.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΞΗΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ !!!

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το υπουργείο Υποδομών αύξησε τις τιμές στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, όταν τον Οκτώβριο, ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί αμετάβλητη η τιμή τους !!!
Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου !!!

















Όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες μειώθηκαν από 1,40 ευρώ σε 1,20 ευρώ και ταυτόχρονα μειώθηκε η χρονική διάρκεια ισχύος τους στα 70 από 90 λεπτά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "προσπάθεια παραπλάνησης του επιβατικού κοινού” και για αύξηση των τιμών.

Πλέον, το υπουργείο Υποδομών με επικεφαλής το Χρήστο Σπίρτζη αύξησε "νύχτα” τις τιμές στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, όταν τον Οκτώβριο, ανέφερε ότι θα γίνει "προσπάθεια να διατηρηθεί αμετάβλητη η τιμή τους.

Οι ανατιμήσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και αφορούν τις πωλήσεις του επόμενου μήνα -δηλαδή του Φεβρουαρίου- που παραδοσιακά ξεκινούν λίγο πριν εκπνεύσει ο προηγούμενος μήνας.

Περιττό να αναφερθεί ότι για τις ανατιμήσεις όχι μόνο δεν εκδόθηκε η απαιτούμενη υπουργική απόφαση αλλά δεν υπήρξε καν επίσημη ανακοίνωση.

Στο 1,40 το εισιτήριο από τον Φεβρουάριο
Την ίδια στιγμή, νωρίτερα σήμερα και αφότου έγινε γνωστό, από τα μέσα ενημέρωσης, ότι ανατιμούνται οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι από 1η Φεβρουαρίου αυξάνεται η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου.

"Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια", ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Η αύξηση αυτή θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου.

Οι νέες τιμές για τις κάρτες


Βάσει της νέας τιμολογιακής πολιτικής, η εξαμηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (εκτός αεροδρομίου) κοστίζει 170 από 165 ευρώ και η ετήσια 330 από 320 ευρώ. Οι αντίστοιχες μειωμένες κάρτες έχουν αυξηθεί σε 85 από 83 ευρώ και 165 (από 160 ευρώ).

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο ανέρχεται σε 49 από 45 ευρώ (25 από 23 ευρώ η μειωμένη), η τριμηνιαία σε 142 από 130 ευρώ (71 από 65 ευρώ η μειωμένη), η εξαμηνιαία σε 250 από 230 ευρώ (125 από 115 ευρώ) και η αντίστοιχη ετήσια κάρτα σε 490 από 450 ευρώ (245 από 230 ευρώ η μειωμένη).

Ποιο είναι το πρόσχημα του υπουργείου για τις συγκεκριμένες ανατιμήσεις; Ότι αφορούν την κατηγορία των καρτών που δεν είναι τόσο δημοφιλείς στο επιβατικό κοινό, καθώς η τιμή της -ευπώλητης- μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα εκτός αεροδρομίου παραμένει στα 30 ευρώ.

πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates