.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ !!!

ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Μόνο στη Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως από 1.500 μερίδες που έδιναν το Δεκέμβριο του 2010 τώρα δίνουν 8.500 μερίδες.Δηλαδή αύξηση πάνω από 450% !!!




Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση και κυρίως με την πνευματική κρίση, αυτή τη στιγμή προσφέρουμε σε πάνω από 500 συνανθρώπους μας ημερησίως» αποκαλύπτει στον Alpha 96,5 & Alpha 989 ο πατέρας Αλέξανδρος, υπεύθυνος συσσιτίου του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για τα στατιστικά της Eurostat με βάση τα οποία τέσσερα στα 10 Ελληνόπουλα αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, ο πατέρας σχολιάζει πως «όταν ένας άνθρωπος χάνει την αξιοπρέπειά του, νομίζω πρέπει να σοκάρει όλη την κοινωνία» και εξηγεί ακολούθως «δεν νομίζω ότι είναι θέμα συνήθειας. Όταν κάποιος που έχει τα απαραίτητα αγαθά και κλείνεται στον εαυτό του, χωρίς να βλέπει τον διπλανό του, νομίζω είναι το κυριότερο πρόβλημα».

Συνολικότερα στη Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως «λειτουργούν πάνω από 18 συσσίτια και 15 τράπεζες τροφίμων» ενημερώνει ο ίδιος και υπογραμμίζει την ανησυχητική, όπως την χαρακτηρίζει, αύξηση αυτών των δομών. «Το Δεκέμβριο του 2010 είχαμε σε όλη τη Μητρόπολή μας περίπου 1.500 μερίδες. Αυτή τη στιγμή, έχουμε 8.500 μερίδες. Είναι μεγάλη αύξηση και ανησυχητική», λέει σχετικώς παροτρύνοντας τους πολίτες «να ανακουφίζουμε όλοι μας τους αδελφούς μας. Είναι τρομακτικός ο αριθμός, ελπίζουμε πάντοτε πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα».

Μάλιστα το χαρακτηριστικό της περηφάνιας δεν έχει χαθεί από τους προσφεύγοντες στα συσσίτια, αφού ο καθένας «έρχεται με φόβο να το πω; Με ντροπή να το πω; Διότι έχασε την αξιοπρέπειά του», αναφέρει ο πατέρας Αλέξανδρος περιγράφοντας πως «οικογένειες οι οποίες παίρνουν το φαγητό απ’ το συσσίτιο, το βάζουν στην κατσαρόλα και όταν έρχονται τα παιδιά τους από το σχολείο, δείχνουν ότι μόλις έχουνε μαγειρέψει».


πηγη: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates