.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΣΤΟ 15% ΑΠΟ 10% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων προβλέπει το φορολογικό πακέτο που προτίθεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα για τα μερίσματα προβλέπεται η θέσπιση αυτοτελούς φορολόγησής τους με συντελεστή 15% !!!


















Να σημειωθεί ότι πρόκειται για αύξηση της φορολόγησης των μερισμάτων καθώς σήμερα ο φορολογικός συντελεστής για τη συγκεκριμένη κατηγορία εισοδήματος είναι 10%.

Με την αύξηση αυτή αλλά και την αύξηση που έχει γίνει στο φορολογικό συντελεστή των ΑΕ και ΕΠΕ από το 26% στο 29% ο συνολικός συντελεστής φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών θα διαμορφωθεί στο 39,65%, μακράν τον υψηλότερο συντελεστή στην ανατολική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων είχε μειωθεί στο 10% το 2013 ως μέσο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μερισμάτων που έρχεται να προστεθεί στην αύξηση κατά 3 μονάδες του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών που έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα στην επιχειρηματικότητα στις επενδύσεις και εν τέλει στην απασχόληση και την οικονομία.

πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates