.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙ 500.000.000 ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ MADE IN GREECE !!!

ΕΣΚΑΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ

Έκαναν «φτερά» 500 εκατομμύρια δολάρια από fund Έλληνα !!!




Ο Έλληνας εγκέφαλος του σκανδάλου και η βράβευσή του στην Ουκρανία !!!


Μεγάλη υπόθεση επενδυτικής πυραμίδας που έχει στοιχεία… Madoff ερευνούν οι ελληνικές αρχές, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ «ψάχνουν» το επενδυτικό… project που έφτασε έως τα 500 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για ένα hedge fund που ίδρυσε το 2013 Έλληνας πρώην αναλυτής και στέλεχος εγχώριων χρηματιστηριακών εταιρειών ονόματι Γιώργος Δασκαλέας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αρχικό κεφάλαιο ανερχόταν σε 254 εκατ. δολάρια και επενδύθηκε σε συναλλαγές επί νομισμάτων (Forex).

Κεφάλαια που μέσω υψηλών γνωριμιών – του ίδιου και του συνεργάτη του Γ. Λίτινα – κατάφερε να εξασφαλίσει ο κ. Δασκαλέας με στόχο να κάνει επενδύσεις στη μεγάλη αγορά συναλλάγματος και νομισμάτων.

Πρόκειται για σκάνδαλο που μοιάζει με επενδυτική… πυραμίδα, όπου ο εν λόγω κύριος κατάφερε να ελκύσει σημαντικά ποσά έως και 500 εκατ. δολαρίων υποσχόμενος «εγγυημένες αποδόσεις έως και 60%» τα οποία όμως φαίνεται πως δεν υπάρχουν πλέον!

Όμως, το Μάιο του 2015 ωστόσο, και ενώ η αξία του hedge fund ξεπερνούσε τα 500 εκατ. δολάρια, τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούσε η διαχειρίστρια εταιρεία αποδείχθηκαν… μηδενικά.

Το τελευταίο 5μηνο λοιπόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» φαίνεται πως έχουν επιληφθεί οι αρχές και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δικαστικό – αστυνομικό θρίλερ, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο Έλληνας πρώην αναλυτής και συνεργάτες του.
Η έδρα του επενδυτικού fund του κ. Δασκαλέα είναι στο Μπελίζ της Κεντρικής Αμερικής, ενώ φέρεται είχε συγκεντρώσει τα κεφάλαια από Έλληνες, Ευρωπαίους και Ουκρανούς επιχειρηματίες, ιδιώτες και επενδυτές!
Η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2010 είχε ελέγξει και τιμωρήσει τον κ. Γ. Δασκαλέα για τις… επενδυτικές υπηρεσίες που παρείχε παράνομα.
Η εποπτική αρχή, σύμφωνα με το bankingnews.gr είχε επιβάλλει μετά από επισταμένη έρευνα πρόστιμο 450.000 ευρώ στον κ. Γεώργιο Δασκαλέα διότι από το 2004 παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό επενδυτών στην Ελλάδα χωρίς να έχει λάβει την απαιτούμενη άδεια!
Επί σειρά ετών, ο Γ. Δασκαλέας προέβαινε σε διαχείριση χαρτοφυλακίου επενδύοντας σε παράγωγα επί συναλλάγματος (FX) για λογαριασμό επενδυτών.
Για τον ίδιο λόγο τότε η Επ. Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει πρόστιμο 10.000 ευρώ «PK CONSULTANTS USA Inc.» με έδρα το Delaware των ΗΠΑ την οποία ο κ. Δασκαλέας εμφάνιζε ότι παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης.
Πάντως, για την ίδια υπόθεση είχε αθωωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη μεταγενέστερα.
Πιο αναλυτικά, το 2013 το Εφετείο Αθηνών με την υπ’αριθμ. 7539/2013 απόφαση του έκρινε αθώο τον κ. Δασκαλέα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γ. Δασκαλέας είχε τιμηθεί ως «άνθρωπος της χρονιάς 2012» στην Ουκρανία, με τη χώρα να του αποδίδει σημαντικές τιμές για τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που ελάμβανε.
Η βράβευση έγινε στο κατάμεστο Εθνικό Παλάτι του Πολιτισμού στο Κίεβο, παρουσία των κορυφαίων πολιτικών, πανεπιστημιακών, οικονομικών και πολιτιστικών παραγόντων της χώρας!
Μάλιστα, στο βίντεο που προλόγισε τη βράβευση αναφέρονταν στον κ. Δασκαλέα ως το «μόνο ίσως άνθρωπο που δεν ζητά χρήματα από την Ουκρανία, αλλά τα προσφέρει! Βάζει χρήματα στην ανάπτυξη της Ουκρανίας και ξέρει ότι δεν είναι «μύθος», αλλά πραγματικότητα και είναι σωστό να επενδύει κανείς στην ανάπτυξη αυτή».
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό κρατικό θεσμό στην Ουκρανία στον οποίο βραβεύονται άνθρωποι που ξεχωρίζουν στις επιστήμες, στον πολιτισμό και στην οικονομία.
Βραβεύοντάς τον ο πρώην υπουργός κ. Βαλερί Τσιμπούχ είχε αναφερθεί στη «μεγάλη μου τιμή να απονέμω αυτό το βραβείο στο φίλο κ. Δασκαλέα που γνώρισα στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει μόνο καλά πράγματα, κάνει και προγνώσεις στον οικονομικό τομέα που είναι πετυχημένες και σωστές. Είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος ευαίσθητος και σωστός και χαίρομαι που σήμερα ήρθαν πολλοί φίλοι και από την Ελλάδα για να τον τιμήσουν».
Η υπόθεση με τη δίωξη είναι αρκετά μπλεγμένη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» καθώς την ποινική – δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης φέρεται να «κινεί» ο Έλληνας βασικός μέτοχος του hedge fund (συνεργάτης του κ. Δασκαλέα) ο οποίος καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε, όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι του επενδυτικού κεφαλαίου.
Πρόκειται για τον συνέταιρο του κ. Δασκαλέα κ. Γιάννη Λίτινα ο οποίος φέρεται να βοηθούσε στη συγκέντρωση των τεράστιων ποσών για επένδυση, μέσω των γνωριμιών του. Τους πρώτους μήνες λειτουργίας του επενδυτικού σχήματος όλα λειτουργούσαν… επαγγελματικά, καθώς ο ιδιοκτήτης και βασικός μέτοχος ενημερώνονταν τακτικά από τη διαχειρίστρια εταιρεία για τα αποτελέσματα των συναλλαγών, τα οποία με τη σειρά του κοινοποιούσε στα μέλη του fund.
Ο έλεγχος των συναλλαγών είχε ανατεθεί σε εταιρεία με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία βεβαίωνε τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς των επενδυτών.
Τον Μάρτιο του 2015, ωστόσο, η διαχειρίστρια εταιρεία δήλωσε προσωρινή δυσκολία στη διενέργεια πληρωμών προς τους επενδυτές επικαλούμενη αυστηρούς ελέγχους σε εμβάσματα δολαρίων στο εξωτερικό.
Ο Γ. Δασκαλέας γεννήθηκε το 1968, σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια πήρε πτυχίο Business Economics από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Hertford¬shire, MBA από το Trinity College & University. Κατόπιν, εξέλιξε τις ακαδημαϊκές σπουδές του με την απόκτηση PhD στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση.
Επί σειρά ετών απέκτησε σοβαρό βιογραφικό ως αναλυτής αγορών και προγνώστης… ελκυστικών επενδυτικών προορισμών, ενώ είχε διατελέσει επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης και διευθυντής asset management της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ.
Παράλληλα, το 2000 είχε αναδειχθεί «Άνθρωπος της χρονιάς» από το περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση…
Προς το τέλος του 2002 ίδρυσε την Investment Consultants Ltd., η οποία λίγο αργότερα μετονομάστηκε σε PK Consultants USA, Inc στην οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο των 450.000 ευρώ από την Επ. Κεφαλαιαγοράς το 2011.
Είναι παντρεμένος με την κα Πέννυ Ζιάζια – Δασκαλέα η οποία γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ, όντας φυσικά ο πιο άμεσος συνεργάτης του στις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates