.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

100.000 ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ !!!

ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Περισσότεροι από 100.000 φάκελοι βρίσκονται σε εκκρεμμότητα στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας επειδή οι τράπεζες δεν τους έχουν εκδώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά !!!
Μάλιστα υπάρχουν τράπεζες που παραπλανούν τους δανειολήπτες λέγοντας τους ότι η προθεσμία λήγει τον Μάιο !!!
ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΛΥΣΕΙΣ:
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/01/blog-post_73.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/12/blog-post_895.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/12/40-31000.html



























Περισσότεροι από 100.000 φάκελοι βρίσκονται σε εκκρεμμότητα στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας και για να συζητηθεί το αίτημα της ένταξης στο νόμο Κατσέλη, πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολητικά από τις τράπεζες. Ο κίνδυνος να απορριφθεί η αίτηση τους είναι κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς ο μεγάλος όγκος απαιτήσεων για τα σχετικά δικαιολογητικά από την πλευρά των τραπεζών έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση τους.

Η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας εως το τέλος του χρόνου είναι επιτακτική, επισημαίνει η ΕΚΠΟΙΖΩ ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο δικηγορικός σύλλογος, που εγκαίρως είχε προειδοποιήσει για τις καθυστερήσεις και είχε ζητήσει την αναστολή εφαρμογής του νόμου έως 29/02/2016 για λόγους ανωτέρας βίας την έναρξη ισχύος του αρθ. 14 Ν. 4346/2015 για όσους έχουν αιτηθεί έως και την 31/12/2015 αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών και αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι δανειολήπτες, που επιθυμούν να ασκήσουν την αίτηση υπαγωγής στον ν. Κατσέλη υπό το προηγούμενο ευνοϊκό γι΄ αυτούς καθεστώς και έτσι θα τους παρασχεθεί η δυνατότητα να προστατεύσουν τα σπίτια τους.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητά να παραταθεί η προθεσμία για την επικαιροποίηση των φακέλων έως το τέλος του χρόνου και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: επειδή οι τράπεζες πληροφορούν τους καταναλωτές, οι οποίοι, όπως μας καταγγέλλουν προσέρχονται επανειλημμένα για να λάβουν τις καταστάσεις οφειλών και η απάντηση των τραπεζών είναι ότι έχουν πολύ φόρτο και θα καθυστερήσουν. Ήδη σημειώνουμε καθυστερήσεις έως και τρεις μήνες. Επιπροσθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις τους ενημερώνουν εσφαλμένα ότι η προθεσμία λήγει τον Μάιο (έχει παραταθεί), με κίνδυνο να παραπλανηθούν με ότι αυτό συνεπάγεται.


πηγη: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates