.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ STRESS TESTS H RBS !!!

ΕΝΩ ΣΕ BARCLAYS ΚΑΙ STANDARD CHARTERED ΤΑ STRESS TESTS ΕΔΕΙΞΑΝ  ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ
Κόπηκε στα stress tests της BoE η RBS !!!



Επτά τράπεζες υπεβλήθησαν στα (πιο σκληρά στα χρονικά) stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), τρεις βρέθηκαν με ανεπάρκεια στα κεφάλαιά τους και μία απέτυχε: Ο λόγος για την RBS, η οποία και καλείται να λάβει μέτρα για την αύξηση του κεφαλαίου της.

Τα stress tests της BoE έδειξαν επίσης κεφαλαιακές ανεπάρκειες και για την Barclays και την Standard Chartered, αλλά τα εν λόγω ιδρύματα δεν θα χρειαστεί να προβούν σε μέτρα ενίσχυσης των κεφαλαίων τους, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας.


Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες που εξετάστηκαν - HSBC, Lloyds, Nationwide Building Society, Stantander - απεδείχθησαν ανθεκτικές.

Η BoE επεσήμανε πως το βρετανικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να συνεχίσει να χορηγεί στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, ακόμη και εάν ξεσπάσουν αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία, καθώς τα tests αξιολόγησαν το κατά πόσο οι επτά τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν συρρίκνωση της οικονομίας σε επίπεδα κρίσης, πτώση των τιμών ακινήτων και "βουτιά" του πετρελαίου.

Όσον αφορά στη "χαμένη" των stress tests, η RBS ανακοίνωσε πως θα προβεί σε περαιτέρω περικοπή του κόστους και μείωση των assets, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα της BoE. Το σχέδιο της τράπεζας, πάντως, πρέπει να λάβει και την έγκριση της Τράπεζας της Αγγλίας.



πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates