.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ;;;

Κασιμάτης για γερμανικές αποζημιώσεις : Δεν υπάρχει παραγραφή !!!

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ;;;





Τη δυνατότητα διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου υπογράμμισε ο συνταγματολόγος και καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κασιμάτης, λέγοντας ότι δεν έχουν παραγραφεί τα δικαιώματα.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Αγγελικής Λάζου ο κ. Κασιμάτης σημείωσε: «Τις διεκδικήσεις αυτές μπορεί να τις κάνει (σ.σ.η Ελλάδα) διότι δεν έχουν παραγραφεί τα δικαιώματα αυτά. Αφενός μεν στα εγκλήματα πολέμου δεν υπάρχει παραγραφή και αφετέρου στο πολεμικό δάνειο επίσης δεν υπάρχει παραγραφή, όπως τουλάχιστον έχει διαπιστωθεί και επισήμως, αλλά και από τους ειδικούς».
Σχετικά με το εάν μπορεί να γίνει δήμευση της γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα για την αποκατάσταση των οικογενειών των θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί στο Δίστομο, είπε: « Ο Υπουργός θα πρέπει όχι απλώς να υπογράψει, αλλά να καταργήσει τη διάταξη της δικονομίας, η οποία λέει ότι για κατάσχεση ξένης περιουσίας, ξένου κράτους απαιτείται η γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να καταργηθεί η διάταξη διότι αυτή είναι αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο».

ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/society/303886,Kasimaths-gia-germanikes-apozhmiwseis-Den-yparxei-paragrafh.html
SSL Certificates