.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΚΟΣΜΙΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ !!!

ΜΕΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ 2,5% !!!
Ειδικότερα, ο μέσος πραγματικός μισθός σε παγκόσμιο επίπεδο το 2016 θα αυξηθεί κατά 2,5%, καθώς η βουτιά των τιμών του πετρελαίου έχει ωθήσει τον πληθωρισμό πολύ χαμηλότερα, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ανθρωπίνων πόρων Korn Ferry Hay Group.




Μπορεί στην Ελλάδα οι μισθοί να μειώνονται, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο συμβαίνει το αντίθετο.

Οι αυξήσεις των πραγματικών μισθών, που προκύπτουν από τις αυξήσεις των ονομαστικών μισθών μετά τον πληθωρισμό, θα είναι οι υψηλότερες τριών ετών, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο μέσος ονομαστικός μισθός, από ένα σύνολο 24.000 εταιρειών και οργανισμών σε 110 χώρες του κόσμου, θα αυξηθεί κατά 4,9%, αντίστοιχα με την αύξηση που σημειώθηκε τα τελευταία έτη.
Η μείωση, όμως, του πληθωρισμού αφήνει περισσότερα χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών παγκοσμίως, δήλωσε ο Μπέντζαμιν Φροστ, σύμβουλος της Hay Group που επιβλέπει τις βάσεις των μισθολογικών στοιχείων της.

«Αυτό που φαίνεται να κάνουν σε σημαντικό βαθμό οι καταναλωτές, είναι να ξοδεύουν αυτά τα χρήματα και οι εταιρείες δεν τα πάνε και αυτές άσχημα. Αγαπούν και αυτές να αυξάνουν τους μισθούς, ελπίζοντας ότι (οι αυξήσεις) θα επιστρέψουν πάλι στα ταμεία τους».

Οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ αναμένεται να δουν τους μισθούς τους να αυξάνονται 3% στην αρχή του 2016, με τον πραγματικό μισθό να αυξάνεται 2,7%, μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού 0,3% που προβλέπεται για την ίδια περίοδο, δείχνει η μελέτη.

Στη Βρετανία, η αύξηση των (ονομαστικών) μισθών κατά 2,5% και η πρόβλεψη για πληθωρισμό μόλις 0,2% σημαίνουν ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι είναι σε τροχιά να δουν αυξήσεις των πραγματικών μισθών ισχυρότερες από το 2% που κατά μέσο όρο εκτιμάται για τους απασχολούμενους στη Δυτική Ευρώπη.

Γεωγραφικά, η μεγαλύτερη αύξηση των πραγματικών μισθών αναμένεται στην Ασία, όπου οι Κινέζοι εργαζόμενοι πιθανόν θα έχουν αύξηση 6,3% το 2016, καθώς η ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό αυξήθηκε, παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

ΠΗΓΗ
http://www.enikonomia.gr/timeliness/42752,Ayxanontai-pagkosmiws-oi-mis8oi-thn-wra-poy-meiwnontai-sthn-Ellada.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates