.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΟΙ 1.000 ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΣΤΗ UBS ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ !!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
Οι πρώτες κλήσεις στους καταθέτες για εξηγήσεις φτάνουν ήδη τις 300, ενώ αυτή η
πρώτη "φουρνιά" των κλήσεων αφορά σε εμβάσματα από 1.000.000 ευρώ και πάνω !!!






















Νέα πρόσωπα, τουλάχιστον χίλια, τίθενται υπό έρευνα απότους οικονομικούς εισαγγελείς για τους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Μπόργιανς που είχαν τα χρήματά τους στην ελβετική UBS!

Τα ονόματα αυτά των χιλίων προσώπων προστέθηκαν στα ήδη γνωστά 10.558 που βρίσκονται στη λίστα που έστειλε το κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και προέκυψαν από τις εφόδους και τις κατασχέσεις κομπιούτερ και αρχείων που έκαναν οικονομικοί εισαγγελείς και κλιμάκιο αστυνομικών στην αντιπροσωπεία της UBS στην Αθήνα αλά και στα γραφεία brokers.

Ηδη μάλιστα, όπως είπε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, έχει ταυτοποιηθεί το 95% των ονομάτων της λίστας, κάτι που σημαίνει πως ταυτοποιούνται σύντομα και τα 1000 αυτά ονόματα, από τα οποία πιθανόν θα προκύψουν λαβράκια. Οι πρώτες κλήσεις στους καταθέτες για εξηγήσεις έφυγαν την περασμένη Πέμπτη (γιατροί, δικηγόροι κλπ) και φτάνουν ήδη τις 300.

Η πρώτη "φουρνιά" των κλήσεων αφορά σε εμβάσματα από 1.000.000 ευρώ και πάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ελεγχθούν και χαμηλότερα ποσά, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι αρχικά οι εισαγγελείς έχουν βάλει ένα "πλαφόν” ερευνών, ενώ στη συνέχεια θα ελεγχθούν και τα "μικρότερα” ποσά. Οι έλεγχοι έχουν φθάσει σήμερα στους καταθέτες του 2009, με τον αριθμό τους κάθε χρονιά να αυξάνεται, αποδεικνύοντας ότι η δεκαετία 2000-2010 ήταν "χρυσή”.

Σύμφωνα με τον πρώτο "πρόχειρο" έλεγχο, που ολοκληρώθηκε, τα δηλωθέντα εισοδήματα των καταθετών, φαίνονται να είναι κατά πολύ μικρότερα από εκείνα που κατέληξαν στην UBS. Αν ο καταθέτης δεχθεί ότι πρόκειται για αφορολόγητο χρήμα, τότε θα του γίνει σύσταση να κάνει μία συμπληρωματική φορολογική δήλωση, να πληρώσει τον φόρο που του αναλογεί και να κλείσει εκεί η υπόθεση του. Αν δεν δεχθεί να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς, τότε θα ξεκινήσει πλήρης φορολογικός έλεγχος με βαρύτερες συνέπειες.

Παναγιώτης Στάθης

πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates