.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΤΟΛΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Φροντίστε να επιλύσετε γρήγορα το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια !!!
Προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση, η επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων !!!



ΤΩΡΑ, ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ, Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για προστασία των δανειοληπτών, βάζει μπροστά το σχέδιο, που θα βγάλει αυτήν την «θηλιά» του μη εξυπηρετήσιμου χρέους από την αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε «άτυπη», πλην όμως, κρίσιμη συνάντηση, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ξεκαθάρισε στα μεγαλοστελέχη των ελληνικών τραπεζών, ότι το ζήτημα των κόκκινων δανείων είναι προτεραιότητα. Πρέπει να ρυθμιστεί, για να προστατευτούν οι Έλληνες οφειλέτες που μετά από έξι χρόνια ύφεσης και βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής, έχουν έρθει σε αδυναμία τακτοποίησης, των υποχρεώσεών τους. Μέσα από λάθος επιλογές πολιτικής και την επιβολή λιτότητας, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά το 1/5 και δανειολήπτες βρέθηκαν άνεργοι ή σε καλύτερη περίπτωση με «κουτσουρεμένους» μισθούς, να χρωστούν δόσεις, στις οποίες είχαν συμφωνήσει στις προ τρόικας εποχές. Χωρίς άλλη επιλογή, περιμένουν το κοινωνικό πρόσωπο του κρατικού μηχανισμού, να τους προστατέψει.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επέμβει. Ο πρωθυπουργός, προανήγγειλε την ίδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα για την διαχείριση των «κόκκινων» στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών.

Ανοιχτοί σε προτάσεις

Σε αυτό, οι τραπεζίτες δήλωσαν πως είναι ανοιχτοί σε προτάσεις για να εξευρεθεί λύση. Μουσική στα αυτιά χιλιάδων Ελλήνων είναι και ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα, ότι απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα Τραπεζικά ιδρύματα, σε Έλληνες και ξένους «κερδοσκόπους». Δηλαδή μέχρι να ρυθμιστεί το ζήτημα μία και καλή, αφού χρειάζεται χρόνος για να ρυθμιστούν νομοθετικά αλλά και πρακτικά όλες οι παράμετροι, κανένας πολίτης δεν θα χάσει το σπίτι του από πλειστηριασμό, κάνοντας πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Στη συνάντηση συμμετείχαν ανώτατα στελέχη από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και την Τράπεζα Αττικής, καθώς και ο κ. Γιώργος Μιχελής, που φέρεται να αναλαμβάνει σύντομα Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα.

Όμως το φλέγον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων που έχει χαρακτηριστεί και ως «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της Ελληνικής Οικονομίας, αποτέλεσε και ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ εχθές το απόγευμα. Εκεί αναλύθηκε περισσότερο το κυβερνητικό σχέδιο. Ο προαναφερθείς ενδιάμεσος φορέας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, θα έχει δύο αρμοδιότητες. Τη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για τη διαχείριση των δανείων, που θα γίνεται από τις τράπεζες και δεύτερον, την απευθείας διαχείριση «κόκκινων» δανείων από τον ίδιο το φορέα, που θα έχει την δυνατότητα να αγοράσει τα δάνεια από τις τράπεζες.

Σύμφωνα με την ίδια την ΟΤΟΕ ο κ. Γιάννης Δραγασάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των επενδύσεων μέσα από μια νέα αρχιτεκτονική που θα οδηγεί σε έναν αναπτυξιακό ρόλο των Τραπεζών και στο σχεδιασμό το Τραπεζικό Σύστημα να γίνει πυλώνας αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων με κορμό το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και με επιμέρους δράσεις που θα αφορούν, στην αγροτική πίστη, την έκδοση ομολόγων ειδικού σκοπού και όχι μόνο.

Σχετικά με τη λειτουργία των Τραπεζών, αναφέρθηκε πως, το Δημόσιο θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τα μετοχικά δικαιώματα που διαθέτει. Επίσης για το ΤΧΣ, έκανε λόγο για την αναδιοργάνωσή του, επισημαίνοντας δε, πως υπάρχουν και σκέψεις να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία.
ΠΗΓΗ
http://www.kontranews.gr/oikonomia/item/41252-entolh-dragasaki-trapezes
SSL Certificates