνεση της ΕΤΕΠ.

Η έγκριση του δανείου αποτελεί το δεύτερο θετικό βήμα στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ρευστότητας της ΔΕΗ, υπό την έννοια ότι η εταιρεία αναμένει ακόμη τα έσοδα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ (320 εκατ. ευρώ από την πώληση του 24% στην κινεζική State Grid καθώς επίσης και το ποσό που θα προκύψει από την αποτίμηση για την πώληση του 25% στο Δημόσιο). Υπενθυμίζεται ότι ήδη την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η καταβολή ύψους 92,9 εκατ. ευρώ από τον ΑΔΜΗΕ προς τη ΔΕΗ, που αποτελεί την επιστροφή κεφαλαίου της θυγατρικής προς τη μητρική, επίσης στο πλαίσιο του διαχωρισμού που θα οδηγήσει το 100% της εταιρείας των δικτύων εκτός ομίλου ΔΕΗ.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates