.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !!!

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια έξω από τη Λαμία και τη Λεπτοκαρυά !!!



Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων για μια ώρα προχώρησαν και κάτοικοι της ΠιερίαςΚινητοποίηση, μετά από κάλεσμα που απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο και η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας αλλά και η συντονιστική Επιτροπή Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιείται στο μετωπικό σταθμό διοδίων της Μαυρομαντήλας ανάμεσα σε Λαμία και Στυλίδα, στο 216ο χλμ, έξω από τη Λαμία, όπου οι διαδηλωτές σήκωσαν συμβολικά τις μπάρες. Παράλληλα μετέχουν κινήσεις πολιτών και δημοτικές παρατάξεις.

Το κάλεσμα έγινε από πολλούς φορείς: Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία, Εργατικό Κέντρο, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Αριστερή Παρέμβαση, Συντονιστική Επιτροπή Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται από άλλους φορείς και κινήσεις πολιτών και σε άλλους σταθμούς διοδίων της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας σημειώνει ότι μετέχει «σε όποια κινητοποίηση αποφασιστεί σε συνεργασία με όλους τους φορείς» ενώ συμπληρώνει ότι «είναι τραγικό σ΄ έναν αυτοκινητόδρομο που έχουμε πληρώσει εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας αλλά και των τελών κυκλοφορίας να λειτουργούν σε μία απόσταση 120 χιλιομέτρων συνολικά εννέα σταθμοί διοδίων» ενώ καλεί τους εργαζόμενους «να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την κατάργηση των διοδίων».
Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας ζητεί την κατάργηση όλων των διοδίων γιατί όπως τονίζει «γιατί ένα κομμάτι των εκπαιδευτικών μετακινείται σε σχολεία που περικυκλώθηκαν από διόδια» και γ «για να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε όλους όσους αγωνίζονται να ρίξουν τα τείχη που μας κυκλώνουν». Η ΕΛΜΕ τη Φθιώτιδας ζητά την κατάργηση όλων των διοδίων, την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης και όλων των νομοθετημάτων που ορίζουν παραβάσεις και πρόστιμα».



Η Συντονιστική Επιτροπή Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την στήριξή της στην κινητοποίηση στα διόδια και καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος αλλά και όλους τους πολίτες της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στα διόδια της Μαυρομαντήλας μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας. Χαρακτηρίζουν τις συμβάσεις παραχώρησης αποικιοκρατικές.




Πιερία: Κινητοποίηση πολιτών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς
Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων για μια ώρα προχώρησαν και κάτοικοι της Πιερίας, μέλη της «πανπιερικής επιτροπής αγώνα ενάντια στα διόδια» και της «εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας».

Οι διαδηλωτές σήκωσαν τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τις δώδεκα μέχρι τη μία το μεσημέρι, ενώ έστησαν έξι «σκιάχτρα», ένα σε κάθε σημείο διέλευσης, ως σύμβολα «αντίστασης » στις πολιτικές που ασκήθηκαν κατά το παρελθόν για τα διόδια.
Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Ζήσης Ζάννας, Μπέττυ Σκούφα και Χαρίλαος Τζαμακλής, ο δήμαρχος Πύδνας –Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου Νίκος Λάππας και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές ζητούν την «κατάργηση των τροπολογιών Ρέππα – Βορίδη», να πάψουν οι δικαστικές διώξεις κατά μελών του κινήματος και «να φύγει η αστυνομία από τα διόδια», σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων είναι πολιτική πράξη και όχι ποινικό αδίκημα».

Διαμαρτύρονται, επίσης, για τον αριθμό και το ύψος της τιμής των διοδίων στο νομό, που θεωρούν υπερβολικό και «αναντίστοιχο με το ύψος της επένδυσης των εταιριών», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το μέλος της πανπιερικής επιτροπής αγώνα, Ηλίας Τσολακίδης. Σημείωσε, ακόμη, ότι συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων που «θα διεκδικήσει νομικά την επιστροφή χρημάτων από την εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/greece/article/465452/sikosan-tis-bares-sta-diodia-exo-apo-ti-lamia/
SSL Certificates