.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΤΟ ΙΚΑ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ !!!

Τα επιδόματα που έπαιρναν καλούνται να επιστρέψουν χιλιάδες συνταξιούχοι, που παίρνουν «ραβασάκι» από το ΙΚΑ.


Πρόκειται για ασφαλισμένους από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν το επίδομα συζύγου αναδρομικά για 10 χρόνια, καθώς διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι οι συνταξιούχοι έπαιρναν αυτό το επίδομα χωρίς να το δικαιούνται, θεωρώντας μάλιστα ότι το λάμβαναν γνωρίζοντας ότι παρανομούν, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Μία τέτοια ειδοποίηση έλαβε συνταξιούχος από τον οποίο ζητά το ΙΚΑ να επιστρέψει με ετήσιο τόκο 5% όλα τα επιδόματα που πήρε για τη σύζυγό του από το 2002 έως το 2011, καταβάλλοντας 4.225,18 ευρώ, ενώ το ποσό που είχε εισπραχθεί ήταν 2.881 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Μάλιστα, στην απόφαση του καταλογισμού αναφέρεται ότι για το συμψηφισμό της οφειλής, θα μειωθεί η σύνταξή του κατά 264 ευρώ.
Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα για τους συνταξιούχους αυτούς είναι ότι το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει το δικαίωμά τους να εξοφλήσουν την οφειλή με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως επίσης ότι το Ταμείο θεωρεί ένοχους τους ασφαλισμένους και ότι τις υπηρεσίες που ενέκριναν τη συγκεκριμένη παροχή.

Το ΙΚΑ σχεδιάζει σαρωτικούς ελέγχους στο επιχειρησιακό πλάνο για την περίοδο 2015-2016, για την επιστροφή παροχών και παράνομων συντάξεων, όπως και για συνταξιούχους που εργάζονται και δεν το δηλώνουν.

ΠΗΓΗ
http://www.capital.gr/epikairotita/3016395/to-ika-zita-piso-epidomata-me-toko
SSL Certificates