.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΩΣ 100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ ΜΕΧΡΙ 15.000 ΕΥΡΩ
Κλιμακούμενες δόσεις, που για συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν έως 1.000 ευρώ σύνταξη θα κυμαίνονται μεταξύ 50 - 100 ευρώ τον μήνα, ορίζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αφορά την αναδρομική επιστροφή ποσών προς το Δημόσιο !!!












Με την τροπολογία βελτιώνονται οι όροι που ίσχυαν για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από συντάξεις κι επιδόματα στο Δημόσιο, ενόψει της έναρξης των αναδρομικών περικοπών συντάξεων, βάσει του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου.

Αναλυτικά, η τροπολογία μειώνει το ύψος των δόσεων για την αποπληρωμή των αναδρομικών ποσών (μέχρι τα 15.000 ευρώ), τα οποία προκύπτουν από τις περικοπές των επικουρικών, του ΕΚΑΣ και πιθανότατα των μερισμάτων. Ειδικότερα, μειώνει το ποσοστό του παρακρατούμενου ποσού από 1/4 που είναι σήμερα σε 1/10, για συντάξεις μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ και επιπλέον 1/6 για το μέρος της σύνταξης που υπερβαίνει το ποσόν των 1.000 ευρώ τον μήνα. Ορίζει, παράλληλα, ως ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ. Μάλιστα, η τροπολογία δεν περιλαμβάνει πλέον όριο δόσεων για την εξόφληση του ποσού (ο προηγούμενος νόμος όριζε έως 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις). Σε περίπτωση παύσης της καταβολής της σύνταξης για οποιονδήποτε λόγο, προ της εξόφλησης του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού, το τυχόν υπόλοιπο θα θεωρείται ληξιπρόθεσμο και θα εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ειδικούς, η τροπολογία αφορά το σύνολο των συνταξιούχων του Δημοσίου που σε δόσεις, από τον Αύγουστο και μετά, θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Οι πρώτες μειώσεις επικουρικών του ΤΕΑΔΥ θα φανούν στις 2 Αυγούστου, ωστόσο ο νόμος ορίζει την αναδρομική εφαρμογή τους από τον Ιούνιο. Η τροπολογία αφορά –σύμφωνα με τους ειδικούς– και το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, όπου οι περικοπές μετρούν αναδρομικά από 1/1/2016. Αλλά και για το ΕΚΑΣ που «κόπηκε», θα υπάρξει αναδρομική επιστροφή για το επίδομα που κατεβλήθη από τον Μάιο και μετά.


πηγη: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates