.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !!! ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ GOODY'S !!!

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ GOODY'S ΣΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
30 εργαζόμενοι στο δρόμο στους οποίους οφείλονται και δεδουλευμένα μηνών !!!

















Το δρόμο της ανεργίας πήραν τις τελευταίες ημέρες, τριάντα εργαζόμενοι στα καταστήματα Goody’s, τα οποία έβαλαν λουκέτο στα Γιάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για ένα γεγονός που έπεσε ως κεραυνός στις δύο πόλεις, καθώς τα δύο καταστήματα είχαν διαγράψει μία μεγάλη τροχιά, σφραγίζοντας ουσιαστικά με την παρουσία τους, το χώρο της εστίασης.

Το κατάστημα των Ιωαννίνων, στη Λεωφόρο Δωδώνης, είναι πλέον θεοσκότεινο. Στην είσοδο, το Σωματείο Επισιτισμού έχει τοποθετήσει πανό, ζητώντας να δοθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Στους εργαζομένους, οφείλονται δεδουλευμένα αρκετών μηνών και από την πλευρά τους έχουν κινήσει όλες τις διαδικασίες για να τα διεκδικήσουν.

Ο Όμιλος Goody’s με επίσημη ανακοίνωσή του, αποδίδει την ευθύνη του λουκέτου, στην εταιρία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ, η οποία έχει τον απόλυτο διαχειριστικό έλεγχο και την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία τους, ως ο δικαιοδόχος των συγκεκριμένων καταστημάτων, με βάση τις συμβάσεις δικαιόχρησης με τη GOODY’S, από 1/10/2002.

Ο Όμιλος Goody’s, αναφέρει, πληροφορήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ότι οι εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων προέβησαν σε επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβληθέντων μισθών από την εργοδότρια εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ», και κατόπιν, με απόφαση των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» τα καταστήματα, έπαυσαν προσωρινά τη λειτουργία τους.

Παρά τις οφειλές της εταιρείας «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» προς τον Όμιλο Goody’s, ο Όμιλος κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου η δικαιοδόχος εταιρεία να διευθετήσει τις οφειλές της και προς τον ίδιο και προς τρίτους, ώστε τα καταστήματα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους σε δύο ιστορικά σημεία της περιφέρειας.

Αποκλειστικός σκοπός είναι η εξεύρεση δόκιμης λύσης για τη διαφύλαξη περισσότερων των 30 θέσεων εργασίας, τη διατήρηση των δύο καταστημάτων, που λειτουργούν με το σήμα Goody’s, αλλά και τη διαφύλαξη της φήμης των σημάτων του Ομίλου.

Παρόλες τις παραπάνω προσπάθειες, η «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» αποφάσισε εντέλει την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων αυτών.

Η εταιρεία «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΙΚΕ» είναι ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Ωστόσο, ο Όμιλος Goody’s θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξομάλυνση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξεύρεση λύσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το σωματείο επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων του Νομού Ιωαννίνων απαντώντας στην ανακοίνωση του Ομίλου GOODY’S, αναφέρει ότι τα προβλήματα ήταν σε γνώση του εδώ και καιρό.

Επίσης ήταν σε γνώση του, ότι εδώ και πέντε μήνες ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των Ιωαννίνων και έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ηγουμενίτσα, όμως δεν έκανε καμία κίνηση για να δώσει λύση.

Επιπλέον, στις δηλώσεις του Ομίλου δεν αναφέρεται ότι λειτουργούν και άλλα καταστήματα (τουλάχιστον άλλα τέσσερα στην Αττική), συμφερόντων οικογένειας Κωνσταντίνου Γκούμα, με άλλο ΑΦΜ, τα οποία δε διέκοψαν τη λειτουργία τους μέχρι σήμερα.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη μία το μεσημέρι, στην Επιθεώρηση Εργασίας.

πηγη: epiruspost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates