.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !!!

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Στις 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις !!!













Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν από το τέλος του μήνα τα δέκα εκατ. ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr οι διαπραγματεύσεις των επιχειρήσεων και ιδιωτών της Υγείας για την ανανέωση των συμβάσεων με τον Οργανισμό, που κανονικά λήγουν στις 30 Ιουνίου, έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο.

Τόσο οι συζητήσεις με τους ιδιώτες γιατρούς, όσο και με τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα παραμένουν προς το παρόν άγονες και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για τις συμβάσεις, τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους. Τα περιθώρια χρόνου στενεύουν επικίνδυνα, ενώ όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς, για να δοθεί παράταση στην ισχύ των υφιστάμενων συμβάσεων θα πρέπει να υπάρξει η σχετική υπουργική απόφαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι πως οι συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή διαπραγμάτευσης που αποτελείται από εντεταλμένους του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας βρίσκονται σε εξέλιξη για πάνω από δύο μήνες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ραντεβού με τις επιχειρήσεις της Υγείας και όλες έχουν καταλήξει σε ναυάγιο.

Η κατάσταση πλέον χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Είναι άλλωστε ενδεικτικό, όπως τονίζει στο Capital.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, πως την Παρασκευή το πρωί συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού. Την Πέμπτη υπήρξαν νέες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, όπως άλλωστε είχε γίνει και την Τρίτη με στελέχη των διαγνωστικών κέντρων.

Φορείς των επιχειρήσεων Υγείας εκφράζουν πλέον ανοικτά τις επιφυλάξεις τους πως η ανανέωση των συμβάσεων δεν πρόκειται να επιτευχθεί υπό τις παρούσες συνθήκες, μη μπορώντας παράλληλα να προβλέψουν τι θα γίνει με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Τα σημεία τριβής είναι πολλά. Αφενός υπάρχουν διαφωνίες στις τιμές αποζημίωσης των υπηρεσιών από τον Οργανισμό, αφετέρου στη διασφάλιση των πληρωμών σε τακτική βάση. Όσον αφορά τις ιδιωτικές κλινικές, είναι ακόμη ρευστό τι θα γίνει με την απαίτηση του υπουργείου Υγείας να περιέλθει το 30% των κλινών γ΄ θέσης στην υπηρεσία των δημόσιων νοσοκομείων, δηλαδή οι ασθενείς να μην πληρώνουν διαφορά στη νοσηλεία, κάτι που βρίσκει αντίθετη την αγορά.

Και όλα αυτά ενόσω από την αρχή του χρόνου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή προς τους παρόχους. Σταδιακά έχουν αρχίσει να εξοφλούνται οι ιδιώτες γιατροί και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν τα διαγνωστικά κέντρα από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αποπληρωμές των απαιτήσεων των παρόχων εργαστηριακής ιατρικής για τον μήνα Ιανουάριο και θα ολοκληρωθούν για όλους του συγκεκριμένου κωδικού εντός του Ιουνίου. Επιπλέον μη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ενημερώσει ότι γίνεται προσπάθεια εντός του Ιουλίου να έχουν εξοφληθεί δύο ακόμη μήνες (Φλεβάρης και Μάρτης 2016).


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates