.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

REVOLUT : ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΕΙ ΤΑ CAPITAL CONTROLS !!!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
Revolut : Η εφαρμογή για smartphones που παρακάμπτει τα capital controls !!!





Του Γιάννη Γορανίτη

Μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά μπορεί να δώσει έξυπνες λύσεις σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στις online και όχι μόνο συναλλαγές τους. Το Revolut λανσαρίστηκε πριν μερικούς μήνες από μια βρετανική εταιρεία και συνδυάζει ηλεκτρονικό πορτοφόλι με χρεωστική κάρτα (virtual ή φυσική).

Πρακτικά σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια διεθνή χρεωστική κάρτα χωρίς άλλες υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις και χωρίς καν να διαθέτετε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα. Μπορείτε να φορτίζετε και να αποφορτίζετε την κάρτα σας είτε μέσω άλλης (εγχώριας) χρεωστικής κάρτας, είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Και μάλιστα εντελώς δωρεάν.


   

(Φωτ.: Η virtual κάρτα όπως εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού.)

Πόσο εύκολο είναι το άνοιγμα ενός νέου λογαριασμού;

Piece of cake, που λένε και στη γλώσσα τους. Τόσο η διαδικασία εγγραφής όσο και η φόρτιση είναι εξαιρετικά απλές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή Revolut από το App Store (οι χρήστες iOS) ή το Google Play (οι χρήστες Android). Στην πρώτη χρήση της εφαρμογής πρέπει να δηλώσετε ένα έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου και να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Στη συνέχεια μπορείτε να μεταφέρετε το ποσό που επιθυμείτε μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή άλλης κάρτας και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη Revolt.

Λειτουργεί όπως οποιαδήποτε άλλη πιστωτική κάρτα για τις αγορές σας σε ηλεκτρονικά καταστήματα, στο PayPal, αλλά και sites ή υπηρεσίες στα οποία συνεχίζουν να απαγορεύονται οι συναλλαγές με ελληνικές κάρτες. Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να ζητήσετε την έκδοση φυσικής κάρτας (λέγοντας «φυσική» εννοούμε πλαστική, αλλά τέλος πάντων) και να κάνετε με αυτή τις αγορές σας εντός και εκτός συνόρων.
Εξάλλου, μπορείτε να μεταφέρετε ή να δεχθείτε χρήματα από οποιονδήποτε στον κόσμο και σε οποιοδήποτε νόμισμα (προς το παρόν υποστηρίζει 90 διαφορετικά). Αυτό άλλωστε είναι το βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πλατφόρμας: ο κάτοχός της έχει τη δυνατότητα συναλλαγών σε οποιοδήποτε νόμισμα, χωρίς καν να πηγαίνει σε ανταλλακτήριο. Χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά έτσι είναι. Το αν θα κατορθώσουν να διατηρήσουν την πολιτική μηδενικών χρεώσεων είναι άλλο ζήτημα (στις συχνές ερωτήσεις του site τους δεσμεύονται πάντως για εντελώς δωρεάν χρήση για «τουλάχιστον 12 μήνες».

Πόσο ασφαλής είναι η πλατφόρμα;

Παρότι η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών και έχει ήδη συγκεντρώσει 4,8 εκατομμύρια δολάρια από μεγάλα επενδυτικά funds. Στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας κατόρθωσε να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 χρήστες, οι οποίοι συνολικά πραγματοποίησαν μεταφορές 200 εκατ. δολαρίων. Αυτό την καθιστά και αξιόπιστή; Αυτομάτως όχι, αλλά της δίνει σημαντικά εχέγγυα.

Όπως και όλες οι σοβαρές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Fintech, έτσι και η Revolut εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και φυσικά των ευαίσθητων στοιχείων καρτών και τραπεζικών λογαριασμών. Σύμφωνα με την εταιρεία άλλωστε, η διαχείριση του αρχείου των καρτών και των PIN γίνεται αυτοματοποιημένα από συστήματα πιστοποιημένα από τη Visa και τη MasterCard, ενώ όλες οι συναλλαγές με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις περνούν μέσω κρυπτογράφησης 2048-bit SSL.

Φυσικά, στο Internet κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί 100% ασφάλεια, οπότε η Revolut σας δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρετε την κάρτα σας με ένα πάτημα, αν αντιληφθείτε οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή.

ΠΗΓΗ
http://www.liberal.gr/arthro/32305/technologia/2016/Revolut-i-efarmogi-gia-smartphones-pou-parakamptei-ta-capital-controls.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates