.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT : ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΤΙΡ
Τις εκτιμήσεις του για το Brexit εξέφρασε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Λαμίας ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς. Όπως επισήμανε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει αμφίρροπο αν και βέβαια τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ένα μικρό προβάδισμα για τους οπαδούς του Brexit !!!


Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι εξελίξεις για τη Βρετανία και την Ευρώπη θα είναι καταλυτικές. Αν κερδίσει το στρατόπεδο της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ τότε θα αυξηθούν οι φωνές σε πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης τα οποία θα αρχίσουν να διεκδικούν εξαιρέσεις από την εφαρμογή της Συνθήκης και ειδικές ρυθμίσεις προς μια κατεύθυνση η οποία θα ενισχύσει την Ευρώπη α λά καρτ.

Εάν επικρατήσει το Brexit τότε εκτίμησε ο Νότης Μαριάς ότι σε πολλά κράτη-μέλη  θα ενισχυθούν οι δυνάμεις οι οποίες ζητούν τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για την αποχώρησή τους από την ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ οφείλει να δει ξανά τον μελλοντικό της βηματισμό μακριά από τη μερκελική λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό. 
Κατόπιν ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι σε περίπτωση Brexit θα υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις για τους Έλληνες φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού θα αυξηθούν τα δίδακτρά τους και δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φοιτητικά δάνεια και υποτροφίες όπως συμβαίνει σήμερα.


Ο Νότης Μαριάς εκτίμησε κλείνοντας ότι μέρος των ηγετικών κύκλων του Ηνωμένου Βασιλείου προτιμά το Brexit καθώς εν όψει της TTIP και βλέποντας να υποβαθμίζεται ο ρόλος της ΕΕ στο πλαίσιο του «οικονομικού ΝΑΤΟ» που ετοιμάζονται να συγκροτήσουν οι ΗΠΑ, οι κύκλοι αυτοί προτιμούν μια πιο αυτόνομη παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ακριβώς πράττουν ήδη και στον τομέα της άμυνας προκρίνοντας το ρόλο τους στο ΝΑΤΟ έναντι της συμμετοχής τους στο μελλοντικό σχήμα μιας αυτόνομης ευρωπαϊκής αμυντικής δομής.

Επισυνάπτεται το σχετικό video της συνέντευξης του Νότη Μαριά την Τρίτη 14/6/2016 στον τηλεοπτικό σταθμό  Star Λαμίας για το BREXIT.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates