.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο "ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

Αυτός είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Σερβίας, τον οποίο τα τοπικά ΜΜΕ αποκαλούν "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ" !!!



Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς προτείνει ιδεολογική μεταστροφή από τη σοσιαλδημοκρατία στη ριζοσπαστική αριστερά, κατά το πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Danas", σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει πρόταση για αλλαγή του προγράμματος του κόμματος, που θα είναι "αριστερή πλατφόρμα" που θα έχει ως βάση την υπεράσπιση των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, που αποκαλείται από τα σερβικά ΜΜΕ "Τσίπρας της Σερβίας" διακηρύττει, τους τελευταίους μήνες, την ανάγκη να μετατραπεί το Δημοκρατικό Κόμμα σε μία αριστερή πολιτική παράταξη, που θα καλύπτει το κενό που υπάρχει στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Για τη σύσταση του προγράμματος που θα καταθέσει στα κομματικά όργανα ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς, εργάζεται ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, κοινωνιολόγος Γιόβο Μπάκιτς.

Σε συνέντευξή του στη σερβική έκδοση της ρωσικής ιστοσελίδας "Sputnik", ο κ. Μπάκιτς ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα είναι "ένα μανιφέστο αντικαπιταλιστικής κατεύθυνσης που δεν θα φέρει, ωστόσο, σε δύσκολη θέση τη χώρα".

"Είναι ένα αριστερό, αλλά ρεαλιστικό πρόγραμμα το καπιταλιστικό σύστημα είναι απάνθρωπο και άδικο, κυρίως στην περιφέρεια του συστήματος, όπου κυριαρχεί η αδικία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε σε συνεργασία με άλλα κινήματα στην Ευρώπη..." τόνισε, στη συνέντευξή του, ο κοινωνιολόγος Γιόβο Μπάκιτς.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις εντός του Δημοκρατικού Κόμματος και εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς να προωθήσει τις προτάσεις στα κομματικά όργανα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δημοσιεύματα στον σερβικό Τύπο υποστηρίζουν ότι ο Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι και τη σύγκρουση με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος προκειμένου να δημιουργήσει τον "σερβικό ΣΥΡΙΖΑ".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα είναι η τρίτη, σε αριθμό βουλευτών, πολιτική δύναμη στο σερβικό κοινοβούλιο.


ΠΗΓΗ
http://www.toxwni.gr/more/item/55023-fotografia-o-tsipras-tis-servias
SSL Certificates