.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ALPHA BANK & EUROBANK ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ TEXAS RATIO !!!

ΜΑΖΙ ΜΕ 3 ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ TEXAS RATIO > 100%
Με βάση τον δείκτη Texas Ratio του Gerald Cassidy, ο οποίος προσμετρά στις τράπεζες τον λόγο του αθροίσματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των δανείων που εμφανίζουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και των αδρανών περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού τους, προς το άθροισμα των ενσωμάτων ιδίων κεφαλαίων και των προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου, τρεις ιταλικές τράπεζες και δύο ελληνικές (Alpha Bank & Eurobank) υπερβαίνουν το ανώτατο όριο του 100% – όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί !!!


Αμέσως μετά όμως ακολουθούν δύο ακόμη ιταλικές τράπεζες, από τις μεγαλύτερες της χώρας – γεγονός που επεξηγεί τις ανησυχίες, κυρίως αυτές της ιταλικής κυβέρνησης, της γερμανικής και της ΕΚΤ.

Στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός λόγω των τεραστίων προβλημάτων του ιταλικού χρηματοπιστωτικού συστήματος – με τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Monte Paschi να υπολογίζονται πλέον στο 40%, με κριτήριο τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS). 

Η τιμή της μετοχής της τράπεζας σημειώνει πτώση της τάξης του -45% μετά το BREXIT – ενώ πολλές άλλες ιταλικές τράπεζες χάνουν μεγάλο ποσοστό της τιμής τους.

ΠΗΓΗ
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_29.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates