.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ CHF ;;;

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνουν συνεργάσιμοι οι δανειολήπτες με στεγαστικά ή/και επιχειρηματικά δάνεια σε ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, που εξαπατήθηκαν από τις τράπεζες επειδή εμπιστεύθηκαν τους τραπεζικούς συμβούλους που τους οδήγησαν στην πλάνη του χαμηλού επιτοκίου, ακόμη και μετατρέποντας παλαιά δάνεια από Ευρώ σε CHF, με αποτέλεσμα να βαφτιστούν εν αγνοία τους, από δανειολήπτες, σε τζογαδόρους της αγοράς συναλλάγματος ;;;





Για ποιο λόγο θα πρέπει οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου, δηλώνοντας Συνεργάσιμοι Δανειολήπτες, να νομιμοποιήσουν στην πράξη τις παράνομες, αισχροκερδείς, καταχρηστικές και προδήλως άκυρες πιστωτικές τους συμβάσεις, παραιτούμενοι έτσι των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, που δεν μπορούν να ανατραπούν ή να περιοριστούν από κανένα Μνημόνιο και, τέλος, να αναγνωρίσουν τα υπόλοιπα των πιστωτικών τους συμβάσεων, που πέφτουν καθημερινά στα δικαστήρια όλης της χώρας ;;;

Τα κεφάλαια που οι τράπεζες χορήγησαν σαν δάνεια σε chf αντλήθηκαν από την αγορά συναλλάγματος άρα είναι εκτεθειμένα στις νομισματικές αναταράξεις, είναι δανειακά προϊόντα υψηλού ρίσκου.
Αρα ουδεμία σχέση έχουν με δάνεια της παραδοσιακής στεγαστικής πίστης όπως ισχυρίζονταν (στην αρχή τουλάχιστον) οι τράπεζες στα δικαστήρια!

Η δραματική πτώση της ισοτιμίας από το 1,65 στο 1.2 βρήκε ανυπεράσπιστους τους δανειολήπτες, με ευθύνη των υπερ-ωφελημένων τραπεζών.

Όπως απέδειξε η ζωή εκ των υστέρων, τα δάνεια αυτού του τύπου δόθηκαν από τις τράπεζες με πλήρη γνώση των χρηματοοικονομικών δεδομένων στη συγκεκριμένη χρονική-οικονομική συγκυρία.

Οι δανειολήπτες ήταν οι αδαείς και ανυποψίαστοι καταναλωτές.
Αφ ενός οι τράπεζες μοίρασαν αθρόα τα συναλλαγματικά δάνεια σαν να ήταν προϊόντα παραδοσιακής στεγαστικής πίστης, και αφ ετέρου ανέθεσαν το συναλλαγματικό κίνδυνο σε ελλιπέστατα ενημερωμένους δανειολήπτες. Αυτό απέδειξαν τα γεγονότα.

Οι Ελληνικές τράπεζες δεν νομιμοποιούνται να απεργάζονται ούτε την καταστροφή του Ελληνικού Λαού ούτε της οικονομίας αυτής της Χώρας.

Παραβίασαν το θεσμικό πλαίσιο χορήγησης των δανείων σε συνάλλαγμα!!

Παρανομούν, κερδοσκοπούν, και το ξέρουν!!

Διότι στην περίπτωση των δανείων σε ελβετικό φράγκο, οι τράπεζες,  με απληστία και κακοβουλία, προσπορίζονται σημαντικά ποσά πέραν των νομίμων. Καρπώνονται τη διαφορά της ισοτιμίας από το 1,64 περίπου όταν ασφάλισαν τις θέσεις τους σε CHF με χρηματοπιστωτικά παράγωγα, μέχρι το 1,20 σήμερα, τιμή στην οποία αποπληρώνονται τα δάνεια.

Η κριτική μας κατά των τραπεζών είναι κριτική για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις τους και στοχεύει να τις θέσει ενώπιον των ευθυνών τους. Διότι ενώ έχουν αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση να υπηρετούν τις ανάγκες του Ελληνικού λαού για τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες, όντας μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, έχουν επιδοθεί στην υστερία για υπερκέρδη νόμιμα και παράνομα.
ΠΗΓΗ
http://www.daneia-chf.gr/poioi-eimaste.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates