.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΕΔΩ ΒΟΥΛΗ !!! ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!!

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ κε ΑΛΕΞΙΑΔΗ
Ύποπτοι για μαύρο χρήμα 30 πρώην & νυν βουλευτές !!!




Ύποπτα εισοδήματα εμφανίζονται σε 30 «πόθεν έσχες» (πρώην και νυν ενδεχομένως) βουλευτών, τα οποία αφορούν το οικονομικό έτος 2012 (δηλώσεις 2013).

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Σύμφωνα με αυτήν, από τους 704 υπόχρεους, περίπου οι 30 φέρεται ότι διαθέτουν αρνητικό «πόθεν έσχες». Με άλλα λόγια, όπως εξήγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ορίστηκε και πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Εσχες», αυτό σημαίνει ότι εκ πρώτης όψεως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν κάποια ποσά στις δηλώσεις τους.
Διερεύνηση

Σύμφωνα, πάντως, με τις εξηγήσεις που η ίδια παρείχε, σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο ότι και οι 30 έχουν αποκρύψει χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία, όμως σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις τους χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις ακόμη 40 προσώπων εμφανίζουν σοβαρές ελλείψεις, οι οποίες εξετάζονται από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει το έργο, και σύντομα θα κληθούν για εξηγήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι ορκωτοί λογιστές και κατά το παρελθόν είχαν έρθει ενώπιον αντίστοιχων «προβλημάτων», όμως τελικά αποφάνθηκαν ότι όλα ήταν νομότυπα. Οσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία έχουν μπει στη μαύρη λίστα, η κυρία Χαραλαμπίδου υποστήριξε ότι ούτε η ίδια τα γνωρίζει, καθώς οι σχετικοί φάκελοι δεν έχουν φτάσει στα χέρια της.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής αποφασίστηκε και το χρονοδιάγραμμα της κατάθεσης των νέων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Σύμφωνα με αυτό, εναρκτήρια ημερομηνία ορίστηκε η 28η Αυγούστου (μία ημέρα νωρίτερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων), ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η κυρία Χαραλαμπίδου προανήγγειλε ουσιαστικά ότι επίκεινται αλλαγές στον νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ο οποίος ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ύστερα από συναντήσεις των υπευθύνων των παρατάξεων με την ίδια αλλά και με τον βουλευτή της Ν.Δ. και αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη διαπιστώθηκε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί προβλήματα και χρίζει αλλαγών. Ειδικά, μάλιστα, όσον αφορά τα κουπόνια από τις οικονομικές εξορμήσεις, τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα (τις περισσότερες ενστάσεις κατέθεσε ο Νίκος Σοφιανός εκ μέρους του ΚΚΕ), την ώρα που ο σχετικός έλεγχος εκκρεμεί από το 2007!

ΠΗΓΗ
http://www.escapemedia.gr/media/%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1-30-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates