.

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ: ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ !!!

ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Δυο κακουργήματα που ουσιαστικά ξεκλειδώνουν την υπόθεση παραγραφής για την προανακριτική επιτροπή των εξοπλιστικών προγραμμάτων της περιόδου Γιάννου Παπαντωνίου αναμένεται να ζητήσει να απαγγελθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα !!!



Η έμπειρη ανακρίτρια που χειρίζεται τις δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που υπεγράφησαν επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, αναμένεται να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την απαγγελία των κατηγοριών δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

​Πώς έφτασε εκεί

Η εξέλιξη αυτή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσουν η ίδια και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου σε έλεγχο συγκεκριμένων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, π.χ τον τρόπο απόκτησης της ακίνητης περιουσίας του πρώην υπουργού. Στο ανακριτικό αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες συνέτειναν:

-Πλήθος στοιχείων που παρέλαβαν οι ανακριτές προ λίγου καιρού μεταξύ άλλων, από κατασχέσεις σε σπίτια εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση των φρεγατών, σύμβαση η οποία δρομολογήθηκε το 1998 αλλά ολοκληρώθηκε επί υπουργίας Παπαντωνίου, όπως και μαρτυρικές καταθέσεις για την ίδια υπόθεση.

-Η μαρτυρική κατάθεση την περασμένη Τετάρτη, του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος πρώτος μίλησε στη Βουλή για τρεις νέους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου για τους οποίους ενημέρωσαν οι Ελβετικές αρχές την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ηδη μάλιστα μετά από έγγραφο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με βάση τα στοιχεία που της γνωστοποιήθηκαν από την Ελβετία για τους δύο ακόμα λογαριασμούς και του ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις 22 Μαρτίου για την αποστολή όλων των στοιχείων για τους λογαριασμούς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

-Υπο έρευνα έχουν τεθεί επίσης από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τους αρμόδιους ανακριτές τα στοιχεία από την έρευνα για τους λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου που έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Οι ελληνικές δικαστικές αρχές, δεν έχουν μέχρι σήμερα πεισθεί ότι τα χρήματα των λογαριασμών Κουράκου, προέρχονται όπως η ίδια ισχυρίζεται, από τον πρώην σύζυγό της για την ανατροπή των παιδιών τους. Σημειωτέον ότι η Σταυρούλα Κουράκου και ο Γιάννος Παπαντωνίου έχουν καταδικαστεί για παραλείψεις στη δήλωση του πόθεν έσχες των συγκεκριμένων λογαριασμών σε ποινές φυλάκισης. Οι ισχυρισμοί Κουράκου ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν το 2000 σε λογαριασμό στην Ελβετία αφορούσαν σε καταπίστευμα ( νομική ομολογία) για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο, δεν έχουν ως σήμερα αποδειχθεί και οι έρευνες των δικαστικών αρχών συνεχίζονται.

Έγγραφο

Μετά ταύτα οι ανακριτές θα ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την περίοδο μετά το 2002 και έως σήμερα, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η άσκηση των ποινικών διώξεων που καλύπτουν και την περίοδο της υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου, ενδέχεται να αγγίξουν τόσο τον ίδιο η συγγενικά του πρόσωπα καθώς και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates