.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ GATE ;;;

Η ελληνική Δικαιοσύνη φρενάρει την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και στην Κύπρο !!!



Μόλις μερικές ημέρες μετα από την αποκάλυψη του «HOT DOC» πως η ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί με αμελή και περίεργη συμπεριφορά στο θέμα της έρευνας για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, νέες κατηγορίες έρχονται από την Κύπρο. Οι κυπριακές αρχές δείχνουν έντονη δυσαρέσκεια γιατί η ελληνική πλευρά δεν προχωρά, στo πλαίσιo της δικαστικής συνδρομής, στην ανάκριση του Βγενόπουλου και άλλων συγκατηγορούμενών του που εξετάζονται ως υπεύθυνοι για χειραγώγηση μετοχών. Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σε ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ του Μιχάλη Χατζηβασίλη εμφανίζει τις Κυπριακές αρχές έτοιμες να επαναλάβουν το αίτημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα του «ΗOT DOC» προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχηλ Μακρη, Θεόδωρου Παραστατίδη, Ιωάννη Σταθά, Χαρίλαου Τζαμακλή κι Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Γράφει συγκεκριμένα ο «Φιλελεύθερος»:
"Ένα μήνα μετά το αίτημα των κυπριακών Αρχών για ανάκριση των Βγενόπουλου, Μπουλούτα και άλλων, οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής επί του πρακταίου. Μετά την εξέλιξη αυτή, Γενική Εισαγγελία, ανακριτές και υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζονται στην αποστολή υπενθύμισης ώστε να προχωρήσει το αίτημα. Ήδη αναμένεται ότι την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποστείλει στο αντίστοιχο υπουργείο της Ελλάδας υπενθύμιση ή να γίνει επαφή με αρμοδίους, ότι αναμένεται απάντηση στο αίτημα για ανάκριση τριών προσώπων και λήψη κατάθεσης από δύο άλλους οι οποίοι θεωρούνται μάρτυρες κατηγορίας.

Στο αρχικό αίτημα οι ανακριτές είχαν υποβάλει και ερωτηματολόγια ώστε να υποβληθούν στα πέντε συνολικά πρόσωπα. Η καθυστέρηση στην απάντηση του κυπριακού αιτήματος, έχει στην ουσία αντίκτυπο στις συνολικές έρευνες για την υπόθεση που διερευνάται και σχετίζεται με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα και τη χειραγώγηση τιμών της αγοράς, όπως αυτή διερευνήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβάλλοντας μάλιστα και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα. Σημειώνεται ότι ανάλογη υπόθεση που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται ήδη ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», από τη στάση που θα τηρήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, θα εξαρτηθεί και το μέλλον της υπόθεσης. Από πλευράς κυπριακών Αρχών διαμηνύεται ότι αν δεν θελήσει να έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα ζητηθεί η έκδοσή του. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα, αφού ο ίδιος φρόντισε να εκκρεμούν στην Ελλάδα υποθέσεις εναντίον του τις οποίες αναμένεται να επικαλεστεί.

Στο μεταξύ, άλλη μια υπόθεση που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου και εξετάστηκε αρχικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται σε ένα περίπου μήνα να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Επίσης, όσον αφορά στη σοβαρή υπόθεση που αφορά στην εταιρεία Focus και τα έτη 2005 – 2008, οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αναμένονται όμως επιπρόσθετα στοιχεία από την Ελλάδα για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Οι ανακριτές του ειδικού κλιμακίου που διερευνούν τυχόν ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας, αποστέλλουν διαρκώς νέα αιτήματα στις ελληνικές Αρχές για παράδοση στοιχείων. Αυτό εξυπακούει και καθυστέρηση στη συμπλήρωση των ερευνών, ενώ αν τα στοιχεία βρίσκονταν στην Κύπρο οι έρευνες θα είχαν συμπληρωθεί προ πολλού".

ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/141420/i-elliniki-dikaiosyni-frenarei-tin-ereyna-gia-vgenopoylo-kai-stin-kypro
SSL Certificates