.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει ότι η Κυβέρνηση υιοθετεί την πρότασή μας για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, συστήνοντας ειδικό ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, στα πρότυπα του Ιρλανδικού μοντέλου ΝΑΜΑ, όπως είχε προτείνει από πέρσι το ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ (Δράση 6.5 Ιδρυτικής Διακήρυξης) !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.scribd.com/doc/174512349/%CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%99%CE%94%CE%A1%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A1%CE%A5%CE%9E%CE%97-%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_29.html


Ο ενδιάμεσος δημόσιος φορέας που θα συσταθεί θα αγοράζει σταδιακά από τις τράπεζες πακέτα "κόκκινων" δανείων, τόσο στεγαστικά όσο και επιχειρηματικά.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο φορέας μπορεί να αγοράζει ακόμη και τμήμα του δανείου. Σε αυτήν την περίπτωση το δάνειο θα χωρίζεται σε δύο μέρη: αυτό που θα αποπληρώνεται θα παραμένει στην εμπορική τράπεζα και το μέρος που "παγώνει" για μία περίοδο 5-10 ετών θα μεταφέρεται στον ενδιάμεσο φορέα.
Η έκπτωση με την οποία θα αγοράζει τα ενυπόθηκα δάνεια εξετάζεται να προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ της αρχικής εμπορικής αξίας του προσημειωμένου ακινήτου και της τρέχουσας εμπορικής του αξίας. Ο δανειολήπτης, βεβαίως, θα αποπληρώνει το δάνειο στον φορέα με βάση τη νέα αξία αυτού, αλλά και βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ :
ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Σύμφωνα με το μοντέλο διαχείρισης των κόκκινων δανείων που ακολουθήθηκε στην Ιρλανδία το 2009, ο ενδιάμεσος φορέας αγόραζε τα ενυπόθηκα δάνεια με έκπτωση από τις τράπεζες, ενώ διέκρινε τις οφειλές σε κατηγορίες αναλόγως του αν είχαν εμπράγματη εξασφάλιση σε συνδυασμό με το χρονικό διάστημα καθυστέρησής τους και την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.
ΕΤΣΙ, Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ Ή ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥ ΦΟΡΕΑ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html


Η χρηματοδότηση του φορέα για την εξαγορά των δανείων μελετάται να γίνει από μέρος των 11 δισ. ευρώ του "μαξιλαριού" του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και σε πρώτη φάση εξετάζεται να χρηματοδοτηθεί με 2 δισ ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή 
http://www.enikos.gr/economy/296864,Ti_8a_ginei_me_ta_kokkina_daneia.html
SSL Certificates