.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ;;;
Πρωτογενής μηχανισμός άμυνας η ενδοβλητική ταύτιση της Ελληνικής Κυβέρνησης με το τσουνάμι αλλοδαπών.




Η ενδοβολή είναι η διεργασία κατά την οποία ένα εξωγενές φαινόμενο (προσφυγικό) παρερμηνεύεται από το άτομο ως φαινόμενο με ενδογενή προέλευση (antifa).

Τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά παραδείγματα παθολογικής ενδοβολής εμπλέκουν μια διεργασία που ονομάζεται «ταύτιση με τον επιτιθέμενο».

Σε συνθήκες φόβου ή κακοποίησης οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν στο φόβο τους ταυτιζόμενοι με χαρακτηριστικά των κακοποιών τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της λεγόμενης «ταύτισης με τον επιτιθέμενο», είναι όλες οι περίοδοι διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Στις ως άνω περιόδους, η Κυβερνητική δεξιά προσέγγιζε τους πολιτικούς αντιπάλους της, προφανώς προκειμένου να «ταυτιστούν» με αυτούς και να μην υποστούν τυχόν συνέπειες σε μελλοντικό χρόνο που θα επανέρχονταν (οι αντίπαλοι) στην πολιτική εξουσία.

Κάτι ανάλογο συναντάμε στην Περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, όπου περπατώντας στο δρόμο αντικρύζεις Γερμανό στρατιώτη και «χαμογελάς για να μην σε παρεξηγήσει»


Προσωπικά, δεν θα μπορούσα να εξηγήσω διαφορετικά την χρησιμοποίηση και τοποθέτηση σε νευραλγικά πόστα, ανθρώπων που μέχρις πρόσφατα πρόσκεινταν στο αντίπαλο πολιτικό κόμμα, λες και δεν υπήρχαν ισάξιοι ή και ανώτεροι τεχνοκράτες του ιδίου πολιτικού και άρα ιδεολογικού προσανατολισμού.

Χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων, το «δεξί» χέρι του δεξιού Πρωθυπουργού, ο «αριστερός» κύριος Ρουσσόπουλος.

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η παθολογικά ασυνείδητη «ταύτιση με τον επιτιθέμενο» με την συνειδητή στάση της λεγόμενης «5ης φάλαγγας».

Όλα τα ανωτέρω τα αναφέρω με σκοπό να «δικαιολογήσω» την αδικαιολόγητη στάση της Κυβερνώσας Αριστεράς απέναντι στο προσφυγικό πρόβλημα.

Εν ολίγοις, το εξωγενές φαινόμενο (=προσφυγικό), έχει παρερμηνευτεί από την Κυβέρνηση ως φαινόμενο με ενδογενή προέλευση (=αριστερές πεποιθήσεις).

Το θέμα όμως κύριοι κύριοι είναι ότι, η πραγματικότητα ,ως αποτέλεσμα χιλιάδων ανέλεγκτων παραμέτρων, ούσα ωμή διαψεύδει την υποσυνείδητα παθολογική στάση σας, αυτή της «ταύτισής σας με τον επιτιθέμενο», γεγονός που μέλλει να διακριβωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates