.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ !!! ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ !!!

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 1989
Δεκάδες κατασκευαστικές εταιρίες έχουν κληθεί για ακρόαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού !!!
Εκτεταμένη έρευνα σχετικά με φαινόμενα στρέβλωσης και πρακτικών καρτέλ που είχαν ως συνέπεια την απώλεια πολλών εκατομμυρίων για το ελληνικό κράτος !!!




















Πάνω από 60 κατασκευαστικές εταιρίες, στις οποίες περιλαμβάνονται και 20 ξένες, έχουν κληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας μακράς και εκτεταμένης έρευνας σχετικά με τα φαινόμενα στρέβλωσης και πρακτικών καρτέλ, δηλαδή την εναρμονισμένη πρακτική με στόχο τη νόθευση των διαγωνισμών για δημόσια έργα, με συνέπεια την απώλεια των πολλών εκατομμυρίων για το ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευαστικές εταιρίες έχουν ήδη λάβει τις κλήσεις της Επιτροπής και την αρχική αναφορά που έχουν συντάξει, ώστε να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται για την απάντησή τους, καθώς η ολομέλεια της Επιτροπής έχει προγραμματίσει την συζήτηση της αναφοράς στις 21 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι ακροάσεις.

Δεδομένου του όγκου της αναφοράς που τα νομικά τμήματα των εταιριών θα πρέπει να μελετήσουν (περίπου 1.000 σελίδες ανά εταιρία), έχουν ήδη κατατεθεί αιτήματα για παράταση της διαδικασίας ώστε ο χρόνος προετοιμασίας να είναι επαρκής.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1989 και, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλογίζονται και πολιτικές ευθύνες. Η έρευνα καλύπτει σχεδόν όλες τις κατασκευαστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει δημόσιο έργο από τότε, στις οποίες περιλαμβάνονται και ξένες εταιρίες.

Για αυτό τον λόγο, η ρυθμιστική αρχή θεωρεί ότι οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου είναι υπόλογες και δεν θα επικεντρωθεί μόνο στις μεγάλες κατασκευαστικές που κυριαρχούν στην αγορά τις τελευταίες δεκαετίες.

Τον Φεβρουάριο του 2013, αξιωματούχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία τουλάχιστον πέντε κατασκευαστικών εταιριών, κατάσχοντας έγγραφα, αλληλογραφία και σκληρούς δίσκους υπολογιστών μετά από σχετική καταγγελία άλλης μεγάλης κατασκευαστικής.

Η υπόθεση αυτή θεωρείται «η πιο ευαίσθητη» σε σχέση με άλλες που έχει χειριστεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού μέχρι σήμερα.

Καθώς το ζήτημα αγγίζει την στρέβλωση για έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκετοί φοβούνται ότι θα διατυπωθεί από τις Βρυξέλλες το αίτημα για επιστροφή των επιδοτήσεων στα ταμεία της Ε.Ε.

πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates