.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΑΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Γελάνε και οι πέτρες: Τα κόκκινα δάνεια των ιταλικών τραπεζών δεν θα σκάσουν !!!




Τα υψηλά επίπεδα «κόκκινων» δανείων των ιταλικών τραπεζών είναι διαχειρίσιμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ιγκνάτσιο Αντζελόνι, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ιταλικό.

«Δεν υπάρχει ένα ειδικό πρόβλημα με την Ιταλία ή ένα πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα», δήλωσε ο Αντζελόνι σε συνέντευξή του.


«Γνωρίζουμε καλά ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ιδιαίτερα όταν το επίπεδο είναι υψηλό, δεν μπορεί να γίνει γρήγορα και γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία αντίστροφη σχέση μεταξύ της ταχύτητας (μείωσης) και της αξίας που μπορεί να αποκτηθεί (από τα δάνεια αυτά)», τόνισε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ. «Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις τράπεζες να χρησιμοποιήσουν όλα τα περιθώρια χειρισμών που έχουν για να λύσουν το πρόβλημα, όσο τον δυνατόν ταχύτερα», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε την άποψή του ότι οι ευρωπαϊκοί κανόνες αφήνουν περιθώρια για την παροχή κρατικής βοήθειας στις τράπεζες, χωρίς την επιβολή ζημιών σε ιδιώτες επενδυτές, εάν εξυπηρετείται ο σκοπός της διατήρησης της σταθερότητας.

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα στις τράπεζες το ύψος των κεφαλαίων που πρέπει να διατηρούν έναντι πιθανών ζημιών.

ΠΗΓΗ
http://www.makeleio.gr/?p=673215

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates