.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 8 FUNDS ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :




Εντός Σεπτεμβρίου οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν στον SSM τα σχέδια και τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων !!!

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει ήδη τους στόχους σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, οι οποίοι και θα ελέγχονται αυστηρά κάθε τρίμηνο !!!

του Δημήτρη Παφίλα

Με προσωπικούς στόχους-κλειδιά ανά τρίμηνο θα δεσμεύονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τραπεζών στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (Non Performing Loans - NPLs), καθώς ο SSM έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα εποπτείας των εν λόγω δανείων.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και η τοποθέτηση της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε να επιταχυνθεί η δυναμική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. 
Εντός του Σεπτεμβρίου, εξάλλου, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν στον SSM τα σχέδια και τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των NPLs, ώστε στη συνέχεια να οριοθετηθούν οι στόχοι για την τριετία 2017-2019.


Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει ήδη τους στόχους σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, οι οποίοι και θα ελέγχονται αυστηρά κάθε τρίμηνο.

Το οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων είναι η ολοκλήρωση του νομικού πλαισίου -το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016- ώστε να προστεθούν νέες λύσεις και δυνατότητες.

Για την εκμετάλλευση των NPLs ενδιαφέρον μέχρι στιγμής φέρεται να εκδηλώνουν 7-8 funds. Το καίριο επίσης ερώτημα είναι ποιοι θα τοποθετήσουν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση αυτών των προβληματικών δανείων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ξένες εταιρείες που ενδιαφέρονται ενεργούν από κοινού, ενώ ένα τέτοιο σύστημα είχε ακολουθήσει παλαιότερα η Εθνική στην Atlantic Βank στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα funds που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά κόκκινα δάνεια είναι τα εξής:

Baupost - Credit M

Η Credit M είναι η διαχειρίστρια εταιρεία των δανείων που εξαγόρασε από τη Citibank το fund Βaupost του επενδυτή Σεθ Κλάρμαν. Τα δάνεια ύψους 250 εκατ. δολαρίων είχαν εξαγοραστεί μόλις 78 εκατ. δολάρια καταβάλλοντας 30 σεντς για κάθε δολάριο δανείου, δηλαδή στο 30% της ονομαστικής αξίας.

Fortress Fund

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά funds που εξειδικεύονται στο credit, καθώς διαθέτει υπό διάχειριση κεφάλαια ύψους 75 δισ. δολα­ρίων. H πρώτη δουλειά του στην Ελλάδα ήταν η Attica Συμμετοχών, στην οποία εξαγόρασε μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο. Ηδη τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς είναι απτά, καθώς μέσα σε έναν χρόνο η εταιρεία γύρισε σε κέρδη. Ο υπεύθυνος του fund στην Αθήνα, Σάμης Δαυίδ, βρίσκεται σε συζητήσεις για 2-3 ακόμη deals μόνο για επιχειρηματικά δάνεια.
KKR - Pillarstone

Η θυγατρική του ΚΚR, η Pillarstone Εurope, ιδρύει εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων, που αρχικά θα διαχειριστεί επιχειρηματικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα εισφερθούν 50-50 από τις Alpha Bank και Eurobank. Στην εταιρεία θα επενδύσει και η EBRD, η οποία θα αποκτήσει το 5% των μετοχών. Η Pillarstone θα τοποθετήσει μακροπρόθεσμα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των εταιρειών, ενώ δικαίωμα χρηματοδότησης διατηρούν και οι δύο τράπεζες. Ο κ. Τζον Ντέιβισον είναι ο διευθύνων της Pillarstone για τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Oaktree

Ενα ακόμη μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό σχήμα που εξειδικεύεται στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, διαθέτοντας κεφάλαια υπό διαχείριση 93 δισ. δολαρίων. To Οaktree μαζί με το Fortress και το Baupost είναι τα μοναδικά που έχουν ολοκληρώσει δουλειές στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση των ξενοδοχείων Sani, καθώς και ακόμα μία επένδυση σε άλλο ξενοδοχείο. Διαχειριστής για την Ελλάδα είναι ο κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

Aktua - Centerbridge

Η ισπανική Aktua εμφανίστηκε στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας για τη διαχείριση δανείων με την Alpha Bank. Πίσω της βρίσκεται όμιλος διαχείρισης κόκκινων δανείων στην Eυρώπη, η Centerbridge. H Aktua διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 14 δισ. ευρώ.

Duet Group

Το fund με έδρα το Λονδίνο διαχειρίζεται 5,6 δισ. δολάρια σε τρεις τομείς: hedge fund (long), private equity και real estate. Διαθέτει ακόμη έντονη παρουσία σε διάφορες χώρες της Αφρικής. Στην Eλλάδα ο ιδρυτής Χένρι Γκαμπέι συζητούσε συμμετοχή στην εξαγορά της Credicom, σε σχήμα υπό τον κ. Ανθιμο Θωμόπουλο.

Αpollo Managment Ιnter­national

Από τα μεγαλύτερα αμερικανικά funds, καθώς διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ύψους 270 δισ. δολαρίων. Εκπρόσωπός του είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ενώ η εταιρεία ενδιαφέρεται μόνο για επιχειρηματικά δάνεια.

Sankaty - Davidson

Πρόκειται για κοινοπραξία δύο credit funds που διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια δανείων 25 δισ. ευρώ έκαστο. Στην Ελλάδα έχουν εξαγοράσει την Credit Agricole Leasing η οποία μετονομάστηκε σε Hellas Leasing.

ΠΗΓΗ
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/trapezes/295082-poia-einai-ta-okto-credit-funds-pou-diekdikoun-ta-kokkina-daneia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates