.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ;;; ΔΗΛΩΣΤΕ !!! ΠΛΗΡΩΣΤΕ !!! ΓΛΥΤΩΣΤΕ !!!

ΥΠΟΙΚ προς καταθέτες Ελβετίας :
Δηλώστε και Πληρώστε !!!




Νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας έχουν καταθέσεις στην Ελβετία, να τις δηλώσουν και να πληρώσουν κατ’ αποκοπήν φόρο, φέρνει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση. Αυτό ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού κατά της διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδη με τον Ελβετό υπουργό Jacques de Watteville.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις αρχές του καλοκαιριού, προκειμένου να εισρεύσει και ζεστό χρήμα στο δημόσιο ταμείο. 


Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία με την ελβετική κυβέρνηση προβλέπει τα εξής:
-η Ελλάδα θα θεσπίσει μια διαδικασία εθελοντικής συμμόρφωσης όσων φορολογικών κατοίκων Ελλάδας έχουν καταθέσεις στην Ελβετία που δεν προκύπτουν από δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα. Θα μπορούν να δηλώσουν τις καταθέσεις και να καταβάλλουν έναν κατ΄ αποκοπήν φόρο ύψους 15- 20% του ποσού που θα δηλωθεί (το ποσοστό δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί)

-η ελβετική κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να υποχρεώσει τις ελβετικές τράπεζες να αποστείλουν επιστολές προς τους Έλληνες καταθέτες τους για τη ρύθμιση που τους προσφέρεται στην Ελλάδα και να τους προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν συμμετάσχουν σε αυτήν και δεν προσκομίσουν σχετικό φορολογικό πιστοποιητικό από τις ελληνικές φορολογικές αρχές, τότε είναι πιθανό ο τραπεζικός τους λογαριασμός να κλείσει.

Η συμφωνία αυτή, ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι απέχει πολύ από τις παλαιότερες διεκδικήσεις της Ελλάδας από την Ελβετία για παροχή ονομάτων καταθετών και την υπογραφή συμφωνίας ανάλογης με αυτήν που έχει υπογράψει η χώρα της κεντρικής Ευρώπης με την Γερμανία. Στο πλαίσιο εκείνων των συμφωνιών η Ελβετία είχε αποδεχτεί προκαταβολή για την φορολόγηση των καταθέσεων που δεν είχαν δηλωθεί.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί με την Ελβετία θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ελβετός υπουργός δήλωσε ότι η Ελβετία θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ελλάδα και ήδη ενισχύει τη χώρα μας μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς έστειλε μήνυμα σε όσους χρωστούν στο δημόσιο και διαθέτουν κεφάλαια, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, να πληρώσουν τις οφειλές τους με το σημερινό ευνοϊκό πλαίσιο.

Πηγή:www.capital.gr
SSL Certificates