.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Προβληματισμός στο Συμβούλιο Εποπτείας Τραπεζών για την απόσταση με τους δανειστές στο καυτό θέμα των Κόκκινων Δανείων !!!



Στη συνεδρίαση μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ο υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης, ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας και εκπρόσωποι των τραπεζών.

Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου αλλά και η γενικότερη εικόνα των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εποπτείας των Τραπεζών. 

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και εκπρόσωποι των τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση εκφράσθηκε προβληματισμός για την απόσταση που υπάρχει με τους δανειστές στο καυτό θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων , η αντιμετώπιση του οποίου αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αλλαγή σελίδας στο τραπεζικό σύστημα.
Στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν νέα μείωση των καταθέσεων κατά μισό δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Τα υπόλοιπα των καταθέσεων διαμορφώθηκαν στα 121,7 δισ. ευρώ από 122,2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
Έντονα αρνητικός παραμένει και ο ρυθμός χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες.
Τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκε στο -2,3%, από -2,1% τον Ιανουάριο.
Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 295 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 504 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Συμβούλιο συνεστήθη με τον ν. 3723/2008, γνωστός και ως «νόμος Αλογοσκούφη» και είχε συνεδριάσει για τελευταία φορά το 2011.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates