.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΟΓΩ BREXIT !!!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΓΩ BREXIT
Διαρκώς αυξανόμενος είναι ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν ήδη έρθει σε επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς των δραστηριοτήτων τους από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, μετά την υλοποίηση της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση !!!





Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, Thomas Steffen, οι αποφάσεις αναφορικά με την μετεγκατάσταση των τραπεζών αναμένεται να ληφθούν εντός του προσεχούς έτους. Ο κ. Steffen υπογράμμισε πως οι τράπεζες που αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο ανησυχούν για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να πωλούν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Brexit.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωτευουσών προκειμένου να δελεάσουν τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο εντείνεται, με το Δουβλίνο και το Παρίσι να προσπαθούν αγωνιωδώς να προσελκύσουν νέες θέσεις εργασίας σε τομείς υψηλής χρηματοοικονομικής σημασίας.


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates