.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ !!!

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 45% 
Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις 550-600 ευρώ !!!














Το 52% των νοικοκυριών ζει με κύρια πηγή εισοδήματος τη «σύνταξη του παππού», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία. Στο μεταξύ οι δανειστές ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να «σφίξει κι άλλο τα λουριά» στο συνταξιοδοτικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δεσμευτεί ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις.


Την ίδια στιγμή:

• Η Ελλάδα κατατάσσεται 91η διεθνώς (σε σύνολο 96 χωρών που καταγράφονται από διεθνείς οργανισμούς), όσον αφορά την ικανοποίηση των ηλικιωμένων για μετακίνηση (53%), ασφάλεια (48%), πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες (39%), σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη του Παρατηρητηρίου Γήρανσης

• Το 12,4% των Ελλήνων συνταξιούχων ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας το 2014, υπολογίζεται στην ίδια έρευνα

• Το 40,8% του συνολικού πληθυσμού θα αποτελούν οι πολίτες άνω των 60 στην Ελλάδα του 2050

• Στα 10 δισ. ευρώ η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης το ίδιο διάστημα

• Στο 45% η μείωση των συντάξεων τα τελευταία έξι χρόνια

Πώς είναι να ζεις με τη σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς; «Δεν ζεις, φυτοζωείς», απαντά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως λέει: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας μας, το 70% των συνταξιούχων ζει με συντάξεις 550-600 ευρώ. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της εκρηκτικής ανεργίας, ειδικά των νέων, όλο και περισσότερες οικογένειες βασίζονται, για να επιβιώσουν, στην ήδη πετσοκομμένη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς».

«Ομως δεν είναι σωστό να λέμε ότι τα νοικοκυριά μπορούν να ζήσουν με αυτές τις συντάξεις πείνας. Αν οι συντάξεις περικοπούν ακόμα περισσότερο, η εξέλιξη είναι προβλέψιμη: μαζική φτωχοποίηση και εξαθλίωση των ήδη εξασθενημένων οικονομικά στρωμάτων και ραγδαία υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών οικογενειών», σημειώνει.


πηγη: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates