.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ !!! ΟΛΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι Έλληνες καλούνται ακόμη μια φορά να πληρώσουν με τους φόρους τους τα σπασμένα των τραπεζών, που ενώ μέχρι σήμερα έχουν κοστίσει πάνω από 300 Δις, δεν μπόρεσαν τελικά να εγγυηθούν 125 Δις καταθέσεων και έκλεισαν μετά από ένα περιορισμένου μεγέθους διήμερο bank run της τάξης των 2-3 Δις !!!
Αν η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν στείλει στη φυλακή τους υπαίτιους αυτού του οικονομικού εγκλήματος, σε πολύ σύντομο χρόνο θα έχει την τύχη όλων των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων !!!





Αύξηση φόρου στις ασφάλειες, σταδιακή κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος ΦΠΑ στα μη παραμεθόρια νησιά από τον Οκτώβριο, ΦΠΑ 23% στην εστίαση αλλά και σε εκατοντάδες κωδικούς τροφίμων, είναι ορισμένα από τα βασικότερα φορολογικά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση με την νέα της πρόταση. 
Πίσω από τις γραμμές, ενδεχομένως κρύβονται και άλλα μέτρα καθώς προαναγγέλλεται η κατάθεση νέου φορολογικού νομοσχεδίου το φθινόπωρο.

Ο κατάλογος με τις φορολογικές παρεμβάσεις που περιγράφονται στο αγγλικό κείμενο, έχει ως εξής :



  1.  Ο ΦΠΑ στα εστιατόρια ανεβαίνει στο 23% από 13% από την 1η Ιουλίου. Επίσης αυξάνει ο ΦΠΑ σε 23% σε μια σειρά τροφίμων (σ.σ μόνο βασικά τρόφιμα παραμένουν στο 13%) αλλά και στα εισιτήρια. Ο συντελεστής του 13% θα ισχύσει μόνο για βασικά τρόφιμα, ρεύμα, νερό και ξενοδοχεία. Ειδικά για τα ξενοδοχεία προτείνεται ο νέος συντελεστής θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.
  2. Το ειδικό καθεστώς των νησιών προτείνεται να καταργηθεί σταδιακά από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του 2016 αρχής γενομένης από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Ζητείται επίσης να υπάρχουν εισοδηματικές ενισχύσεις για τους κατοίκους με τα μικρότερα εισοδήματα.
  3.  Ένα από τα σοβαρότερα μέτρα είναι η κατάργηση των εξαιρέσεων που υπάρχουν σήμερα από τον ΦΠΑ. Γίνεται ρητή αναφορά στις ασφάλειες οι οποίες, όπως αναφέρεται στο κείμενο, θα υπαχθούν σε βαρύτερη φορολογία. Μένει να φανεί με ποιο συντελεστή θα υπολογιστεί ο φόρος.
  4.  Άμεσα αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις στο 100% (απ0ό 55% σήμερα). Για τα φυσικά πρόσωπα (επαγγελματίες) η αύξηση αυτή θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2017.
  5.  Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης
  6.  Καταργείται το ευνοϊκό καθεστώς για το πετρέλαιο των αγροτών ενώ εξαγγέλλεται αναθεώρηση του πλαισίου (σ.σ ουσιαστικά κατάργηση του επιδόματος) και για το πετρέλαιο θέρμανσης.
  7. Το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των αγροτών θα εκλείψει μέχρι το 2017  σταδιακά
  8. Αυξάνεται ο φόρος για τις ναυτιλιακές εταιρείες
  9. Εξαγγέλλεται η κατάθεση νέου φορολογικού νομοσχεδιου για το φθινόπωρο όπου μεταξύ άλλων θα επανεξεταστούν οι φορολογικές απαλλαγές ενώ θα ενσωματωθεί η εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογική κλίμακα.
  10. Αυξάνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 26% στο 28%
  11. Επιβάλλεται φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις
  12. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής θα ισχύσει για σκάφη από τα πέντε μέτρα ενώ ο συντελεστής υπολογισμού (που θα αγγίξει και αυτοκίνητα, πισίνες) αυξάνεται σε 13% από 10% σήμερα.
  13. Επιβάλλεται φόρος 30% και στα VLTs
  14. Προαναγγέλλονται μέτρα εφεδρείες σε περίπτωση που υπάρξουν κενά. Μεταξύ αυτών η αύξηση του φόρου στα ενοίκια (από 11% σε 15% για ποσά έως 12.000 ευρώ και 35% από 33% για ποσά άνω των 12.000 ευρώ). Επίσης, μέτρο εφεδρεία θα είναι και η αύξηση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 29% 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates