.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΕΜΕΙΣ ΟΙ 3.558.450 ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ" !!!

ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ 61%
Εμείς οι 3.558.450 ''τελειωμένοι'' !!!




Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Είμαστε εκατομμύρια εμείς, οι τελειωμένοι. Πολύ περισσότεροι απ' όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Είμαστε στις ουρές των συσσιτίων, στον ΟΑΕΔ για το επίδομα και την κάρτα ανεργίας, στις δημόσιες υπηρεσίες για τα ψίχουλα επιδόματα, στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων, στις ουρές της εφορίας για ρυθμίσεις, στις ουρές των ΑΤΜ πρόσφατα.
Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες, εμείς οι τελειωμένοι των Μνημονίων. Ήσυχα γυρνάγαμε στα σπίτια μας, οι μισοπληρωμένοι, με τους λειψούς μισθούς, ήσυχα στριμωχνόμασταν στις ουρές, ήσυχα αρχίσαμε να σερνόμαστε στους δρόμους επαίτες, άστεγοι και ακόμα πιο ήσυχα πολλοί από μας αποχώρησαν βάζοντας τέλος στην εξαθλίωση και εξαχρείωση της ζωής τους.
Και εκεί μια μέρα που εμείς οι χιλιάδες αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το ατέρμονο βάδισμα της κοινωνικής και ατομικής οντότητας μας στο θάνατο, εμείς οι τελειωμένοι, είπαμε να μετρηθούμε.
Μετρηθήκαμε μία φορά, δεν σας έφτασε, μας είπατε παρένθεση.
Μετρηθήκαμε δεύτερη και φωνάξαμε 3.558.450 περήφανα ΟΧΙ και πάλι δεν σας φτάνει. Τα ρετάλια του πολιτικού σας κατεστημένου της διαφθοράς, τα ρετάλια των γραβατομένων της πολιτικής εξουσίας σας, που ανδρώθηκε στα σκυλάδικα, στα καφενεία και στα lifestyle πάρτυ της ΔΑΠ, αγκαλιά με τακουνάκια, Gucci, ρόλεξ και τον ανελέητο μικροαστισμό μιας φαλλικής μονομανίας των συμβόλων της δικής σας τάξης, απειλούν.
Ποιοι είναι αυτοί που απειλούν; Τα συμφέροντα Μπόμπολα, τα υποβρύχια Βενιζέλου, τα ακροδεξιά ρετάλια των Ragers και η σκουπιδοτηλεόρασή τους.
Εμείς οι τελειωμένοι, που κατανοήσαμε ότι είμαστε σαφώς κάτι άλλο από εσάς που υψώσαμε ανάστημα στον πολιτικό ραγιαδισμό, δεν ανεχόμαστε να μας κουνάτε το δάχτυλο, σαν κομμένες κεφαλές στα τηλεπαράθυρα.
Εμείς οι τελειωμένοι που πήραμε την κυβέρνηση, που αντιστρέψαμε το παιχνίδι, που απ' όλη την Ευρώπη έστερξαν στο πλευρό μας, που φέραμε την πολιτική στο επίκεντρο ΠΑΝΤΟΥ.



Στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στο καφενείο, στο δρόμο, στο σχολείο είπαμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, επανοηματοδοτώντας τον πολιτικό λόγο με ουσία και δίνοντας του τη βάση της πραγματικότητας και της αλήθειας που για χρόνια μας είχατε αφαιρέσει.
Γιατί αυτός «ο χαμογελαστός» χωρίς γραβάτα κ. Μεϊμαράκη, είναι ένας από εμάς και έχει κάτι που ο πολιτικός σας χώρος έχει απολέσει, την αξιοπιστία και τη συνέπεια, τη βαρύτητα του λόγου όταν σημαίνει τα σημαινόμενα, εκπορεύεται και αντιπροσωπεύει το λαό.
Εμείς οι τελειωμένοι είμαστε η βάση της Δημοκρατίας που πληγώσατε ανεπανόρθωτα τα μνημονιακά χρόνια. Δεν λέμε ΟΧΙ, είμαστε το ΟΧΙ στα σχέδιά σας.
Εμείς οι τελειωμένοι, είμαστε ο εφιάλτης σας που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του μαγκαλιού των φοιτητών στην Ξάνθη, που βλάστησε στο δέντρο του Χριστούλα, που έγινε πόνος και οργή για τη ζωή του νέου, που χάθηκε για ένα εισιτήριο Θ. Καναούτη και του δολοφονημένου από τους ομόσταυλους σας, Π. Φύσσα.
Εμείς οι τελειωμένοι, είμαστε το νέο που γεννιέται. Η λαϊκή δύναμη και η βάση που θα βάλει φρένο στα σενάρια κατάλυσης της δημοκρατίας που υφαίνετε στα πολιτικά σας γραφεία, νυχθημερόν, παρά τις συνεχείς πολιτικές σας ήττες.
Είμαστε το νέο που είναι ΕΔΩ και έχει πολύ σημαντικότερα να υπερασπιστεί από το χρήμα και την ιλουστρασιόν ζωή που εξαγοράζει. Το ΔΙΚΙΟ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας.
Κυρίως όμως ΔΕΝ έχουμε ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο να χάσουμε, κι αυτό σας κάνει να μην κοιμάστε.
Λυπάμαι, επτωχεύσατε, γι' αυτό τρέμετε περισσότερο από ποτέ, γιατί εμείς ανακαλύψαμε τη χαμένη ταξικότητα μας και επαναβαπτιστήκαμε στις αρχές μιας νέας συλλογικής συνείδησης της που γεννιέται, μιας νέας συντροφικότητας που βρίσκεται στα σπάργανα. Μια φωνή ξεδιπλώνεται που δεν σας χαρίζει την πατρίδα. Πατρίδα άλλωστε είναι αυτοί που την υπερασπίζονται και όχι όσοι την ξεπουλάνε πόντο, πόντο.
Πώς νοιώθετε άραγε που τα υπερόπλα της μαύρης προπαγάνδας σας τσακίστηκαν σαν παιδικό παιχνίδι, στο λαϊκό, βροντερό μας ΟΧΙ;
Να σας το ψιθυρίσω, αλλά... παλιά μας έλεγαν κολασμένους...

Υ.Σ. «Τελικά οι τελειωμένοι ήταν πολύ περισσότεροι απ' όσο περιμέναμε» είπε φανατικός υποστηρικτής του «ναι» σε δεξίωση σε κοινωνικό του περίγυρο, μόλις πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα του 61,3% OXI του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates