.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ 3.300.000 ΕΥΡΩ & ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ !!!

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ;;;
Κατέβαλε το πρόστιμο ο Παπασταύρου !!!

Κατέβαλε το πρόστιμο ύψους 3,3 εκατομμύρια ευρώ που του επιβλήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου.





Όπως είναι γνωστό, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιου για λογαριασμό του παιδικού του φίλου - επιχειρηματία Σάμπι Μυωνή.

Το γεγονός ότι τα χρήματα ήταν δικά του και όχι του Παπασταύρου επιβεβαίωσε και ο κ. Μυωνή εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων Αρχών προσκομίζοντας μάλιστα τόσο ο ίδιος, όσο και ο ελεγχόμενος δικηγόρος, όλα τα έγγραφα και τις κινήσεις του λογαριασμού για να αποδείξουν ότι ο πραγματικός δικαιούχος των χρημάτων ήταν ο Σάμπι Μυωνή.

Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές δεν δέχθηκαν τα επιχειρήματα και τις θέσεις του κ. Παπασταύρου, ο οποίος είχε εξεταστεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτος τέλεσης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έτσι, μετά το τέλος του ελέγχου και την αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού η δικογραφία πήρε το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ίδιος αναφέρει: «Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο «στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό».

«Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ», είπε χαρακτηριστικά ο Παπασταύρου.

ΠΗΓΗ
http://www.thepressproject.gr/article/88588/Katebale-to-prostimo-o-Papastaurou

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates