Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΕΦΕΤΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΦΑΚΟΥ
Αποκλειστικά η εισαγγελική πρόταση: Παραπομπή 110 προσώπων για το Παραδικαστικό Νο 2 !!!Του Πέτρου Κουσουλού
Σε έναν ολόκληρο τόμο, για την ακρίβεια σε 4.720 σελίδες, καταγράφεται η δράση του αποκαλούμενου «Παραδικαστικού κυκλώματος Νο2».
Το ereportaz αποκαλύπτει ολόκληρη την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών, κυρίας Παναγιώτας Φάκου, προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών βάσει της οποίας ζητείται η παραπομπή 110 προσώπων ως μέλη της πλέον πολυπλόκαμης εγκληματικής οργάνωσης που –σύμφωνα με το κατηγορητήρια- απασχόλησε τις ελληνικές διωκτικές Αρχές.
Σε αυτή περιλαμβάνονται εκτός από τους γνωστούς… υπόπτους (οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην φυλακή όπως ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιάννακος, ο Ιάκωβος Γιοσάκης και ο τηλε-δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος) επιχειρηματίες, γνωστοί φοροτεχνικοί, δικαστές, δικηγόροι, γνωστοί συνδικαλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας όπως η κόρη επιχειρηματία που ασχολείται με τα media, γνωστός επικοινωνιολόγος! Επιπλεον η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή και γνωστού συμβολαιογράφου με πολλές τηλεοπτικές παρουσίες ο οποίος εμφανίζεται να συνέταζε εικονικά συμβόλαια εν γνώση του προκειμένου να εξυπηρετεί τα μέλη του συνδικάτου.
H δράση της εγκληματικής οργάνωσης διερευνάται εδώ και χρόνια από την ελληνική Δικαιοσύνη. Αρχικά από τον νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος άσκησε τις διώξεις και στην συνέχεια από τους εφέτες ειδικούς ανακριτές, κ.κ. Νικήτα Χριστόπουλο, Στυλιανό Δαρέλλη και Μερόπη Πουλάκη. Μάλιστα λόγω του όγκου του υλικού η υπόθεση –κάποια στιγμή- διαχωρίστηκε στα δυο. Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικογραφία οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία, εκτός των άλλων στοιχείων, περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).
Ο μάρτυρας-κλειδί
Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται τον Οκτώβριο του 2009. Εκείνη την περίοδο ο δικηγόρος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, που βρέθηκε να εργάζεται για λογαριασμό του κυκλώματος αποφάσισε να συνεργαστεί με τις Αρχές και να αποκαλύψει την δράση των «εργοδοτών» του. Μετατράπηκε σε προστατευόμενο μάρτυρα ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα μέσω των καταθέσεων του που επιβεβαιώθηκαν πλήρως από τις νόμιμες συνακροάσεις στις οποίες προχώρησε η ΕΥΠ.
Ο μάρτυρας-κλειδί Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο μάρτυρας σήμερα εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβια (!) η οποία του επιβλήθηκε όντας κατηγορούμενος για την υπόθεση της Αιξωνής. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι πίσω από την μεταχείριση που του επιφυλάχθηκε κρύβεται η αντίδραση του κυκλώματος που «κατέδωσε».
Η Δράση
Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια τα μέλη της οργάνωσης εκμεταλλεύονταν παράνομα ακίνητα, αποκομίζοντας, με διάφορες αξιόποινες πράξεις, παράνομο περιουσιακό όφελος. Ειδικότερα οι τομείς που είχε επιλέξει να δρα η εγκληματική οργάνωση –σύμφωνα τουλάχιστον με την εισαγγελική πρόταση- ήταν:
Ακίνητα:
Eντόπιζαν ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας σε διάφορες περιοχές, τα οποία, ήταν ή ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα ή οι ιδιοκτήτες τους διέμεναν στο εξωτερικό ή ήταν υπέργηροι ή είχαν σοβαρά νομικά προβλήματα ιδιοκτησίας και στη συνέχεια, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα, εγκαθιστώντας περίφραξη, όταν επρόκειτο για οικόπεδα ή εμφανίζοντας ως δήθεν ιδιοκτήτες αυτών κάποιες απ’ τις εικονικές εταιρίες που είχαν συστήσει ή μέλη των εταιριών αυτών.
Aφού ενημερώνονταν, από τα δελτία του Ταμείου Νομικών, ότι ακίνητα είχαν κατασχεθεί και επρόκειτο να εκπλειστηριαστούν, δημιουργούσαν, με συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, νομικά κωλύματα κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού, επιτυγχάνοντας έτσι, με εξαπάτηση των αρμοδίων Δικαστηρίων, Συμβολαιογράφων και άλλων εμπλεκομένων αρμοδίων οργάνων, τη ματαίωσή τους, με περαιτέρω συνέπεια, την πρόκληση μεγάλης ζημίας σε βάρος της περιουσίας των δανειστών. Για τις ενέργειές τους αυτές, εισέπρατταν ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά από τους οφειλέτες-ιδιοκτήτες των ακινήτων.
Υπόσχονταν διασυνδέσεις με παράγοντες της Δικαιοσύνης με ταρίφα 25.000 ευρώ:
Εντόπιζαν πρόσωπα που είχαν δικαστικές εκκρεμότητες και αφού τους διαβεβαίωναν ψευδώς, ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες και διασυνδέσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ώστε να εξασφαλίσουν ευνοϊκή έκβαση στις υποθέσεις τους, τους έπειθαν να καταβάλλουν χρήματα, προκειμένου να δωροδοκήσουν, δήθεν, τους Δικαστές και Εισαγγελείς, που συγκροτούσαν τη σύνθεση του εκάστοτε Δικαστηρίου! Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις η ταρίφα για την διεκπεραίωση των υποθέσεων ήταν 25.000 ευρώ. Την πελατεία του κυκλώματος εξασφάλιζαν δικηγόροι και επιχειρηματίες καθώς και πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα όπως ο φοροτεχνικός ή ο γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο της εμπορίας κρεάτων οποίος εκμεταλλευόμενος την θέση προχωρούσε σε άγρα «πελατών».
Oι βασικοί κατηγορούμενοι
Οι βασικοί κατηγορούμενοι και πρόσωπα που αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση της κας Φάκου είναι οι εξής:
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Ο πολιτικός μηχανικός. Από το καλοκαίρι του 2015 βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος ύστερα από την σύλληψή του που πραγματοποιήθηκε στον Χολαργό. Από τα κατηγορητήρια εμφανίζεται ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Έχει καταδικαστεί ήδη κατά το παρελθόν αμετακλήτως για σοβαρές αξιόποινες πράξεις και σύμφωνα με το πιστοποιητικό κράτησης κρατείται για 15 διαφορετικούς λόγους!
ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΟΣΑΚΗΣ: Ο «ιερέας», παλιός γνώριμος των δικαστικών αρχών και προσωρινά κρατουμένος στο Κορυδαλλό. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2015. Στα πλαίσια του ρόλου του στην οργάνωση φέρεται να ενημέρωνε τα μέλη της για τις συνθέσεις των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων και γενικότερα, συγκέντρωνε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την επιστημονική επάρκεια, τον χαρακτήρα και την εν γένει προσωπικότητα Δικαστών και Εισαγγελέων που συγκροτούσαν Δικαστήρια, ενώπιον των οποίων επρόκειτο να εκδικαστούν οι «ενδιαφέρουσες» υποθέσεις.
Ιάκωβος Γιοσάκης
ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην δικαστικός και νυν Δικηγόρος. Ο ρόλος που του αποδίδεται είναι ότι μελετούσε τις υποθέσεις που του ανέθετε ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, αποφάσιζε τον τρόπο χειρισμού τους ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και γενικότερα, είχε την επιμέλεια, την φροντίδα και την ευθύνη για την τελική διόρθωση διαφόρων δικογράφων.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΣΛΑΝΗΣ: Δικηγόρος και ήδη προσωρινά κρατούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατ’ επάγγελμα. Του είχε ανατεθεί και ο εντοπισμός “ορφανών” ακινήτων, η εκπροσώπηση εικονικών εταιριών.
ΠΕΤΡΟΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ: Δικηγόρος Πειραία, γνωστός για τις παλαιότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Ο ρόλος του φέρεται να ήταν η παροχή νομικών συμβουλών σε μέλη της οργάνωσης, η αναγγελία εικονικών απαιτήσεων από δικηγορικές αμοιβές ενώπιον Συμβολαιογράφων, κατά ακινήτων, που είχαν εκπλειστηριαστεί, με σκοπό να καρπωθεί ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του το πλειστηρίασμα. Ο ίδιος καταρχάς ομολογεί την άμεση εμπλοκή του στο θέμα αναγγελιών των απαιτήσεων δικηγορικών αμοιβών.
*Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να είχε και η πρώην εφέτης σύζυγος του Βλασσόπουλου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναλάμβανε την υποχρέωση για την άσκηση αθέμιτης παρέμβασης σε δικαστές, προκειμένου να κριθεί υπόθεση ευνοϊκά. Με βάση τις δικές της πληροφορίες, οι αρχηγοί της οργάνωσης αποφάσιζαν αν έπρεπε ή όχι να εκδικαστεί η υπόθεση ενώπιον των συγκεκριμένων, κατά περίπτωση, δικαστών.
*Επίσης σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισε και γυναίκα πρώην δικηγόρος η οποία είχε διαγραφεί το 2004 από το Δικηγορικό Σύλλογο και χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο διότι εκκρεμούσαν σε βάρος της εντάλματα σύλληψης!
Ζητείται η παραπομπή κόρης γνωστού επιχειρηματία των media!
«Εξυπηρέτηση» αξίας 280.000 ευρώ φέρεται να «πούλησε» το πραδικαστικό κύκλωμα σε κόρη γνωστού επιχειρηματία που ασχολείται (και) με τα media.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση η κατηγορούμενη προκειμένου να μην πληρωθούν υποχρεώσεις του καναλιού σε τρίτους, στους οποίους πράγματι χρωστούσε,συνέταξε προχρονολογημένο συμβολαιογραφικό έγγραφο για μεταφορά των χρεών σε δικιά της εταιρία ακινήτων. Με λίγα λόγια τα χρέη του καναλιού μεταβιβάστηκαν ως προς την πληρωμή τους, σε οικογενειακή επιχείριση.
Για την υπόθεση αυτή η κόρη του επιχειρηματία, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαιώση. Μαζί της άλλα πέντε άτομα και η συμβολαιογράφος που συνένταξε το προχρονολογημένο συμφωνητικό αποπληρωμής οφειλών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες που εμφανίζουν δυο μέλη του κυκλώματος να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται την «δουλειά» αλλά και τα λεφτά που θα ζητήσουν για το συμβόλαιο.
Ο φοροτεχνικός: «Θύτης» και «θύμα»;
Ο ρόλος του θύτη αλλά και του θύματος αποδίδεται σε πολύ γνωστό φοροτεχνικό ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση. Από τη μια πλευρά, βάσει της εισαγγελικής πρότασης, εμφανίζεται να πήγαινε πελάτες στο κύκλωμα για δικαστικές εξυπηρετήσεις αλλά από την άλλη σε κάποια δικιά του υπόθεση παρά λίγο να πληρώσει και ο ίδιος την ταρίφα των 25.000 ευρώ για να “εξυπηρετηθεί”.
Η εισαγγελική πρόταση στην κυριολεξία «καίει» τον φοροτεχνικό ο οποίος αν μην τι άλλο συμμετείχε ενεργά στις δράσεις της εγκληματικής οργάνωσης. Αναφέρει ότι το 2010 και 2011 «προέτρεπε διάφορους πελάτες του λογιστικού του γραφείου, που γνώριζε ότι είχαν εκκρεμείς νομικές υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων, όπως, ενδεικτικά, το Γ. Ψ., να ζητήσουν τη «βοήθεια» των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε να κριθεί υπέρ τους η εκκρεμούσα υπόθεσή τους».
Συγκεκριμένα, τόσο ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος όσο και ένας ακόμη κατηγορούμενος που εργαζόταν στο γραφείο του, διαβεβαίωναν τους “πελάτες” που τους έστελνε ο φοροτεχνικός ότι είχαν, δήθεν, τη δυνατότητα να επιτύχουν ευνοϊκό αποτέλεσμα για τις υποθέσεις τους, καθόσον γνώριζαν τους Δικαστές που θα τις εκδικάσουν και ότι προς το σκοπό αυτό απαιτείτο, δήθεν, η καταβολή χρηματικού ποσού 25.000 ευρώ, για να δοθεί στους Δικαστές ως δώρο.
Έτσι τους παραπλανούσαν και τους έπειθαν να καταβάλουν την ταρίφα που σύμφωνα με την πρόταση κρατούσαν για τον εαυτό τους και δεν το παρέδιδαν στους Δικαστές, οι οποίοι δεν λάμβαναν γνώση της προσφοράς του ανωτέρω δώρου.
Η εισσαγγελική πρόταση όμως και σε μια περίπτωση που ο φοροτεχνικός παραλίγο να πιστέψει τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης και να πέσει θύμα και ο ίδιος του παραδικαστικού κυκλώματος. Όπως αναφέρεται είχε μια υπόθεση ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου. Ενόψει της συζήτησης της υπόθεσης και με την μεσολάβηση ενός προσώπου (επίσης κατηγορούμενου) που εργαζόταν στο γραφείο του ζήτησε από τονΣταύρο Γεωργιτσογιαννάκο και τον Ιάκωβο Γιοσάκη να διερευνήσουν τη δυνατότητα αθέμιτης παρέμβασης της οργάνωσης, προκειμένου να επηρεάσουν τους Δικαστές που επρόκειτο να κρίνουν την υπόθεσή του.
Τον Σεπτέμβριο του 2010, οι συνδιευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση του απάντησαν, ψευδώς, ότι είχαν, τη δυνατότητα να μεσολαβήσουν στην Εισηγήτρια του ως άνω Δικαστηρίου, που επρόκειτο να εκδικάσει τις υποθέσεις του, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή έκβαση γι’ αυτόν και ότι για το σκοπό αυτό απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού, το ακριβές ύψος του οποίου δεν προσδιορίστηκε, αλλά, κατά τη συνήθη πρακτική τους, ανέρχεται σε 25.000 ευρώ, για να δοθεί ως δώρο στους δικαστές.
Ωστόσο τελικά ο φοροτεχνικός δεν παραπλανήθηκε και δεν πείστηκε από τις προπεριγραφείσες ψευδείς παραστάσεις και αρνήθηκε να τους καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό, αναφέρει η πρόταση της εισαγγελέως.
Πάντως ο ίδιος σε έγγραφες εξηγήσεις του (στις 12-09-2011) επεσήμανε: “Σας διαβεβαιώνω ότι ουδεμία εμπλοκή ή σχέση είχα ποτέ, ούτε τηλεφωνική, ούτε προσωπική, με οποιοδήποτε άτομο, σχετικά με την τύχη της προσφυγής μου. …όπως πληροφορήθηκα, πλήθος ανθρώπων, φίλων, με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς ουδεμία ανάμιξη από μέρους μου ή παράκληση, κινήθηκαν φιλικά και με ενδιαφέρον για το πρόβλημά μου, σχετικά με την τύχη της εν λόγω ενστάσεώς μου…ουδεμία σχέση έχω ή είχα με την καταγγελλόμενη υπό του δικηγόρου Δημητρίου Παρασκευόπουλου παράνομη οργάνωση περί εκδόσεως θετικών δικαστικών αποφάσεων…..”.
Ωστόσο διαψεύδεται από το περιεχόμενο τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον εργαζόμενο του γραφείου του ο οποίος τον ενημερώνει ότι «έχουν άκρες» στο Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου πρόκειται να δικαστεί η υπόθεσή του και ο ίδιος τον ρωτάει αν πρόκειται να τη δικάσει συγκεκριμένος Δικαστής, του οποίου μάλιστα το όνομα αναφέρει.»
Ο επικοινωνιολόγος και τα 70.000 ευρώ του ιερέα της Μυκόνου
Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ενός πολύ γνωστού επικοινωνιολόγουο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία! Σύμφωνα με το πόρισμα ο κατηγορούμενος μαζί με τους Γιοσάκη-Γεωργιτσογιαννάκο ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου (Πέτρο Μαραγκό) που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ιδιαίτερης αξίας ότι θα τον αθωώσουν παίρνοντας του μίζα 70.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στον κληρικό ότι γνωρίζουν τους δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση του στο εφετείο Λαμίας και του είπαν ότι θα τους «μιλούσαν» με αντάλλαγμα 70.000 ευρώ προκειμένου να αθωωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, επειδή η όλη κομπίνα στήθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα μέρες το κύκλωμα προκειμένου να πείσει τον παπά της Μυκόνου να τους δώσει τα χρήματα «επιστράτευσαν» άλλον κληρικό ο οποίος είπε στον τότε υπόδικο ιερέα ότι είναι ο πνευματικός(!) της προέδρου της σύνθεσης του δικαστηρίου που θα τον δίκαζε και θα την επηρέαζε για μια ευνοϊκή απόφαση.
Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές έκαναν την δουλειά τους, δίκασαν και καταδίκασαν τον μυκονιάτη κληρικό για την κλοπή του μνημείου παρά τα 70.000 ευρώ που πίστευε ότι τους είχε δώσει.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο γνωστός επικοινωνιολόγος μαζί με τον συνεργάτη πήρε 30.000 ευρώ από την κομπίνα αυτή και τα υπολοιπα τα μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος.
*Πλέον ο φάκελος της δικογραφίας ανατέθηκε στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αφού λάβει υπόψην του την εισαγγελική πρόταση θα εκδόσει δικαστικό βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων.
Τρεις από τις σελίδες της εισαγγελικής πρότασης
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου