.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ !!!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 
Τουλάχιστον 400.000.000 ευρώ τα χρέη σε τράπεζες, δημόσιο & ασφαλιστικά ταμεία !!!















Το Μέγαρο Μουσικής ως εταιρία διαχείρισης και με οικονομικούς όρους έχει αποτύχει παταγωδώς.Θα σκεφθούν πολύ πληρώνουμε το κόστος του πολιτισμού.


Αλλά σε μια χώρα χρεοκοπημένη όπως η Ελλάδα είναι αδιανόητο να συντηρεί χρεοκοπημένες εταιρίες όπως το Μέγαρο Μουσικής.Οι συνολικές υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής κυρίως σε δάνεια (Εθνική και όχι μόνο) φθάνουν τα 400 εκατ. 

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το ελληνικό δημόσιο ήταν ο εγγυητής των δανείων που πήρε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να προχωρήσει η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ένας χρεοκοπημένος οργανισμός ήθελε και επέκταση. 

Το ελληνικό κράτος αποφάσισε – το σχέδιο αυτό είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό – να πάρει τον έλεγχο του Μεγάρου Μουσικής και μαζί αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση αυτή ήταν…πρόταση της διοίκησης υπό τον Γιάννη Μάνο ο οποίος είχε ζητήσει να περιέλθουν και τα δύο κτήρια του Μεγάρου με κόστος ανέγερσης περίπου 880 εκατ ευρώ στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και να παραχωρηθούν για 30 χρόνια. 

Το ελληνικό δημόσιο θα διορίζει την διοίκηση όπως ορίζει ο νόμος 3943 του 2011.
Η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής είχε προτείνει ουσιαστικά να συνδιοικεί με το ελληνικό δημόσιο δηλαδή φορτώνουν στο κράτος 400 εκατ χρέη και ταυτόχρονα ζητούσαν συνδιοίκηση, πρόταση απαράδεκτη.Το Μέγαρο Μουσικής ως οικονομική οντότητα είναι χρεοκοπημένη και απαιτείται ριζική θεραπεία σοκ.

πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates