.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!



Πυρετός διεργασιών για τα κόκκινα δάνεια στη σκιά του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Οι μέχρι στιγμής προχωρημένες συζητήσεις και συνεργασίες είναι ενδεικτικές της "πολυφωνίας" που θα υπάρξει στη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, καθώς θα διαμορφωθούν συμμαχίες σε διάφορα επίπεδα και με εταίρους που δεν θα έχουν αποκλειστικότητα.

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες σε τράπεζες και ενδιαφερόμενες εξειδικευμένες εταιρίες και funds για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων. 


Αναμένοντας το "πού θα κάτσει η μπίλια" με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, καθώς από την τελική συμφωνία κυβέρνησης - "Θεσμών" θα συναχθούν συμπεράσματα για το χρονικό διάστημα ανάκτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, επηρεάζοντας ακολούθως και την διαμόρφωση των τιμών, οι διεργασίες για την επόμενη μέρα "τρέχουν" στο παρασκήνιο.

Οι διεργασίες αυτές αφορούν τόσο τις επαφές με ξένα funds που ενημερώνονται για το πλήρες πλαίσιο διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων, όσο και την προετοιμασία των τραπεζών και των εγχώριων "παικτών".

Διεργασίες, συμμαχίες και κοινοπραξίες ανάμεσα σε funds, τράπεζες και εγχώριους "παίκτες" περιμένοντας την τελική μορφή του νόμου

Σε επίπεδο εγχώριας κινητικότητας, τελευταίες πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι κοντά στη λήψη άδειας διαχείρισης βρίσκεται η θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services, η οποία πρόκειται να μετεξελιχθεί σε διαχειριστή δανείων, εξυπηρετώντας χαρτοφυλάκια και άλλων τραπεζών. Η FPS ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2006 και μέχρι σήμερα είχε ως κύρια δραστηριότητα την ενημέρωση των πελατών της Eurobank για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, διευθύνων σύμβουλος στην, οσονούπω, διαχειρίστρια "κόκκινων" δανείων, FPS, θα αναλάβει ο κ. Αναστάσιος Πανούσης, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Καθυστερήσεων Retail της Eurobank.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωρημένα αιτήματα για τη λήψη άδειας διαχείρισης έχουν υποβάλει επίσης οι εταιρίες Mellon Technologies και Qualco.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank, μαζί με την Alpha Bank, έχουν συστήσει κοινοπραξία με την ΚΚR, η οποία βρίσκεται επίσης κοντά στη λήψη άδειας διαχείρισης. Ήδη, η συνεργαζόμενη πλατφόρμα της Pillarstoneεξετάζει πολύ σοβαρά συγκεκριμένες περιπτώσεις επιχειρηματικών δανείων και στις αρχές του 2017 αναμένεται η μεταβίβαση σε αυτήν προς διαχείριση των δανείων 2 – 3 μεγάλων "κόκκινων" επιχειρήσεων.

Συνεργασία με την KKR εξετάζει σοβαρά και η Εθνική Τράπεζα. Η Alpha Bank έχει συστήσει κοινή εταιρία με την Aktua, ενώ προχωρημένες συζητήσεις με τις τράπεζες έχει και η Alvarez Marsal.

Πολυφωνία και όχι αποκλειστικότητα στην διαχείριση των δανείων

Οι μέχρι στιγμής προχωρημένες συζητήσεις και συνεργασίες είναι ενδεικτικές της "πολυφωνίας" που θα υπάρξει στη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, καθώς θα διαμορφωθούν συμμαχίες σε διάφορα επίπεδα και με εταίρους που δεν θα έχουν αποκλειστικότητα.

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι κινήσεις της Attica Bank, καθώς η διαχείριση των "κόκκινων" δανείων της συναρτάται με την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών που παραμένουν ακάλυπτες. Τα επτά ενδιαφερόμενα funds που φέρονται να έχουν υποβάλει προσφορές για τη διαχείριση 1,034 δισ. ευρώ "κόκκινων" δανείων της τράπεζας και για την κάλυψη τουλάχιστον των εναπομεινάντων 70 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο Tier I, αξιολογούνται από τη διοίκηση της Attica Bank και η κρίση της θα παρουσιαστεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 14 Δεκεμβρίου.

Οι αναμενόμενες κινήσεις στο μέτωπο των "κόκκινων" δανείων θα αφορούν βεβαίως πωλήσεις διαγραμμένων καταναλωτικών δανείων, πλήρως καλυπτόμενων από προβλέψεις, ωστόσο στο επίκεντρο θα βρεθούν τα επιχειρηματικά δάνεια. Πρόκειται για:
μεγάλα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια που είναι κοινοπρακτικά και τα οποία υπολογίζονται σε 35 – 40 δις. ευρώ. Συνολικά τα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 54,2 δις. ευρώ, εκ των οποίων στο "κόκκινο" βρίσκεται το 28%, δάνεια 39,7 δις. ευρώ προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 60% στο "κόκκινο", δάνεια 24,5 δις. ευρώ προς πολύ μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, από τα οποία το 66% δεν εξυπηρετούνται, και άλλα δάνεια 29,6 δις. ευρώ προς λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκ των οποίων το 32% είναι "κόκκινα".


ΠΗΓΗ
WWW.CAPITAL.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates