.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ !!!

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Αν θέλουν την ταπείνωσή μας, θα υποστούν τη διάλυση της Ευρώπης !!!
                                       


«Μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο αδύναμους Ελληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί πέντε χρόνια τώρα. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση. Λες και το ΕΚΑΣ ήταν το πρόβλημα που η Ελλάδα βρίσκεται στη σκοτοδίνη της κρίσης», τόνισε σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οι δανειστές απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με 23% ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για χρόνια πολλά στη 'μαύρη τρύπα' του χρέους»,πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Την ρήξη δεν την έχουμε στο τραπέζι αλλά πρέπει να μπορούμε να τη διανοηθούμε. Θα έχουν από εμάς τη μία λογική πρόταση μετά την άλλη αλλά δεν θα υπάρξει πουθενά η ταπείνωση. Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης. Η ρήξη πρέπει να γίνει εδώ, με το κατεστημένο, με τον ίδιο μας τον κακό εαυτό», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τους δανειστές ότι προσποιούνται, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν πιστεύει ότι «με τα μέτρα που μας προτείνουν θα αναπτυχθεί η οικονομία μας και θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω». Μάλιστα τους καταλόγισε «διγλωσσία», υποστηρίζοντας ότι άλλα λένε δημοσίως και άλλα στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν οι ίδιοι οι θεσμοί στην Ελλάδα θα μειώσει τα εισοδήματα από τα οποία οι δανειστές περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους. Εξάλλου, όπως υποστήριξε, ακόμα και στο εσωτερικό του ΔΝΤ «γνωρίζουν ότι η νέα λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν θα μειώσει κι άλλο τα εισοδήματα από τα οποία θα αποπληρωθεί το χρέος».

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε τη δυσκολία επίτευξης συμφωνίας σε διαφωνίες μεταξύ των θεσμών, αλλά και μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης και σε κάποιες περιπτώσεις και εντός κάποιων κρατών μελών.

«Έχουμε τρεις θεσμούς που δε θέλουν το ίδιο πράγμα αλλά και τα κράτη μέλη με τις δικές τους ατζέντες». «Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση, διαπραγματευόμαστε για το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΠΗΓΗ
http://www.kathimerini.gr/819456/article/epikairothta/politikh/varoyfakhs-an-8eloyn-thn-tapeinwsh-mas-8a-ypostoyn-th-dialysh-ths-eyrwphs
SSL Certificates