.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ & ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ !!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ & ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Επιστολή αγωνίας και απόγνωσης στάλθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κο Διαμαντάρα, στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κο Γ. Στουρνάρα, τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κο Γ. Σταθάκη, και στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτο !!!




ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας Δανειοληπτών & Εγγυητών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια στην πόλη μας είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο νομίζουμε και απασχολεί τόσο απλούς πολίτες όσο και επιχειρηματίες.

Το ζήτημα θέτει επί τάπητος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας αυτήν την φορά, παρουσιάζοντάς το στις πραγματικές του διαστάσεις και ζητώντας λύσεις από τους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Διαβάστε την επιστολή που στάλθηκε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κο Γ. Στουρνάρα, τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κο Γ. Σταθάκη, και στον Υπουργό Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτο.

Αξιότιμε κε Διοικητή,
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να αναφερθούμε στο κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων που αφορούν πολλούς επιχειρηματίες που έχουν δάνεια στην υπό εκκαθάριση Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας. Οι τράπεζες που τελούν σε εκκαθάριση αποτελούσαν πηγή χρηματοδότησης για χιλιάδες τοπικές επιχειρήσεις. Με την ανάκληση των αδειών των τραπεζών αυτών, χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες βρέθηκαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης, «εγκλωβισμένοι» στο καθεστώς εκκαθάρισης και αποκομμένοι από το τραπεζικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μεγάλο κενό σε σχέση με τη χρηματοδότηση των τοπικών επιχειρήσεων. Πολλοί από αυτούς προσπαθούν, υπό αντίξοες συνθήκες, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Τη χρονική αυτή περίοδο, η Κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο σχετικά με την οριστική ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας και την παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να επιβιώσουν, χωρίς παράλληλα να προκαλούνται παρενέργειες στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στη ρύθμιση αυτή είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν και τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Θεωρούμε ως δεδομένο την ίση μεταχείριση των δανειοληπτών & στις προς εκκαθάριση τράπεζες για τα επιχειρηματικά δάνεια. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και ανάσες ώστε να αυξηθεί το χρονικό όριο αποπληρωμής των δανείων και να υπαχθούν οι δανειολήπτες σε ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Η απόφαση θα πρέπει να βρει απόλυτη εφαρμογή και στα δάνεια της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας και να δώσει μια ανάσα σωτηρίας σε επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να συναλλάσσονται για την τακτοποίηση των οφειλών τους σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες με τον εκκαθαριστή, όταν στις συστημικές τράπεζες προωθούνται ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των «κόκκινων δανείων».

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να υιοθετηθεί μια πολιτική εξυπηρέτησης δανείων και ρυθμίσεων μακροχρόνιας περιόδου και για τους χρηματοδοτούμενους με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, όπως ακριβώς ισχύει και στις υπόλοιπες τράπεζες της χώρας. Επιπλέον, να διερευνηθεί το ζήτημα της μείωσης των επιτοκίων, αφού αυτά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα χωρίς να έχει γίνει προσπάθεια προσαρμογής στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Οι ρυθμίσεις των δανειοληπτών των τραπεζών σε εκκαθάριση διέπονται από ειδικό νομικό καθεστώς. Εάν δεν γίνει συγκεκριμένη αναφορά και νομοθετική ρύθμιση για αυτούς τους δανειολήπτες, δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από την επικείμενη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Το γεγονός αυτό θα επιτείνει την οικονομική ασφυξία στις συγκεκριμένες τοπικές αγορές και παράλληλα θα δημιουργήσει αθέμιτο ανταγωνισμό αφού οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων που θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Για λόγους δεοντολογίας, ίσης αντιμετώπισης των πολιτών και ουσιαστικής ενίσχυσης των τοπικώνοικονομιών και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, είναι αναγκαίο να συμπεριληφθούν στην ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και οι δανειολήπτες των συνεταιριστικών τραπεζών που τελούν υπό εκκαθάριση.

Επειδή όλοι διαισθανόμαστε τις δυσκολίες και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση την οποία διανύουμε, θεωρούμε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να βοηθηθούν οι δανειολήπτες ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates