.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ;;;

Γράφει ο Μάριος Μαρινάκος

ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Χμ...να και κάτι που ο κόσμος το 'χει τούμπανο και η Δικαιοσύνη κρυφό καμάρι.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι λάμβαναν μπόνους για να χορηγούν δάνεια σε ελβετικό φράγκο (Έλα, δεν το πιστεύω...)




Μου θυμίζει λίγο εποχές χρηματιστηρίου 1999.

Τότε το χρήμα έρεε άφθονο, όλοι μιλούσαν για την "δυνατή Ελληνική οικονομία", τα limit up έδιναν κι έπαιρναν στο ταμπλό και στο πλαίσιο του greek dream, οι προμήθειες πάντα είχαν το δικό τους, ξεχωριστό ρόλο.

Την περίοδο 2006-2009 ο χρηματιστηριακός τζόγος είχε χάσει την αίγλη του, η κρίση ήταν προ των πυλών (και το γνώριζαν - βλ. ομιλία Καραμανλή στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008) και οι παθόντες του 1999 ήταν πια πονηρεμένοι, οπότε οι αγαπημένοι μας τραπεζίτες βρήκαν άλλο τρόπο για να κερδοσκοπήσουν.

Πουλούσαν επενδυτικά προϊόντα, με τον μανδύα του δήθεν "δανείου σε ελβετικά φράγκα", εξασφαλίζοντας για την τράπεζα τεράστιες κερδοφορίες.

Σε αυτή τη ροτόντα της κερδοσκοπίας, στο νέο βάζο με το μέλι, που στήθηκε -και πάλι- σε βάρος των πολιτών, οι υπάλληλοι είχαν το δικό τους μερίδιο στον αθέμιτο πλούτο.

Αλλά η Δικαιοσύνη, ως άτομο με ειδικές ανάγκες (λόγω εκ συλλήψεως τύφλωσης) δεν τα βλέπει όλα αυτά. Απλά αναλώνεται να νομιμοποιεί το σύστημα, όντας αυτή τη στιγμή, ο κύριος νομιμοποιητικός μηχανισμός όλων όσα έφεραν αυτή τη χώρα στην κατάντια που βρίσκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates