.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ 3 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
240.000 ευρώ, θα πάρουν ως αποζημίωση τρεις μεγάλης ηλικίας γυναίκες συνταξιούχοι οι οποίες τα έβαλαν με το τραπεζικό – ασφαλιστικό σύστημα αφού κρίθηκε ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκαν και επένδυσαν μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων σε ομόλογα υψηλού ρίσκου, εν αγνοία τους !!!


















Η απόφαση αυτή έχει μεγάλη σημασία για χιλιάδες άλλους πολίτες και αν επικυρωθεί σε ανώτερα δικαστήρια αλλάζει τα δεδομένα γύρω από τα επενδυτικά προϊόντα που διακινούνται στην αγορά, μέσω ασφαλιστηρίων ζωής, ασφαλιστικών επιχειρήσεων, τραπεζών, εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις γυναίκες επενδυτές , πείστηκαν να δεσμεύσουν τα χρήματά τους για 10 χρόνια (έως το 2019), επενδύοντας μέσω ασφαλιστικής εταιρείας αποκλειστικά σε ομόλογα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Την απόφαση εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών και σύμφωνα με νομικούς έχει βαρύνουσα σημασία γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο σε πολλούς επενδυτές να υποβάλλουν αγωγές και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις εξαιτίας του ρίσκου που "σπρώχθηκαν" να πάρουν αγοράζοντας ομόλογα μέσω ασφάλισης και έχασαν το κεφάλαιό τους, χωρίς να αντιληφθούν ότι καθοδηγήθηκαν να εμπλακούν σε μια επενδυτική δραστηριότητα υψηλού ρίσκου.

Τι λέει η απόφαση

Η δικαστική απόφαση αποδέχεται ουσιαστικά ότι η "έλλειψη" ενημέρωσης των επενδυτών, ώστε να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους τέτοιων προϊόντων, συνιστά αμέλεια της ασφαλιστικής εταιρίας με την οποία σύναψαν το συμβόλαιο.

Εν προκειμένω οι τρεις γυναίκες είχαν επενδύσει συνολικά 240.000 ευρώ μέσω ασφαλιστικής εταιρείας σε ομόλογα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, όταν προ τριετίας ακριβώς (26-3-13) μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτές τις αγωγές τους και υποχρέωσε την κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία, που μέσω τράπεζας προωθούσε τέτοιες επενδυτικές ασφαλίσεις, όχι μόνο να καλύψει τη ζημιά τους, ύψους 240.000 ευρώ, αλλά και τους τόκους που θα έπαιρναν εάν συνέχιζαν να έχουν τα χρήματά τους σε προθεσμιακές καταθέσεις.

Η επένδυση για τις τρεις γυναίκες έγινε στα τέλη του 2009 όταν ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για την επικείμενη λήξη των προθεσμιακών τους καταθέσεων. Πείστηκαν λοιπόν να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε μια πολύ αποδοτικότερη ασφάλιση επενδυτικού χαρακτήρα, διαβεβαιώνοντας ότι επί μία πενταετία θα έχουν σταθερή επιτοκιακή απόδοση 4,35%, ενώ από τα επιτόκια των προθεσμιακών ήταν 2,50% και επρόκειτο να μειωθούν. Οι συνταξιούχοι δέσμευσαν τα χρήματά τους για 10 χρόνια (έως το 2019), επενδύοντας μέσω ασφαλιστικής εταιρείας αποκλειστικά σε ομόλογα της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates