.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Καταρρέει οριστικά ως αντισυνταγματική η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), ύστερα από την υπ’ αριθ. 244/2017 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είχε επιβληθεί σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου (Δημόσιο, Ειδικά Μισθολόγια, Σώματα Ασφαλείας κ.ά) !!!


Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθη με πλειοψηφία 25 υπέρ έναντι 9 κατά, με την οποία κρίθηκε ότι οι διατάξεις των νόμων 3865/2010, 3986/2011, 4002/2011, αντίκεινται, τόσο στις διατάξεις του Συντάγματος (άρθρα 4.1, 5.1 κ.ά.), όσο και στις υπερνομοθετικές πηγές δικαίου που δεσμεύουν τη Χώρα μας και κυρίως στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", με τη δημοσίευση της απόφασης η πολιτεία οφείλει να σταματήσει να εισπράττει την είσπραξη της από τον επόμενο μήνα, κάτι που θα επέφερε έμμεση αύξηση των συντάξεων.

Πάντως, το Δημόσιο γλιτώνει εν μέρη το δημοσιονομικό "σοκ" των αναδρομικών που θα κατέβαλε σε βάθος 5ετίας, καθώς οι τυχεροί που θα τα εισπράξουν είναι μόνο όσοι είχαν την πρόνοια να προσφύγουν στα δικαστήρια, περιμένοντας την "πιλοτική" απόφαση, που ανάβει "πράσινο φως" σε συνταξιούχους τουλάχιστον 1.000 εκκρεμών δικών.



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates