.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ : ΤΑΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΝΤΟΜΠΡΟΒΟΣΚΙΣ & ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ !!!

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΕΚΤ & ΤΑ 19,5 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ 3ου ΔΑΝΕΙΑΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ
Τα άκουσαν χοντρά Dombrovskis και Moscovici από τον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά χθες στην Ευρωβουλή κατά τη συνεδρίαση στο Στρασβούργο της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον έλεγχο της τρόικας και του μνημονίου στην Ελλάδα !!!



Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση του χρέους στην Ελλάδα χωρίς προσφυγή στο άρθρο 7 παράγραφο 9 του Κανονισμού 472/2013 που καθιερώνει τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Επιπλέον ο Νότης Μαριάς ζήτησε να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα το μοντέλο Ουκρανίας που περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους της με κούρεμα (hair-cut) του χρέους και εξόφληση του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης.

Ακολούθησε έντονη κριτική του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή για την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων καθώς και για την άρνηση του Eurogroup να επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης (SMP’s and ANFA’s) ύψους τουλάχιστον 10 δις ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Ντράγκι.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επέκρινε την απόφαση του Eurogroup που παρακράτησε το υπόλοιπο του τρίτου δανειακού πακέτου ύψους 19,5 δις ευρώ για την αποζημίωση των ίδιων των δανειστών σε περίπτωση επιμήκυνσης και μείωσης των επιτοκίων του Ελληνικού χρέους, αντί να διαθέσει τα ποσά αυτά για την ανάπτυξη, την ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Στην απάντησή του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Valdis Dombrovskis ήταν αποκαλυπτικός αφού παραδέχθηκε ότι η τρόικα όφειλε να επιστρέψει τα κέρδη της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο, πλην όμως καθώς δεν ολοκληρώθηκε η πέμπτη αξιολόγηση τεχνικά δεν υπάρχει δήθεν δέσμευση γι’ αυτό, όμως σε κάθε περίπτωση είπε το θέμα είναι ξανά στο τραπέζι του Eurogroup αποκρύπτοντας επιμελώς την απόφαση του Eurogroup της 24ης-25ης Μαΐου ότι τα ποσά αυτά θα κρατηθούν από τον ESM και μετά το 2018 θα χρησιμοποιηθούν για ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας.

Τέλος σε σχέση με το ουκρανικό μοντέλο ρύθμισης χρεών ο Dombrovskis είπε ότι οι περιπτώσεις Ελλάδας – Ουκρανίας είναι διαφορετικές αποφεύγοντας να σταθεί στην ουσία της πρότασης Μαριά για λογιστικό έλεγχο του χρέους, διαγραφή του επονείδιστου χρέους και εξόφληση του ενδεχόμενου υπολοίπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates