.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ HEDGE FUNDS ΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ FUND ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ COMMERZBANK
Την ώρα που η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Commerzbank προχωράει σε 9.600 απολύσεις και τη διακοπή(για πρώτη φορά) διανομής μερισμάτων της, τo βρετανικό hedge fund, Marshall Wace αποκαλύπτει ότι έχει στοιχηματίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ εναντίον της !!!






























Όπως αναφέρουν οι γερμανικές αρχές, το hedge fund είχε short θέση στο 0,63% των μετοχών της γερμανικής τράπεζας, γεγονός που ισοδυναμεί με περίπου 9 εκατομμύρια μετοχές ενώ το ίδιο hedge fund έχει επίσης short θέση στο 0,88% των μετοχών της Deutsche Bank.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από τη σωρεία των εξελίξεων τόσο στην Deutsche Bank όσο και την Commerzbank, με χαρακτηριστική την τελευταία υπόθεση όπουη Deutsche Bank και ο CEO James Dimon μαζί με την ομάδα του σχεδιάζουν να διαπραγματευτούν με τις αμερικανικές αρχές το πρόστιμο-μαμούθ των 14 δισ. ευρώ που έχει προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την τράπεζα.

Παράλληλα, περισσότερο από το 1/5 του ανθρώπινου δυναμικού της ετοιμάζεται να απολύσει, όπως ανακοίνωσε, η δεύτερη μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα, σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει κερδοφορία σε σταθερή βάση μέχρι το 2020. Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων της νέας στρατηγικής της μάλιστα, η Commerzbank, ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά θα σταματήσει να διανέμει μερίσματα.

Συγκεκριμένα, η Commerzbank,ανακοίνωσε ότι το κόστος του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 1,1 δισ. ευρώ, καθώς πρόκειται να ενοποιήσει ορισμένους επιχειρηματικούς τομείς και να μειώσει το λειτουργικό κόστος αντισταθμίζοντας τις απώλειες από τη χαμηλή ζήτηση δανείων και τα αρνητικά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ώρα που η αγορά μετατοπίζεται στο e-banking.

Ωστόσο, η αναδιάρθρωση αυτή θα έχει μεγάλο κόστος για τους εργαζόμενους, καθώς η Commerzbank προτίθεται να απολύσει 9.600 από τους συνολικά 45.000 υπαλλήλους της, μία δηλαδή ακόμη πιο δραστική μείωση από αυτή που κάνει η Deutsche Bank, η οποία προχωρά σε περικοπές της τάξης του 10% του προσωπικού της, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει και σε ακόμη πιο βαθιές τομές για να περιορίσει το κόστος.



πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates