.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣτΕ : ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ SIEMENS !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Κε ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, επειδή στη συγκεκριμένη υπόθεση εκπροσωπείτε το Ελληνικό Δημόσιο, μην ξαναεπιτρέψετε να αναβληθεί η εκδίκαση στο ΣτΕ και φροντίστε να παραστείτε στη δίκη με πλήρη φάκελλο !!!
Θα σας βοηθήσει και στη διαπραγμάτευση με το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε  !!! 


Αποτέλεσμα εικόνας για siemens
Μόνον εμείς αναδέιξαμε το θέμα, ενώ όλα τα ΜΜΕ το κρατούσαν σκοπίμως στην αφάνεια !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Σήμερα, δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση του δικηγόρου των αιτούντων την ακύρωση και μέλους της Επιστημονικής Ομάδας του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, 
κου ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ !!!

Δεν ξεχνάμε ότι οι έντιμοι δικηγόροι που πρωτοστάτησαν σε αυτό είναι οι: Παναγιώτης Χασιώτης, Χρήστος Κλειώσσης και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ενωσης Φορολογουμένων Γιάννης Σιάτρας !!!
Αναβλήθηκε για τέταρτη φορά η συζήτηση στο ΣτΕ που επρόκειτο να γίνει στις 10/03/2015 !!! 

Ως πότε πιά θα ανεχόμαστε οι βαρύτατα προσβεβλημένοι Έλληνες Πολίτες αυτή τη συμπεριφορά από την Πολιτεία ;;; 
Επιτέλους, τι κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ;;; 
Θα αφήσει και αυτή το σκάνδαλο ατιμώρητο ;;;

Στις 10 Μαρτίου 2015, επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣτΕ μία εξαιρετικής σημασίας υπόθεση, η οποία αποτελεί και την «κορωνίδα» των υποθέσεων διαφθοράς που ταλάνισαν τη Χώρα μας. Σ’ αυτήν θα εκδικαζόταν η Αίτηση Ακυρώσεως του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι» κατά της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της SIEMENS, με σκοπό την ακύρωσή της. Εάν η Αίτηση Ακυρώσεως αυτή γίνει δεκτή, τότε η Σύμβαση αυτή λογίζεται ως «μηδέποτε υπογραφείσα» εξ αρχής, και ανατρέχουν εξ αρχής όλα τα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου εναντίον της.

Θυμίζουμε ότι στις 27 Αυγούστου 2012 στο ΦΕΚ υπ’ αριθ. 164, δημοσιεύθηκε η επικύρωση της ΥΠΟΙΚ 07085ΕΞ2012/27.8.2012 Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας «SIEMENS», σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που παρείχε στον Υπουργό Οικονομικών η διάταξη της παραγράφου 2, του άρθρου 324, του ν. 4072/2012.
Σύμφωνα με τον Πρόλογο αυτής της Συμβάσεως, «το Νοέμβριο του 2006, ο Εισαγγελέας Μονάχου εξέδωσε εντάλματα ερεύνης σε πολλαπλές τοποθεσίες/γραφεία της SIEMENS, ως αποτέλεσμα της ανάκρισης για την κατηγορία δωροδοκίας αλλοδαπών δημοσίων λειτουργών και άλλες παράνομες ενέργειες. Αμέσως μετά από αυτές τις επιδρομές κατ’εντολήν του Εισαγγελέα Μονάχου, η SIEMENS γνωστοποίησε από κοινού στο Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice-DoJ) και την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission-SEC) τις παραβιάσεις που η ίδια διέπραξε σε πολλές Χώρες στα πλαίσια της Νομοθεσίας Foreign Corrupt Practices ActFCPA, ή όπως αποδίδεται εύσχημα ως «Whistleblowers Act”, δηλ. Νομοθεσία Επιβράβευσης της Καταγγελίας Διαφθοράς ξένων δημόσιων λειτουργών από εταιρείες Εισηγμένες σε Αγορά».
Παρατίθεται το κείμενο και στα Αγγλικά: (In November 2006, the Munich Public Prosecutor’s Office executed search warrants at multiple Siemens locations, as well as the homes of certain Siemens employees in and around Munich, Germany, as part of an investigation concerning alleged bribery of foreign public officials and other illegal acts. Shortly after these raids, Siemens disclosed to both the U.S. Department of Justice (“DOJ”) and the Securities and Exchange Commission (“SEC”) alleged violations of the Foreign Corrupt Practices Act in multiple countries.
Για να μην υποχρεωθεί λοιπόν η SIEMENS να παραπεμφθεί -κατά την Αμερικανική Νομοθεσία- στα εκεί Δικαστήρια, συνήψε Συμφωνία Εξωδικαστικής Επίλυσης με το Ελληνικό Δημόσιο.

 Σημειωτέον ότι σε ανάλογες περιπτώσεις αναγκάστηκε να πληρώσει όχι μόνον τεράστιες αποζημιώσεις στις Χώρες των οποίων τους δημόσιους λειτουργούς «διέφθειρε», -πράγμα που αναγκάστηκε να κάνει σε πολλές άλλλες χώρες-, αλλά και να της επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) γιά παραβίαση της Αμερικανικής Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας.
Η συμφωνία αυτή προέβλεπε -έναντι των άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ βεβαιωμένες ζημίες από το Γ.Λ.Κ. (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, όπως προέκυπτε από τα πορίσματα των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, η SIEMENS να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες –όχι χρηματική αποκατάσταση της ζημίας- αλλά οικονομικά «αντίστοιχη» επανορθώσεων ύψους περίπου 170 εκατ ευρώ.
Η κατάπτυστη αυτή συμφωνία, που αποτελεί το όνειδος της Ελληνικής Πολιτείας, έδωσε το δικαίωμα στη SIEMENS να απαλλαγεί από όλες τις νομικές συνέπειες από την μακρά και συστηματική διαφθορά της Χώρας μας και την πρόκληση ζημίας στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και να παύσει η δίωξή της από την Αμερικανική Δικαιοσύνη, που είναι αμείλικτη σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το ακόμη πιο επονείδιστο είναι ότι αν και έχουν υποβληθεί σειρά ερωτήσεων στην Βουλή από βουλευτές της –πρώην-Αντιπολιτεύσεως για το κατά πόσον έχουν εκπληρωθεί οι συμβατικές υποχρεώσεις της SIEMENS, απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την ανάγνωση των κειμένων των επερωτούντων βουλευτών (Ρ. Μακρή, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ), δηλαδή πρακτικά, ούτε αυτά τα ελάχιστα που προέβλεπε η Σύμβαση δεν έχουν τηρηθεί, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται!
Μετά από 3 αναβολές, η συζήτηση δυστυχώς αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά, προκαλώντας σε όλους μας δυσάρεστες σκέψεις, καθώς η νέα Κυβέρνηση, έχει κάνει «προμετωπίδα» του Κυβερνητικού της Προγράμματος, όχι μόνον στο εσωτερικό της Χώρας αλλά και ΕΠΙΣΗΜΑ, ως περιεχόμενο της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Τα Δικηγορικά Γραφεία του Ι.Κυριακόπουλου (www.kyroslawoffices.gr) που συμμετέχουν στην επιστημονική ομάδα της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ έχουν δεσμευτεί, διά των αποκλειστικών συνεργατών τους στις ΗΠΑ “GRANT&EISENHOFER” (www.gelaw.com) να διερευνήσουν την δυνατότητα, εάν τους αναθέσει το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την «Ενωση Φορολογουμένων» την ειδική επί τούτου εντολή, επαν-υποβολής της Αγωγής κατά της SIEMENS με βάση τη Νομοθεσία FCPA, για την επιβολή κυρώσεων και την διεκδίκηση αποζημιώσεων, ύψους άνω των 2,1 δισεκατ ευρώ πλέον τόκων για τις ζημίες που προξένησε αυτή με διενέργεια μεθόδων διαφθοράς κατά του Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε Ελληνική, Ευρωπαική ή Αμερικανική Δικαιοδοσία Δικαστηρίων. Σημειωτέον ότι σε μεγάλες υποθέσεις οι Δικηγόροι αυτοί δεν εισπράττουν προκαταβολή αμοιβής αλλά αμοιβή αποτελέσματος (contingency fee)
Σε ανάλογες περιπτώσεις, τα Δικηγορικά Γραφεία Grant & Eisenhofer έχουν επιτύχει σημαντικές επιτυχίες στο μέτωπο κατά της Διαφθοράς κατά των μεγαλυτέρων εταιρειών του πλανήτη (Pfizer, IBM, Apple, BoA, Goldman Sachs κλπ)
Πρόσφατα στην εταιρεία G&E που φημίζεται για τις σημαντικές επιτυχίες της αναφορικά με την προστασία επενδυτών-ασφαλιστικών ταμείων κλπ (άνω των 28 δισεκατ.δολαρίων αποζημιώσεις σε 12 χρόνια), προσελήφθη ο Josef Beau Biden, γιός του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Jo Biden, και πρώην Εισαγγελέας του Delaware, μελλοντικός δε πιθανός υποψήφιος για την διεκδίκηση του χρίσματος του ηγέτη των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.
Η Grant & Eisenhofer συνεργάζεται μέχρι τώρα με την KYROS LAW OFFICES (με γραφεία εδώ και στις ΗΠΑ) στο θέμα της προσφυγής των Ελλήνων Καταθετών κατά της Κυβέρνησης της Κύπρου στη Διεθνή Διαιτησία στην Washington. (www.apozimiosi.gr)

Εχει ήδη δε εκδηλώσει σημαντικότατο ενδιαφέρον για τα Ελληνικά Ζητήματα, όταν από τον Δεκέμβριο του 2010 είχε εκδηλώσει –και εγγράφως- πρόταση προς την τότε Ελληνική Κυβέρνηση για την πιθανή διεκδίκηση αποζημιώσεων κατά των κερδοσκόπων-διεθνών επενδυτικών εταιρειών που ενδεχομένως χειραγώγησαν τα αντασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου των Ελληνικών Ομολόγων (Credit Default Swaps) κατά την επίμαχη περίοδο 2009-2010.
SSL Certificates